دوره 8، شماره 17 - ( پاییز 1396 )                   جلد 8 شماره 17 صفحات 43-53 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of Oral Administration of Levamisole on Performance and Related Parameters with Immune System in Broiler Chickens. rap. 2018; 8 (17) :43-53
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-866-fa.html
ابراهیم نژاد یحیی، پیروز کیوان. تأثیر مصرف خوراکی لوامیزول بر عملکرد و فراسنجه‌های دخیل در سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (17) :43-53

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-866-fa.html


دانشیار
چکیده:   (41 مشاهده)
این آزمایش به منظور مطالعه استفاده از لوامیزول در سنین مختلف پرورش بر عملکرد، وزن برخی اندام­های داخلی، گلبول­های سفید و فعالیت فاگوسیتوزی جوجه­های گوشتی نر سویه کاب 500 انجام شد. آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی، با 300 قطعه جوجه گوشتی نر در چهار تیمار، پنج تکرار و در هر تکرار تعداد 15 قطعه جوجه انجام شد. گروه‌های آزمایشی شامل: 1) جیره­ی پایه (بدون لوامیزول)، 2) جیره­ی پایه حاوی سه میلی‌گرم لوامیزول به ازای هر کیلوگرم وزن زنده بدن در هفته‌ی اول، 3) جیره­ی پایه حاوی سه میلی‌گرم لوامیزول در هفته‌ی دوم و 4) جیره­ی پایه حاوی سه میلی‌گرم لوامیزول در هفته سوم بودند. صفات مورد آزمایش شامل عملکرد و فراسنجه­های مرتبط با سیستم ایمنی شامل تعداد مونوسیت، لنفوسیت و هتروفیل و پروتیین کل، آلبومین، فعالیت فاگوسیتوزی، تیتر آنتی­بادی علیه بیماری‌های نیوکاسل، آنفلوانزا و گامبورو و وزن اندام‌های دخیل در سیستم ایمنی بودند. نتایج نشان داد، عملکرد جوجه‌های تیمار شده با لوامیزول در زمان­های مختلف نسبت به گروه شاهد معنی­دار نبود. افزودن لوامیزول به جیره‌ی جوجه‌های گوشتی در زمان­های مختلف بر تعداد لنفوسیت‌ها و هتروفیل‌ها معنی­دار بود (05/0>P). افزودن لوامیزول در هفته سوم دوره پرورش، سبب افزایش غلظت پروتیین کل، آلبومین و فعالیت فاگوسیتوزی در جوجه­های گوشتی شد (05/0>P). استفاده از لوامیزول در هفته­های دوم و سوم دوره­ی پرورش جوجه­های گوشتی، باعث افزایش تیتر آنتی‌بادی علیه بیماری گامبورو در 28 روزگی نسبت به گروه­ شاهد شد (05/0<P) ولی با تیمار دریافت­کننده لوامیزول در هفته اول اختلاف معنی­داری نداشتند. به طور خلاصه، از نتایج این مطالعه چنین استنباط می­شود که استفاده از سه میلی­گرم لوامیزول به ازای هر کیلوگرم وزن زنده بدن در هفته­های اولیه دوره­ی پرورش سبب بهبود  عملکرد، وزن اندام­های دخیل در سیستم ایمنی و درصد گلبول­های سفید جوجه­های گوشتی نشد، اما باعث بهبود فراسنجه­های آلبومین، پروتیین تام و فعالیت فاگوسیتوزی شد.
متن کامل [PDF 828 kb]   (24 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb