دوره 8، شماره 17 - ( پاییز 1396 )                   جلد 8 شماره 17 صفحات 175-183 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babajani S, Alijani S, Olyayee M, Javanmard A. Principal Component Analysis of Internal Egg Quality and some Performance Traits of Azarbayjan Native Chickens. rap. 2018; 8 (17) :175-183
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-855-fa.html
باباجانی صمیم، علیجانی صادق، علیایی مجید، جوانمرد آرش. تجزیه و تحلیل مولفه های اصلی صفات کیفیت داخلی تخم مرغ و برخی از صفات عملکردی مرغ‌های بومی آذربایجان . پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (17) :175-183

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-855-fa.html


دانش آموخته کارشناسی ارشد
چکیده:   (47 مشاهده)
یکی از مشکلات اصلی ارزیابی ژنتیکی چند متغیره در اصلاح نژاد طیور، هزینه محاسباتی زیاد آن است. در این راستا، تجزیه و تحلیل مولفه­های اصلی (PCA)، روش مناسب پیشنهادی برای کاهش تعداد صفاتی است که با هم همبسته هستند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین موثرترین مولفه­های اصلی فنوتیپی برای صفات کیفیت داخلی تخم­مرغ و برخی صفات عملکردی مرغ‌های بومی آذربایجان بود. بدین منظور، از حدود 1500 قطعه مرغ بومی، صفاتی از قبیل: وزن بدن هنگام بلوغ جنسی (BWSM)، سن بلوغ جنسی (ASM)، حجم تخم‌مرغ (EV)، درصد زرده (YP)، عرض زرده (YWI)، وزن زرده (YW) شاخص زرده (YI)، ماده خشک زرده (YDM)، عمق زرده (YDpH زرده (YPH)، ضریب زرده (YC)، نسبت وزن زرده به وزن سفیده (RYA)، درصد آلبومین (AP)، واحد هاو (HUpH آلبومین (APH)، ارتفاع آلبومین (AH)، ماده خشک آلبومین (ADM) و وزن آلبومین (AW) اندازه‌گیری شد. سپس، برای برآورد آمار توصیفی، ضرایب همبستگی فنوتیپی پیرسون و مولفه­های اصلی از نرم­افزار SAS استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که دامنه تغییرات ضریب همبستگی فنوتیپی از صفر تا 98/0 متغیر بوده و همچنین، ضریب همبستگی بین صفات HU و AH، YP و RYA، YW و YC، YP و YWI، YP و YW، YP و YDM، YP و YC، YWI و YW، YWI و YDM، YWI و RYA، YW و RYA، YI و YD، YDM و YC، YDM و RYA، YC و RYA، AP و AW، ADM و AW بیشتر از 6/0 برآورد گردید. نتایج تجزیه و تحلیل مولفه­های اصلی (PCA) نشان داد که هشت مولفه اول 21/90 درصد از کل تنوع صفات کیفیت داخلی تخم­مرغ را تبیین می­کنند. اعمال روش PCA بر روی صفات کیفیت داخلی تخم‌مرغ، وزن بدن و سن مرغ در هنگام بلوغ جنسی، نشان می­دهد که متغیرهای YW، YDM، YC، YP،  RYA، YWI، AP، AH، AW و HU تأثیر زیادی بر واریانس فنوتیپی مجموع صفات مورد بررسی دارند. بنابراین، این روش می‌تواند در تجزیه و تحلیل‌های صفات مرتبط با کیفیت داخلی تخم‌مرغ و عملکرد مرغ‌های بومی استفاده شود و از این طریق کمک شایانی برای کاهش هزینه‌های محاسباتی و سرعت ارزیابی ژنتیکی متغیرهای چند صفتی گردد.
متن کامل [PDF 3305 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb