دوره 8، شماره 17 - ( پاییز 1396 )                   جلد 8 شماره 17 صفحات 183-175 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babajani S, Alijani S, Olyayee M, Javanmard A. (2018). Principal Component Analysis of Internal Egg Quality and some Performance Traits of Azarbayjan Native Chickens. rap. 8(17), 175-183. doi:10.29252/rap.8.17.175
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-855-fa.html
باباجانی صمیم، علیجانی صادق، علیایی مجید، جوانمرد آرش. تجزیه و تحلیل مولفه های اصلی صفات کیفیت داخلی تخم مرغ و برخی از صفات عملکردی مرغ‌های بومی آذربایجان پژوهشهاي توليدات دامي 1396; 8 (17) :183-175 10.29252/rap.8.17.175

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-855-fa.html


چکیده:   (5217 مشاهده)
یکی از مشکلات اصلی ارزیابی ژنتیکی چند متغیره در اصلاح نژاد طیور، هزینه محاسباتی زیاد آن است. در این راستا، تجزیه و تحلیل مولفه­های اصلی (PCA)، روش مناسب پیشنهادی برای کاهش تعداد صفاتی است که با هم همبسته هستند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین موثرترین مولفه­های اصلی فنوتیپی برای صفات کیفیت داخلی تخم­مرغ و برخی صفات عملکردی مرغ‌های بومی آذربایجان بود. بدین منظور، از حدود 1500 قطعه مرغ بومی، صفاتی از قبیل: وزن بدن هنگام بلوغ جنسی (BWSM)، سن بلوغ جنسی (ASM)، حجم تخم‌مرغ (EV)، درصد زرده (YP)، عرض زرده (YWI)، وزن زرده (YW) شاخص زرده (YI)، ماده خشک زرده (YDM)، عمق زرده (YDpH زرده (YPH)، ضریب زرده (YC)، نسبت وزن زرده به وزن سفیده (RYA)، درصد آلبومین (AP)، واحد هاو (HUpH آلبومین (APH)، ارتفاع آلبومین (AH)، ماده خشک آلبومین (ADM) و وزن آلبومین (AW) اندازه‌گیری شد. سپس، برای برآورد آمار توصیفی، ضرایب همبستگی فنوتیپی پیرسون و مولفه­های اصلی از نرم­افزار SAS استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که دامنه تغییرات ضریب همبستگی فنوتیپی از صفر تا 98/0 متغیر بوده و همچنین، ضریب همبستگی بین صفات HU و AH، YP و RYA، YW و YC، YP و YWI، YP و YW، YP و YDM، YP و YC، YWI و YW، YWI و YDM، YWI و RYA، YW و RYA، YI و YD، YDM و YC، YDM و RYA، YC و RYA، AP و AW، ADM و AW بیشتر از 6/0 برآورد گردید. نتایج تجزیه و تحلیل مولفه­های اصلی (PCA) نشان داد که هشت مولفه اول 21/90 درصد از کل تنوع صفات کیفیت داخلی تخم­مرغ را تبیین می­کنند. اعمال روش PCA بر روی صفات کیفیت داخلی تخم‌مرغ، وزن بدن و سن مرغ در هنگام بلوغ جنسی، نشان می­دهد که متغیرهای YW، YDM، YC، YP،  RYA، YWI، AP، AH، AW و HU تأثیر زیادی بر واریانس فنوتیپی مجموع صفات مورد بررسی دارند. بنابراین، این روش می‌تواند در تجزیه و تحلیل‌های صفات مرتبط با کیفیت داخلی تخم‌مرغ و عملکرد مرغ‌های بومی استفاده شود و از این طریق کمک شایانی برای کاهش هزینه‌های محاسباتی و سرعت ارزیابی ژنتیکی متغیرهای چند صفتی گردد.
متن کامل [PDF 3305 kb]   (3130 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/10/20 | پذیرش: 1396/10/20 | انتشار: 1396/10/20

فهرست منابع
1. Abbasi, M.A., H. Emamgholi and S. Ghorbani. 2017. Estimation of (Co) Variance Components of Egg Quality Traits for Fars Native Fowls. Research on Animal Production, 8: 195-200 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.8.15.195]
2. Alipanah, M., J. Deljo., M. Rokouie and R. Mohammadnia. 2013. Heritabilities and genetic and phenotypic correlations of egg quality traits in Khazak layers. Trakia Journal of Sciences, 11: 175-180.
3. Applied Multivariate Statistical Analysis: Principal Components Analysis (PCA). https://onlinecourses.science.psu.edu/stat505/node/49.
4. Bakhtiyarizadeh, M.R., M. Moradi-Shahrbabak and A. Pakdel. 2012. Use of Principal Components Analysis to Prediction Fat-tail Weight Trait in Lori-Bakhtiari Sheep Iranian Journal of Animal Science, 43: 103-111 (In Persian).
5. Boorman, K.N., J.G. Volynchook and C.G. Belyavin. 1989. Egg shell formation and quality. Recent Developments in Poultry Nutrition, 261-275. [DOI:10.1016/B978-0-407-01513-5.50021-4]
6. Butcher, G.D. and R.D. Miles. 2003. Factors causing poor pigmentation of brown shelled eggs. University of Florida. http://edis.ifas.ufl.edu/pdffiles/VM/VM04700.pdf
7. Coutts, J.A. and G.C. Wilson. 1990. Egg quality handbook. Queensland Department of Primary Industries, Information series, 45 pp.
8. De Ketelaere, B., F. Bamelis., B. Kemps., E. Decuypere and De J. Baerdemaeker. 2004. Non-destructive measurements of the egg quality. World's Poultry Science Journal, 60: 289-302. [DOI:10.1079/WPS200417]
9. Dunteman, G.H. 1989. Principal components analysis (Quantitative Applications in the Social Sciences). First Edn., A Sage University Paper, 51 pp. [DOI:10.4135/9781412985475]
10. Fakhry, M. 2010. Principal component and factor analysis, case study: assets price evaluation and inflation impacts. Economic Research and Policy Department Central Bank of the Islamic Republic of Iran, 23 pp.
11. Hammer, L.B., D.M. Truxillo, T. Bodner, J. Rineer, A.C. Pytlovany and A. Richman. 2015. Effects of a workplace intervention targeting psychosocial risk factors on safety and health outcomes. BioMed Research International: 1-12. [DOI:10.1155/2015/836967]
12. Haque, M.M., A. Rahman, D. Hagare and G. Kibria. 2013. Principal component regression analysis in water demand forecasting: An application to the Blue Mountains, NSW, Australia. Journal of Hydrology and Environment Research, 1: 49-59.
13. Hosseini, V.M., A.R. Mirayi, A. Pakdel and H. Morady-Shahr Babak. 1993. Selection and evaluation parameters in the principal component regression and multiple linear regressions to predict Tail weight. Animal sciences, 104(27): 91-100.
14. Johnson, R.A. and D.W. Wichern. 2007. Applied multivariate statistical analysis. 6th edn., Englewood Cliffs, NJ: Prentice Hall.
15. Koelkebeck, K.W. 1999. What is egg quality and conserving it? University of Illinois Extension Publications.13 pp.
16. Lin, H., K. Mertens, B. Kemps, T. Govaerts, B. De Ketelaere, J. De Baerdemaeker, and Buyse, J. 2004. New approach of testing the effect of heat stress on eggshell quality: mechanical and material properties of eggshell and membrane. British poultry science, 45: 476-482. [DOI:10.1080/00071660400001173]
17. Mc Ferran J.B. 2003. Adenovirus Infections or Group 1 Adenovirus Infections; Egg Drop Syndrome. In: B.W. Calnek, H.J. Barnes, C.W. Beard, L.R. McDonald and Y.M. Saif (Eds.) Diseases of Poultry. Iowa State University Press, Ames, Iowa, pp: 618-642.
18. Pinto, L.F.B., I.U. Packer, C.M.R. De Melo, M.C. Ledur and L.L. Coutinho. 2006. Principal components analysis applied to performance and carcass traits in the chicken. Animal Research, 55: 419-425. [DOI:10.1051/animres:2006022]
19. Pires, J.C.M., F.G. Martins, S.I.V. Sousa, M.C.M. Alvim-Ferraz and M.C. Pereira. 2008. Selection and validation of parameters in multiple linear and principal component regressions. Environmental Modelling and Software, 23: 50-55. [DOI:10.1016/j.envsoft.2007.04.012]
20. Sarica, M., S. Boga and U.S. Yamak. 2008. The effects of space allowance on egg yield, egg quality and plumage condition of laying hens in battery cages. Czech Journal of Animal Science, 53: 346-353. [DOI:10.17221/349-CJAS]
21. Sarica, M., H. Onder and U.S. Yamak. 2012. Determining the most effective variables for egg quality traits of five hen genotypes. International Journal of Agriculture Biology, 14: 235-240.
22. SAS, 2002. SAS User's guide V. 9.1: Statistics. SAS Institute, Inc, Cary, NC.
23. Shahri, L., S. Alijani, H. Janmohammadi, H. Daghighkia, P. Bestanchi and E. Alizadeh. 2013. Estimation genetic and phenotype parameters of internal egg quality traits of native chickens in Azarbayjan. Journal of investigations of livestock and poultry, 1(3): 49-55 (In Persian).
24. Solomon, S.E. 1991. Egg and eggshell quality. Wolf publishing Ltd, London, England.
25. Stadelman, W.J. and O.J. Cotterill. 1995. Egg science and technology. 4th ed. Food Product Press in Haworth Press, Inc. London. UK.
26. Xue, D.B., S.J. Zhou, Z.J. Bing, G.W. Li, W Yun, C.X. Ying. 2013.Principal components analysis on egg quality characteristics of native duck breed in china. Journal of Animal and Veterinary Advances. 12: 1286-1288.
27. Yousefi, Z.A., S. Alijani and H. JanMohammadi. 2013. Estimation of genetic parameters for production and reproduction traits of Iranian native chickens using Bayesian method via Gibbs sampling. Research on Animal Production, 8(4): 91-99 (In Persian).

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb