دوره 8، شماره 17 - ( پاییز 1396 )                   جلد 8 شماره 17 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2018). Effects of L-Carnitine and Butyric Acid on Carcass Characteristics and Meat Quality of Broiler Chickens. rap. 8(17), 1-10. doi:10.29252/rap.8.17.1
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-850-fa.html
خطیب جو علی، نوره زهرا، فتاح نیا فرشید، اکبری‌قرائی محمد. اثر ال-کارنیتین و اسید بوتیریک بر کیفیت گوشت و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1396; 8 (17) :10-1 10.29252/rap.8.17.1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-850-fa.html


چکیده:   (4346 مشاهده)
      این آزمایش به منظور ارزیابی اثر ال-کارنیتین (صفر، 125 و 250 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و اسید بوتیریک (0 و 2 گرم بر کیلوگرم) بر کیفیت گوشت و خصوصیات لاشه جوجه­های گوشتی انجام شد. آزمایش با استفاده از 192 قطعه جوجه گوشتی راس 308 در قالب فاکتوریل 2×3 بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با شش تیمار، چهار بلوک و هشت جوجه در هر بلوک انجام شد. نتایج نشان داد که جوجه‌های تغذیه شده با جیره حاوی 125 میلی‌گرم بر کیلوگرم ال-کارنیتین و جیره حاوی 125 میلی‌گرم بر کیلوگرم ال-کارنیتین و دو گرم بر کیلوگرم اسید بوتیریک نسبت به گروه شاهد خوراک مصرفی کمتر و ضریب تبدیل خوراک بهتری داشتند (05/0<P). افزودن 250 میلی‌گرم ال-کارنیتین در مقایسه با 125 میلی‌گرم ال-کارنیتین در کیلوگرم به طور معنی‌داری سبب افزایش درصد گوشت سینه جوجه‌ها شد درحالیکه با جوجه‌های تغذیه شده با جیره شاهد تفاوت معنی‌داری نداشتند. جوجه­های دریافت­کننده جیره دارای 2 گرم در کیلوگرم اسید بوتیریک بدون ال-کارنیتین نسبت به جوجه‌های گروه شاهد درصد ران پائین‌تری داشتند (05/0>P). به استثنای روشنی، رنگ گوشت ران و سینه و غلظت لاکتات گوشت سینه تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0P>). تغذیه جیره دارای اسید بوتیریک باعث کاهش pH گوشت ران و جیره دارای 125 میلی­گرم ال-کارنیتین بدون اسید بوتیریک به جوجه­های گوشتی باعث افزایش pH گوشت ران در 45 دقیقه بعد از کشتار نسبت به جوجه‌های گروه شاهد شد (05/0>P). تغذیه جیره دارای اسید بوتیریک باعث کاهش درصد چربی گوشت سینه جوجه‌های گوشتی شد در حالیکه تغذیه همزمان جیره حاوی 250 میلی­گرم ال-کارنیتین و جیره دارای 2 گرم بر کیلوگرم اسید بوتیریک سبب افزایش درصد چربی گوشت سینه نسبت به جوجه‌های گروه شاهد شد (05/0>P) اما درصد چربی ران تحت تاثیر جیره‌ها قرار نگرفت (05/0P>). به طور کلی جیره حاوی 125 میلی‌گرم ال-کارنیتین و سپس جیره حاوی 125 میلی‌گرم ال-کارنیتین و 2 گرم اسید بوتیریک اثر مثبتی بر عملکرد تولیدی جوجه‌های گوشتی داشتند و استفاده از 250 میلی­گرم
ال-کارنیتین در جیره سبب بهبود درصد سینه جوجه‌های گوشتی درحالیکه 2 گرم بر کیلوگرم اسید بوتیریک سبب کاهش درصد چربی گوشت سینه شد.
متن کامل [PDF 978 kb]   (2055 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/10/20 | ویرایش نهایی: 1399/7/27 | پذیرش: 1396/10/20 | انتشار: 1396/10/20

فهرست منابع
1. Adil, S., T. Banday, G. Ahmad Bhat, M. Salahuddin, M. Raquib and S. Shanaz. 2011. Response of broiler chicken to dietary supplementation of organic acids. Journal of Central European Agriculture, 12(3): 498-508. [DOI:10.5513/JCEA01/12.3.947]
2. Antongiovanni, M., A. Buccioni, P. Francesco, S. Leeson, S. Minieri, A. Martini and R. Cecchi. 2007. Butyric acid glycerides in the diet of broiler chickens: effects on gut histology and carcass composition. Italian Journal of Animal Science, 6: 19-25. [DOI:10.4081/ijas.2007.19]
3. Brevetti, G., M. Chiariello, G. Ferulano, A. Policicchio, E. Nevola, A. Rossini, T. Attisano, G. Ambrosio, N. Siliprandi and C. Angelini. 1988. Increases in walking distance in patients with peripheral vascular disease treated with L-carnitine: a double-blind, cross-over study. Circulation, 77: 767-773. [DOI:10.1097/00008483-198806000-00008]
4. Calkins, C., T. Dutson, G. Smith and Z. Carpenter. 1982. Concentration of creatine phosphate, adenine nucleotides and their derivatives in electrically stimulated and nonstimulated beef muscle. Journal Food Science, 47: 1350-1353. [DOI:10.1111/j.1365-2621.1982.tb07683.x]
5. Cevik, A. and N. Ceylan. 2005. Effects of dietary L-Carnitine supplementation on performance and carcass traits of broiler chickens. III. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. Adana. Links, 391-396.
6. Cakir, S. and S. Yalcin. 2007. Effects of L-Carnitine supplementation in diets with low energy level on growth performance and carcass traits in broilers. Review of Veterinary Medience, 158: 291-296.
7. Corduk, M. and N. Ceylan. 2007. Effects of dietary energy density and L-Carnitine supplementation on growth performance, carcass traits and blood parameters of broiler chickens. South African Journal of Animal Science, 37(2): 65-73. [DOI:10.4314/sajas.v37i2.4029]
8. Fatemi, H. 2001. Food chemistry. Sherkat Sahami Enteshar, PP: 420-423 and 429- 431 (In Persian).
9. Kahatibjoo, A., Z. Nooreh, F. Fattahnia and M. Akbari-Gharaei. 2015. Considering the Performance and Immune Response of Broiler Chickens Fed Diet Containing Butyric Acid and L-Carnitine Supplement. Journal of Animal Production (Tolidat Dami), 2(17): 269-279 (In Persian).
10. Ins, S. SAS Institute. 2001. SAS Procedures Guide. Version, 9.
11. Kheirkhah, A., S. Rahimi, M.K. Torshizi and H. Malekmohamadi. 2009. Effect of different levels of L-carnitine supplementation in broiler breeders and their progeny's diets on performance, blood factors, carcass characteristics and immune system of broilers. Journal of Veterinary Research, 64: 283-289.
12. Le Bihan-Duval, E., N. Millet and H. Remignon. 1999. Broiler meat quality: Effect of selection for increased carcass quality and estimates of genetic parameters. Poultry Science, 78: 822-826. [DOI:10.1093/ps/78.6.822]
13. Leeson, S., H. Namkung, M. Antongiovanni, and E. Lee. 2005. Effect of butyric acid on the performance and carcass yield of broiler chickens. Poultry Science, 84(9): 1418-1422. [DOI:10.1093/ps/84.9.1418]
14. Lister, D., R. Sair, J. Will, G. Schmidt, R. Cassens, W. Hoekstra and E. Briskey. 1970. Metabolism of striated muscle of stress-susceptible pigs breathing oxygen or nitrogen. The American journal Physiology, 218, 102-107. [DOI:10.1152/ajplegacy.1970.218.1.102]
15. Malaii Kadlulisi, M.R. and F. Mirzaei Aghjeh Gheshlagh. 2012. Effects of probiotic saccharomyces cervisia and organic acids on performance and small intestinal morphology in broiler chickens. Research on Animal Production, 3, 6(12): 25-34.
16. Nezhady, M.A.M., S.L. Zabihi and M.M. Kalhori. 2011. Effect of Different Level of Butyric Acid Glycerides on Performance and Serum Composition of Broiler Chickens. World Journal Zoolog, 6: 179-182.
17. Rabie, M.H., M. SziláGyi and T. Gippert. 1997. Effects of dietary L-carnitine on the performance and egg quality of laying hens from 65-73 weeks of age. British Journal Nutrition, 78: 615-623. [DOI:10.1079/BJN19970178]
18. Rabie, M.H. and M. Szilagyi. 1998. Effects of L-carnitine supplementation of diets differing in energy levels on performance, abdominal fat content and yield and composition of edible meat of broilers. British Journal of Nutrition, 80(04): 391-400. [DOI:10.1017/S0007114598001457]
19. Rajabzadeh Nesvan, M. 2012. Effect of l-Carnitine supplementation to diets with different sources of fat on performance, body composition and blood parameters in broiler chickens. Research on Animal Production, 3, 5(11): 40-52.
20. Reilly, K.J., W.L. Frankel, A.M. Bain and J.L. Rombeau. 1995. Colonic short chain fatty acids mediate jejunal growth by increasing gastrin. Gut, 37(1): 81-86. [DOI:10.1136/gut.37.1.81]
21. Rosenvold, K., B. Essén-Gustavsson and H.J. Andersen. 2003. Dietary manipulation of pro-and macroglycogen in porcine skeletal muscle. Journal Animal Science, 81: 130-134. [DOI:10.2527/2003.811130x]
22. Ross 308 Broiler Nutrition Specification. 2009. Managementguide. Zarbal Co. IRIRAN.
23. Sarica, S., M. Corduk, U. Ensoy, H. Basmacioglu and U. Karatas. 2007. Effects of dietary supplementation of L-carnitine on performance, carcass and meat characteristics of quails. South African Journal Animal Science, 37: 189-201. [DOI:10.4314/sajas.v37i3.4091]
24. Xu, Z.R., M.Q. Wang, H.X. Mao, X.A. Zhan and C.H. Hu. 2003. Effects of L-Carnitine on growth performance, carcass composition and metabolism of lipids in male broilers. Poultry Science, 829(3): 408-413. [DOI:10.1093/ps/82.3.408]
25. Yam, K.L. and S.E. Papadakis. 2004. A digital imaging method for measuring and analyzing color of food surface. Journal of Food Engineering, 61: 137-142. [DOI:10.1016/S0260-8774(03)00195-X]
26. Zhang, L., H. Yue, H. Zhang, L. Xu, S. Wu, H. Yan, Y. Gong and G. Qi. 2009. Transport stress in broilers: I. Blood metabolism, glycolytic potential, and meat quality. Poultry Science, 88: 2033-2041. [DOI:10.3382/ps.2009-00128]
27. Zhang, Y., Q. Ma, X. Bai, L. Zhao, Q. Wang, C. Ji, L. Liu and H. Yin. 2010. Effects of dietary acetyl-L-carnitine on meat quality and lipid metabolism in arbor acres broilers. Asian-Aust. Journal Animal Science, 23: 1639-1644. [DOI:10.5713/ajas.2010.10168]
28. Xiong, Y., N. Miyamoto, K. Shibata, M.A. Valasek, T. Motoike, R.M. Kedzierski and M. Yanagisawa. 2004. Short-chain fatty acids stimulate leptin production in adipocytes through the G protein-coupled receptor GPR41. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, 101: 1045-1050. [DOI:10.1073/pnas.2637002100]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb