دوره 8، شماره 17 - ( پاییز 1396 )                   جلد 8 شماره 17 صفحات 1-10 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of L-Carnitine and Butyric Acid on Carcass Characteristics and Meat Quality of Broiler Chickens. rap. 2018; 8 (17) :1-10
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-850-fa.html
خطیب جو علی، نوره زهرا، فتاح نیا فرشید، اکبری‌قرائی محمد. اثر ال-کارنیتین و اسید بوتیریک بر کیفیت گوشت و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (17) :1-10

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-850-fa.html


استادیار
چکیده:   (51 مشاهده)
      این آزمایش به منظور ارزیابی اثر ال-کارنیتین (صفر، 125 و 250 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و اسید بوتیریک (0 و 2 گرم بر کیلوگرم) بر کیفیت گوشت و خصوصیات لاشه جوجه­های گوشتی انجام شد. آزمایش با استفاده از 192 قطعه جوجه گوشتی راس 308 در قالب فاکتوریل 2×3 بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با شش تیمار، چهار بلوک و هشت جوجه در هر بلوک انجام شد. نتایج نشان داد که جوجه‌های تغذیه شده با جیره حاوی 125 میلی‌گرم بر کیلوگرم ال-کارنیتین و جیره حاوی 125 میلی‌گرم بر کیلوگرم ال-کارنیتین و دو گرم بر کیلوگرم اسید بوتیریک نسبت به گروه شاهد خوراک مصرفی کمتر و ضریب تبدیل خوراک بهتری داشتند (05/0<P). افزودن 250 میلی‌گرم ال-کارنیتین در مقایسه با 125 میلی‌گرم ال-کارنیتین در کیلوگرم به طور معنی‌داری سبب افزایش درصد گوشت سینه جوجه‌ها شد درحالیکه با جوجه‌های تغذیه شده با جیره شاهد تفاوت معنی‌داری نداشتند. جوجه­های دریافت­کننده جیره دارای 2 گرم در کیلوگرم اسید بوتیریک بدون ال-کارنیتین نسبت به جوجه‌های گروه شاهد درصد ران پائین‌تری داشتند (05/0>P). به استثنای روشنی، رنگ گوشت ران و سینه و غلظت لاکتات گوشت سینه تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0P>). تغذیه جیره دارای اسید بوتیریک باعث کاهش pH گوشت ران و جیره دارای 125 میلی­گرم ال-کارنیتین بدون اسید بوتیریک به جوجه­های گوشتی باعث افزایش pH گوشت ران در 45 دقیقه بعد از کشتار نسبت به جوجه‌های گروه شاهد شد (05/0>P). تغذیه جیره دارای اسید بوتیریک باعث کاهش درصد چربی گوشت سینه جوجه‌های گوشتی شد در حالیکه تغذیه همزمان جیره حاوی 250 میلی­گرم ال-کارنیتین و جیره دارای 2 گرم بر کیلوگرم اسید بوتیریک سبب افزایش درصد چربی گوشت سینه نسبت به جوجه‌های گروه شاهد شد (05/0>P) اما درصد چربی ران تحت تاثیر جیره‌ها قرار نگرفت (05/0P>). به طور کلی جیره حاوی 125 میلی‌گرم ال-کارنیتین و سپس جیره حاوی 125 میلی‌گرم ال-کارنیتین و 2 گرم اسید بوتیریک اثر مثبتی بر عملکرد تولیدی جوجه‌های گوشتی داشتند و استفاده از 250 میلی­گرم
ال-کارنیتین در جیره سبب بهبود درصد سینه جوجه‌های گوشتی درحالیکه 2 گرم بر کیلوگرم اسید بوتیریک سبب کاهش درصد چربی گوشت سینه شد.
متن کامل [PDF 1247 kb]   (44 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb