دوره 3، شماره 5 - ( پژوهشهاي توليدات دامي 1391 )                   جلد 3 شماره 5 صفحات 64-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
چکیده:   (6787 مشاهده)

  این تحقیق به منظور بررسی اثرات گیاه دارویی کاکوتی بر عملکرد، کیفیّت لاشه و فراسنجه های بیوشیمیایی و سلولهای خونی جوجه های گوشتی از 1 تا 42 روزگی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار دارای 20 قطعه جوجه) و با 300 قطعه جوجه گوشتی بصورت مخلوطی از دو جنس (سویه­ی تجاری راس 308) اجرا شد. جیره­های آزمایشی شامل 1) تیمار شاهد (بدون استفاده از گیاه دارویی)، 2) دارای 5/0 درصد کاکوتی، 3) حاوی 1 درصد کاکوتی، 4) حاوی 5/1 درصد کاکوتی، 5) حاوی 2 درصد کاکوتی بودند. نتایج نشان داد که افزودن گیاه دارویی کاکوتی در سطح 5/1 و 2 درصد به طور معنی­داری سبب افزایش خوراک مصرفی در دوره رشد (21-42 روزگی) شد و افزودن 1 درصد کاکوتی ضریب تبدیل غذایی را در دوره رشد در مقایسه با تیمار شاهد کاهش داد (05/0> P ). درصد لاشه، ران، وزن نسبی کبد، سنگدان و روده کوچک تحت تاثیر قرار نگرفت. مکمل 1 درصد کاکوتی در مقایسه با شاهد سبب کاهش درصد چربی محوطه بطنی و افزایش درصد سینه شد (05/0> P ). افزودن گیاه کاکوتی تاثیر معنی داری بر غلظت کلسترول، تری گلیسرید و گلوکز و درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت خون نداشت. به طور کلّی نتیجه­گیری می­شود که استفاده از 1 درصد گیاه کاکوتی احتمالا دارای اثرات مثبت بر رشد و صفات ایمنی جوجه های گوشتی می باشد.

متن کامل [PDF 436 kb]   (1813 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/11/7 | ویرایش نهایی: 1397/12/1 | پذیرش: 1392/2/9 | انتشار: 1392/2/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.