دوره 9، شماره 22 - ( زمستان 97 1397 )                   جلد 9 شماره 22 صفحات 9-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (402 مشاهده)
هدف از این پژوهش، بررسی اثر سطوح مختلف پپتیدهای کنجاله سویا بر افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراکی، مصرف خوراک، ریخت­ شناسی روده و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه­ های گوشتی بود. 280 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفت. جوجه ­های گوشتی با  100 گرم آنتی بیوتیک آویلامایسین، صفر (شاهد)، 150، 200، 250، 300 و 350 میلی­ گرم در کیلوگرم پپتیدهای استخراج شده از کنجاله سویا به مدت 42 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که گروه تغذیه شده با 350 میلی­گرم پپتید افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بهتری نسبت به سایر گروه‌های آزمایشی دارا بود (05/0p<). ارتفاع پرز، عمق کریپت و نسبت ارتفاع به عمق کریپت در دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم جوجه­ های تغذیه شده با 350 میلی­ گرم پپتید در مقایسه با سایر گروه ­های آزمایشی افزایش یافت (05/0p<). همچنین افزودن 350 میلی ­گرم پپتید تعداد باکتری­ های کلی فرم و اشریشیاکلی را در ایلئوم کاهش و تعداد لاکتو باسیلوس­ های را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد (05/0p<). به ­طور­کلی استفاده از 350 میلی­ گرم پپتید در جیره جوجه­ های گوشتی سبب بهبود عملکرد، افزایش ارتفاع پرز، عمق کریپت و نسبت ارتفاع به عمق کریپت در دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم و افزایش تعداد لاکتوباسیلوس ­های ایلئوم در مقایسه با تیمار شاهد شد.
 
متن کامل [PDF 830 kb]   (167 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: ۱۳۹۶/۸/۲۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۱/۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۶

فهرست منابع
1. Chen. B., H. Cai, C. Jing, G. Liu, H. Yu, Y. Tian and J. Li. 2009. Absorptivity of amino acid and oligopeptide mixture in gastrointestinal tract of broiler. China Poultry, 10: 116.
2. Choi, S., S. Ingale, J. Kim, Y. Park, I. Kwon and B. Chae. 2013. Effects of dietary supplementation with an antimicrobial peptide-P5 on growth performance, nutrient retention, excreta and intestinal microflora and intestinal morphology of broilers. Animal Feed Science and Technology, 185: 78. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2013.07.005]
3. Choi, S., S. Ingale, J. Kim, Y. Park, I. Kwo and B. Chae. 2013. An antimicrobial peptide-A3: Effects on growth performance, nutrient retention, intestinal and faecal microflora and intestinal morphology of broilers. British poultry science, 54: 738. [DOI:10.1080/00071668.2013.838746]
4. Duncan, D.B. 1955. Multiple range and multiple F tests. Biometrics, 11: 1 pp. [DOI:10.2307/3001478]
5. Jiang, Y.B., Q.Q. Yin and Y.R. Yang. 2008. Effect of soybean peptides on growth performance, intestinal structure and mucosal immunity of broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 93: 754-760. [DOI:10.1111/j.1439-0396.2008.00864.x]
6. Karimzadeh, S., M. Rezaei and A. Teomouri Yansari. 2016. Effects of Bioactive Peptides Derived from Canola Meal on performance, digestive enzyme activities, nutrient digestibility, intestinal morphology and gut microflora in broiler chickens. Poultry Science Journal, 4: 27-36.
7. Karimzadeh, S., M. Rezaei and A. Teomouri Yansari. 2017. Effects of different levels of canola meal peptides on growth performance and blood metabolites in broiler chickens. Livestock Science, 203: 37-40. [DOI:10.1016/j.livsci.2017.06.013]
8. Karimzadeh, S., M. Rezaei and A. Teomouri Yansari. 2017. Effect of canola peptides, antibiotic, probiotic and prebiotic on performance, digestive enzymes activity and some ileal aerobic bacteria in broiler chick. Iranian Journal of Animal Science, 48: 129-139.
9. Li, F. and H. Cai. 2005. The effect of peptide on growth performance of broilers and its mechanism. J Acta Zoonutrimenta Sinica, 12: 23-29.
10. Mateos, G.G., M. Mohiti-Asli, E. Borda, S. Mirzaie and M. Frikha. 2014. Effect of inclusion of porcine mucosa hydrolysate in diets varying in lysine content on growth performance and ileal histomorphology of broiler. Animal Feed Science and Technology, 187: 53-60. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2013.09.013]
11. Ovissipour, M., R. Safari, A. Motamedzadegan and B. Shabanpour. 2012. Chemical and biochemical hydrolysis of Persian sturgeon (Acipenser persicus) visceral protein. Food and Bioprocess Technology, 5: 460-469. [DOI:10.1007/s11947-009-0284-x]
12. Pasupuleti, V.K. and A.L. Demain. 2010. Protein hydrolysates in biotechnology, Springer, 13 pp. [DOI:10.1007/978-1-4020-6674-0]
13. Sallam, K.I. 2007. Antimicrobial and antioxidant effects of sodium acetate, sodium lactate and sodium citrate in refrigerated sliced salmon. Food Control, 18: 566-575. [DOI:10.1016/j.foodcont.2006.02.002]
14. SAS (StaticalAnalaysisSystem). SAS/STAT user's guide: Version 9.2: Sas Inst; 2004.
15. Tang, J.W., H. Sun, Y. XH, Y.F. Wu, X. Wang and J. Feng. 2012. Effects of replacement of soybean meal by fermented cottonseed meal on growth performance, serum biochemical parameters and immune function of yellow-feathered broilers. China Animal Husbandry and Veterinary Medicine, 24: 20-26.
16. Xu, F., X. Zeng and X. Ding. 2012. Effects of replacing soybean meal with fermented rapeseed meal on performance, serum biochemical variables and intestinal morphology of broilers. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 25: 17-34. [DOI:10.5713/ajas.2012.12249]
17. Yu, B., J.M. You, Y. Lu and H.S. Li. 2009. Effects of solid-state fermented rapeseed meal to replace soybean meal in the diet on the growth performance of broilers. Chinese Journal of Animal Nutrition, 20: 9-15.
18. Zhao, G., L. Liu, X.J. Chen, J. Li, C. Zhao and Y. Tan. 2008. Research on application of soybean bioactive components of Soybean phoshatidean and soybean peptide in feed of broiler chicken. Anhui Agri Sci Bull, 14 :18-23.