دوره 9، شماره 22 - ( زمستان 97 1397 )                   جلد 9 شماره 22 صفحات 9-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

seifi M, Rezaei M, Teimouri Yansari A. Effect of Different Levels of Soybean Meal Peptides on Performance, Intestinal Morphology and Intestinal Bacterial Population in Broiler Chicks. rap. 2018; 9 (22) :9-17
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-833-fa.html
سیفی مقداد، رضایی منصور، تیموری یانسری اسداله. اثر سطوح مختلف پپتیدهای کنجاله سویا بر عملکرد، ریخت شناسی روده و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (22) :9-17

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-833-fa.html


گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (377 مشاهده)
هدف از این پژوهش، بررسی اثر سطوح مختلف پپتیدهای کنجاله سویا بر افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراکی، مصرف خوراک، ریخت­ شناسی روده و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه­ های گوشتی بود. 280 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفت. جوجه ­های گوشتی با  100 گرم آنتی بیوتیک آویلامایسین، صفر (شاهد)، 150، 200، 250، 300 و 350 میلی­ گرم در کیلوگرم پپتیدهای استخراج شده از کنجاله سویا به مدت 42 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که گروه تغذیه شده با 350 میلی­گرم پپتید افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بهتری نسبت به سایر گروه‌های آزمایشی دارا بود (05/0p<). ارتفاع پرز، عمق کریپت و نسبت ارتفاع به عمق کریپت در دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم جوجه­ های تغذیه شده با 350 میلی­ گرم پپتید در مقایسه با سایر گروه ­های آزمایشی افزایش یافت (05/0p<). همچنین افزودن 350 میلی ­گرم پپتید تعداد باکتری­ های کلی فرم و اشریشیاکلی را در ایلئوم کاهش و تعداد لاکتو باسیلوس­ های را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد (05/0p<). به ­طور­کلی استفاده از 350 میلی­ گرم پپتید در جیره جوجه­ های گوشتی سبب بهبود عملکرد، افزایش ارتفاع پرز، عمق کریپت و نسبت ارتفاع به عمق کریپت در دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم و افزایش تعداد لاکتوباسیلوس ­های ایلئوم در مقایسه با تیمار شاهد شد.
 
متن کامل [PDF 830 kb]   (153 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: ۱۳۹۶/۸/۲۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۱/۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb