دوره 9، شماره 21 - ( پاییز 1397 )                   جلد 9 شماره 21 صفحات 26-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Radmehr V, Teimouri Yansari A, Rezaei M. Effects of Different Sources and Particle Size of Dietary Fiber on Performance, Small Intestine Morphology, Secum Bacteria and Digestive Enzymes in Broiler Chickens. rap. 2018; 9 (21) :26-35
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-832-fa.html
رادمهر وحید، تیموری یانسری اسدالله، رضایی منصور. اثر منابع مختلف و اندازه ذرات الیاف بر عملکرد، ریخت شناسی و جمعیت میکروبی روده و آنزیم‌های گوارشی در جوجه‌های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (21) :26-35

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-832-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (216 مشاهده)
به­ منظور بررسی اثرات چهار منبع الیاف (پوسته سویا، پوسته جو، پوسته برنج و پوسته ذرت) با دو اندازه ذرات (با میانگین هندسی 1و 2 میلی متر) بر عملکرد، قابلیت هضم، ریخت شناسی و جمعیت میکروبی روده در جوجه‌های گوشتی،540 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه تجاری راس 308، از سن 1 تا 42 روزگی، در قالب طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل 2×4  همراه با یک جیره فاقد منبع الیافی (شاهد)، با چهار تکرار و 15 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شدند. افزایش وزن در دوره‌های آغازین، پایانی و کل دوره، مصرف خوراک در دوره‌های پایانی و کل دوره و ضریب تبدیل غذایی در دوره‌های رشد، پایانی و کل دوره پرورش تحت تأثیر منبع الیاف قرار گرفتند. در پایان دوره پرورش تیمار حاوی پوسته جو درشت دارای افزایش وزن بیشتر، مصرف خوراک پایین‌تر و ضریب تبدیل غذایی کمتری بود (05/0>p). نامطلوب‌ترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار حاوی پوسته برنج مشاهده شد. قابلیت هضم پروتئین (0493/0>p) و چربی خام (0004/0>p)، در تیمار تغذیه شده با پوسته ذرت به­ طور معنی‌دار بیشتر از سایر تیمارها بود. در بخشهای دئودنوم، ژوژنوم و ایلئوم بیشـترین ارتفـاع پرز در تیمار تغذیه شده با پوسته جو و کمترین آن‌ در گروه شاهد مشاهده شد (05/0>p). عمق کریپت‌ها در بخش ژوژنوم و قطر کریپت‌ها در هر سه بخش روده تحت تأثیر منبع الیاف قرار گرفت. در سکوم تعداد لاکتوباسیل‌ها در تیمارهای حاوی پوسته جو و ذرت بیشتر از تیمارهای تغذیه شده با پوسته سویا و برنج بود (05/0>p)، تعداد باکتری‌های اشریشیاکلی و کلی‌فرم در تیمارهای حاوی الیاف دارای اندازه درشت کمتر بود (007/0>p). افزودن یک منبع الیافی مانند پوسته جو به جیره‌ کم الیاف جوجه‌های گوشتی اثرات سودمندی را در ارتباط با عملکرد تولید به همراه داشت.
متن کامل [PDF 1055 kb]   (84 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb