دوره 3، شماره 5 - ( پژوهشهاي توليدات دامي 1391 )                   جلد 3 شماره 5 صفحات 23-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (5910 مشاهده)

  تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف جایگزینی نیم­دانه برنج با ذرت در دوره­ رشد جوجه­های گوشتی انجام شد. تعداد 400 قطعه جوجه یک روزه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی، به مدت 42 روز در 5 تیمار و با 4 تکرار 20 قطعه ­ای، گروه­بندی شدند. تیمارها شامل جیره شاهد، 10 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R1 )، 20 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R2 )، 30 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R3 )، 40 درصد جایگرینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R4 ) بودند. همه   جیره­ها دارای انرژی و پروتئین یکسان بوده و براساس توصیه های انجمن ملی تحقیقات ( NRC ، 1994) تنظیم شدند. میانگین وزن هفتگی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی، خوراک مصرفی به صورت هفتگی در دوره رشد محاسبه گردید. جوجه ها تا 20 روزگی با یک جیره تجاری تغذیه شدند. آزمایش از سن 21 روزگی شروع شد. بیشترین افزایش وزن بدن در جوجه­های گروه شاهد، R1 و R2 در طی هفته­های چهارم، پنجم و ششم مشاهده شد (05/0 P< ). نتایج این آزمایش نشان ­می­دهد ، که جایگزین کردن نیم دانه برنج تا سطح 20 درصد، اثرات معنی­داری بر وزن کبد، مصرف خوراک و افزایش وزن داشت (05/0 P< ). نتایج این آزمایش نشان داد که نیم دانه برنج می تواند تا سطح 20 درصد در جیره جوجه های گوشتی مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 340 kb]   (1582 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/11/7 | ویرایش نهایی: 1397/12/1 | پذیرش: 1392/2/9 | انتشار: 1392/2/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.