دوره 8، شماره 16 - ( تابستان 1396 )                   جلد 8 شماره 16 صفحات 47-54 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rice hulls Application as an Insoluble Dietary Fiber Source in Broilers Diets. rap. 2017; 8 (16) :47-54
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-803-fa.html
اباذزی علی، نوید شاد بهمن، میرزایی آقجه قشلاق فرزاد، نیک بین سعید. کاربرد پوسته برنج به‌عنوان یک منبع فیبر نامحلول در جیره جوجه‌های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (16) :47-54

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-803-fa.html


دانشیار
چکیده:   (122 مشاهده)
در این آزمایش از 200 قطعه جوجه گوشتی از سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد . جیره­ ها شامل جیره شاهد فاقد پوسته برنج و چهار جیره آزمایشی حاوی پوسته برنج در دو سطح 75/0% یا 5/1% در یکی از دو اندازه کوچکتر از 1 میلی­ متر و یا بین 1 تا 2 میلی­ متر بودند. عملکرد رشد طی 42 روز ه بصورت دوره رشد و پایانی، صفات لاشه به صورت نسبتی از وزن اندام­ ها به وزن زنده و همچنین قابلیت هضم مواد مغذی جیره ­های آزمایشی تعیین گردیدند. در دوره رشد جیره­ های حاوی پوسته برنج در سطح 5/1% صرف نظر از اندازه ذرات آنها منجر به افزایش وزن روزانه بیشتری در جوجه­ های گوشتی در مقایسه با جیره ­های حاوی سطح پایین­تر یعنی 75/0% پوسته جو شدند (05/0>P ). میزان مصرف خوراک جوجه­ های توسط نوع جیره آزمایشی تحت تاثیر قرار نگرفت. ضریب تبدیل غذایی در گروه تغذیه شده با سطح 75/0% پوسته برنج با اندازه ذرات 2-1 میلی­ متر پایین­ تر از گروه تغدیه شده با سطح 75/0% پوسته برنج با اندازه ذرات کمتر از 1 میلی­متر بود (05/0>P ). در مقابل وزن سنگدان در جوجه ­های تغذیه شده با 5/1% پوسته برنج با اندازه ذرات 2-1 میلی­ متر افزایش یافت و تفاوت مشاهده شده با گروه تغذیه شده با 75/0% پوسته برنج با اندازه ذرات کمتر از 1 میلی­ متر معنی ­دار بود (05/0>P ). قابلیت هضم ماده خشک، خاکستر و چربی خام در جیره حاوی 75/0% پوسته برنج با اندازه ذرات 2-1 میلی­ متر بالاتر از سایر جیره ­ها بود وتفاوت­های مشاهده شده بخصوص با گروه شاهد معنی ­دار بودند (05/0>P ). نتایج این تحقیق پیشنهاد می­نماید که استفاده از پوسته برنج با اندازه ذرات 2-1 میلی ­متر در سطح 75/0% از جیره می­تواند اثرات مثبتی بر راندمان تولیدی و نیز هزینه خوراک جوجه­ های گوشتی داشته باشد.
متن کامل [PDF 603 kb]   (68 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb