دوره 8، شماره 16 - ( تابستان 1396 )                   جلد 8 شماره 16 صفحات 40-46 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Early Feeding with Egg Yolk and Soybean Oil on Performance and Intestinal Morphology of Broiler Chickens. rap. 2017; 8 (16) :40-46
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-802-fa.html
حسینی نشلی سیدموسی، مسلمی پور فرید، مقصودلو شهریار، کاظمی فرد محمد. تاثیر تغذیه زودهنگام زرده تخم‌مرغ و روغن سویا بر عملکرد و ریخت‌شناسی روده جوجه‌های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (16) :40-46

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-802-fa.html


استادیار
چکیده:   (133 مشاهده)
     این آزمایش به منظور بررسی اثرات تغذیه زودهنگام زرده تخم مرغ و روغن سویا بر عملکرد رشد و ریخت‌شناسی روده جوجه گوشتی انجام شد. برای این منظور 525 قطعه جوجه گوشتی راس 308 تفریخ شده در قالب یک طرح کامل تصادفی با 7 تیمار و 5 تکرار و 15 جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارها شامل شاهد (بدون تغذیه زودهنگام) و تغذیه با سطوح 4/0 و 8/0 (دو وعده 4/0 سی‌سی) زرده تخم مرغ، روغن سویا و آب بود که بعد از تخلیه از انکوباسیون به صورت اجباری و به کمک دستگاه خورانده شد. سپس همه جوجه‌ها به مدت 21 روز با جیره یکسان تغذیه شدند. در پایان دوره، از هر تکرار دو پرنده جهت تهیه نمونه روده کوچک برای آزمایش ریخت‌شناسی ژژونوم کشتار شد. مصرف خوراک و وزن زنده به صورت هفتگی ثبت گردید. نتایج نشان داد که عملکرد رشد جوجه‌ها فقط در هفته اول پرورش تحت تاثیر تیمارهایی آزمایشی قرار گرفت (05/0P<) به طوری که گروه دو بار تغذیه شده با زرده تخم مرغ کمترین مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی را نسبت به سایر گروه‌ها داشت. شاخص‌های ریخت‌شناسی نمونه ژژونوم روده کوچک جوجه‌ها با شدت‌های مختلف تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت به طوری که جوجه‌های دو بار تغذیه شده با زرده تخم مرغ به طور معنی‌دار بیشترین ارتفاع، عرض، مساحت ویلی‌ها و نسبت ارتفاع ویلی به عمق کریپت را نسبت به سایر تیمارها داشت (05/0P<). عمق کریپت‌ها و ضخامت عضله زیرمخاط نیز در این گروه بیشترین بود. به­طور­کلی نتایج این تحقیق نشان داد دو بار تغذیه زرده تخم مرغ به­عنوان تغذیه زودهنگام جوجه‌ها می‌تواند باعث بهبود شاخص‌های رشد پرزهای روده و همچنین، بهبود ضریب تبدیل غذایی آنها در هفته اول پرورش شود.
متن کامل [PDF 314 kb]   (59 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb