دوره 8، شماره 16 - ( تابستان 1396 )                   جلد 8 شماره 16 صفحات 21-28 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Pectinase and Dried Citrus Pulp on Performance, Nutrient Digestibility and Intestinal Characteristics of Broiler Chickens . rap. 2017; 8 (16) :21-28
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-800-fa.html
نیک نفس زهرا، اسماعیلی پور امیدعلی، میرمحمودی روح اله، امین سعید. تاثیر سطوح مختلف تفاله خشک مرکبات و آنزیم پکتیناز بر عملکرد و برخی از خصوصیات دستگاه گوارش جوجه‌ های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (16) :21-28

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-800-fa.html


استادیار
چکیده:   (146 مشاهده)
این تحقیق به­منظور بررسی تاثیر تفاله خشک مرکبات (0، 5 و 10 درصد) و مکمل آنزیم پکتیناز (0 و 2000 واحد در کیلوگرم) بر میزان مصرف خوراک، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، قابلیت هضم مواد مغذی، pH محتویات سنگدان و ایلئوم و اندازه نسبی اندام ­های داخلی جوجه ­های گوشتی  اجرا شد. در این آزمایش از 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×2 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار و تعداد 10 پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. در پایان هر دوره آزمایش (آغازین، رشد و پایانی) میزان مصرف خوراک و افزایش وزن بدن اندازه ‏گیری و ضریب تبدیل محاسبه شد. در پایان 42 روزگی، قابلیت هضم مواد مغذی، pH محتویات سنگدان و ایلئوم و اندازه نسبی اندام­ های داخلی جوجه ‏های گوشتی اندازه‏ گیری شد. نتایج نشان داد که مکمل پکتیناز تاثیر معنی‏ داری بر میزان مصرف خوراک، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، قابلیت هضم مواد مغذی، pH محتویات سنگدان و ایلئوم و اندازه نسبی اندام ­های داخلی جوجه‏ های گوشتی نداشت (05/0<P ). در حالی‏که افزودن تفاله خشک مرکبات، پارامترهای عملکردی رشد، قابلیت هضم ماده خشک، پروتیین خام، چربی خام و pH محتویات سنگدان جوجه‏ های  گوشتی را  کاهش داد (05/0>P ). هیچ اثر بر هم کنشی بین تفاله خشک مرکبات و آنزیم پکتیناز برای پارامترهای اندازه ‏گیری شده در این تحقیق وجود نداشت (05/0<P). نتایج تجقیق حاضر نشان داد که استفاده از 100 گرم در کیلوگرم جیره تفاله خشک مرکبات منجر به کاهش قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و افزایش اندازه دستگاه گوارش جوجه ‏های گوشتی شد و عملکرد جوجه ­های گوشتی را کاهش داد.
متن کامل [PDF 723 kb]   (63 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb