دوره 9، شماره 19 - ( بهار 1397 )                   جلد 9 شماره 19 صفحات 16-8 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (4844 مشاهده)

این پژوهش به­ منظور بررسی اثر تغذیه پودر جلبک اسپیرولینا ریزپوشانی شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه و جمعیت میکروبی روده جوجه­ های گوشتی انجام شد. در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه یک­روزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به 9 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه، جیره پایه + آنتی بیوتیک، جیره پایه + ویتامین E، جیره پایه + 33/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، جیره پایه + 66/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، جیره پایه + یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، جیره پایه + 33/0 درصد اسپیرولینا، جیره پایه + 66/0 درصد اسپیرولینا و جیره پایه + یک درصد اسپیرولینا بود. نتایج نشان داد که در دوره رشد، گروه تغذیه شده با جیره­ حاوی 33/0 درصد اسپیرولینا مصرف خوراک بیشتری نسبت به گروه شاهد داشت (05/0>p). گروه شاهد کمترین افزایش وزن را نسبت به گروه­های آزمایشی دیگر داشت (05/0>p). گروه­های تغذیه شده با جیره ­های حاوی 33/0 درصد و 66/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده ضریب تبدیل غذایی کمتری نسبت به گروه شاهد دارا بودند (05/0>p). در دوره پایانی و نیز کل دوره پرورش، گروه­های تغذیه شده با جیره­ های حاوی سطوح مختلف جلبک اسپیرولینا، 33/0 درصد و 66/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده ضریب تبدیل غذایی کمتری نسبت به گروه شاهد را دارا بودند (05/0>p). راندمان لاشه در جوجه­ های گوشتی تغذیه شده با تیمارهای حاوی سطوح مختلف جلبک اسپیرولینا و جیره حاوی یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده بالاتر از بقیه گروه­ ها بود (05/0>p). تغذیه با تیمارهای حاوی اسپیرولینای ریزپوشانی شده در سطوح 66/0، یک درصد و تیمار حاوی اسپیرولینا در سطح یک درصد جیره سبب افزایش درصد سینه جوجه ­ها نسبت به گروه شاهد شد (05/0>p). جوجه ­های تغذیه شده با تیمارهای حاوی یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده و یک درصد اسپیرولینا چربی محوطه بطنی کمتری داشتند (05/0>p). جمعیت کلی­فرم ­های جوجه ­های تغذیه شده با تیمارهای حاوی آنتی­بیوتیک، یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده و یک درصد اسپیرولینا نسبت به گروه شاهد کمتر بود (05/0>p). بیشترین جمعیت لاکتوباسیل ­ها در جوجه ­های تغذیه شده با تیمارهای حاوی 66/0 درصد و یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، 66/0 درصد و یک درصد پودر اسپیرولینا مشاهده شد (05/0>p).
 

متن کامل [PDF 1035 kb]   (4796 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1396/4/31 | ویرایش نهایی: 1397/4/3 | پذیرش: 1396/9/20 | انتشار: 1397/4/3

فهرست منابع
1. Agustini, T.W., M. Suzery, D. Sutrisnanto and W.F.M. Hadiyanto. 2015. Comparative study of bioactive substances extracted from fresh and dried Spirulina sp. Procedia Environmental Sciences, 23: 282-289. [DOI:10.1016/j.proenv.2015.01.042]
2. Akhtar, N., M.M. Ahmed, N. Sarker, R.K. Mahbub and A.M. Sarker. 2012. Growth response of Spirulina platensis in papaya skin extract and antimicrobial activities of spirulina extracts in different culture media. Bangladesh Journal Science Research, 47(2): 147-152. [DOI:10.3329/bjsir.v47i2.11445]
3. Arefnia fumani, AR., M. Mottaghitalab and N. Ghavi Hossein-zadeh. 2014. The effect of soybean meal and corn substitution with a mixture of green-blue algae on the performance of broiler chickens. MSc Thesis. University of Guilan.
4. Baojiang, G. 1994. Study on Effect and Mechanism of Polysaccharides on Spirulina platensis on Body Immune Functions Improvement. Second Asia Pacific Conference on Algal Biotechnology, 24: 25-27.
5. Bellof, G. and S.C. Alarcon. 2013. Effect of Spirulina platensis in organic broiler production Archiv. Geflug, 77: 73-80.
6. Bhowmik, D., J. Dubey and S. Mehra. 2009. Probiotic efficiency of Spirulina platensis-stimulating growth of lactic acid bacteria. World Journal of Dairy and Food Sciences, 4(2): 160-163.
7. Bonos, E., E. Kasapidou, A. Kargopoulos, A. Karampampas, E. Christaki, P. Florou Paneri and P.I. Nikolakakis. 2016. Spirulina as a functional ingredient in broiler chicken diets. South African Journal of Animal Science, 46: 1. [DOI:10.4314/sajas.v46i1.12]
8. Dadgar, H., M. Toghyani and M. Dadgar. 2011. Effect of dietary Blue-Green-Alga (Spirulina Platensis) as a food supplement on cholesterl, HDL, LDL cholesterol and triglyceride of broiler chicken. European Journal of Pharmacology, 668, e37. [DOI:10.1016/j.ejphar.2011.09.281]
9. Dartsch, P.C. 2008. Antioxidant potential of selected Spirulina platensis preparations. Phytotherapy Research, 22: 627-33. [DOI:10.1002/ptr.2310]
10. Deng R. and T. Chow. 2010. Hypolipidemic, Antioxidant and Antiinflammatory Activities of Microalgae Spirulina. Cardiovascular Therapy, 28: 33-45. [DOI:10.1111/j.1755-5922.2010.00200.x]
11. Duncan, D.B. 1955. Multiple ranges and multiple F-test Biometrics, 11: 1-42. [DOI:10.2307/3001478]
12. El-Deek, A. and M.A. Brikaa. 2009. Nutritional and biological evaluation of marine seaweed as a feedstuff and as a pellet binder in poultry diet. International journal of poultry science, 8: 875-881. [DOI:10.3923/ijps.2009.875.881]
13. Evans, A.M., D.L. Smith and J.S. Moritz. 2015. Effects of algae incorporation into broiler starter diet formulations on nutrient digestibility and 3 to 21 d bird performance. Journal of applied poultry research, 24: 206-214. [DOI:10.3382/japr/pfv027]
14. Fan, X., L. Bai, L. Zhu, L. Yang and X. Zhang. 2014. Marine algae derived bioactive peptides for human nutrition and health. Journal of agriculture and food chemistry, 62: 9211-9222. [DOI:10.1021/jf502420h]
15. Gongnet, G.P., E. Niess, M. Rodehutscord and E. Pfeffer. 2001. Algae meal (Spirulina platensis) from lake Chad replacing soybean-meal in broiler diets. Archiv Fur Geflugelkunde, 65(6): 265-268.
16. Gruzauskas, R., R. Lekavicius, R. Raceviciut-Stupelien, V.T. Sasyt and G.J. Svirmickas. 2004. Visiuk broileriu virskinimo procesu optimizavimas simbiotiniais preparatais Veterinarija ir Zootechnika, 28: 51-56.
17. Guban, J., D.R. Korver, G.E. Allison and G.W. Tannock. 2006. Relationship of dietary antimicrobial drug administration with broiler performance, decreased population levels of Lactobacillus salivarius, and reduced bile salt deconjugation in the ileum of broiler chickens. Poultry science, 85: 2186-2194. [DOI:10.1093/ps/85.12.2186]
18. Gupta, M., U.N. Dwivedi and S. Khandelwal. 2011. C-Phycocyanin: An effective protective agent against thymic atrophy by tributyltin. Toxicology Letters, 204: 2-11. [DOI:10.1016/j.toxlet.2011.03.029]
19. Hajati, H., A. Hassanabadi., R. Negarandeh and I. Safaei. 2016. The effect of Medicinal Plant (Mentha Pulegium, Thymus Vulgaris, Menth piperita, Oriyganum vulgare)on growth performance of Japanese Quail. National Symphosium of researches and applicable finding in domesticated animals, poultry and aqua industries, 1-5.
20. Isailovic, B., A. Kalusevic, N. Zurzul, M.T. Coelho, V. Dorđevic, V. Alves, I. Sousa, M.M. Martins, B. Bugarski and V. Nedovic. 2012. Microencapsulation of natural antioxidants from Pterospartum tridentatum in different alginate and inulin systems. In 6th Central European Congress on Food (pp: 1075-1081). CEFood.
21. James, R., K. Sampath, R. Nagarajan, P. Vellaisamy and M.M. Manikandan. 2009. Effect of dietary Spirulina on reduction of copper toxicity and improvement of growth, blood parameters and phosphatases in carp, Cirrhinus mrigala (Hamilton, 1822). Indian Journal of Experimental Biology, 47: 754-759.
22. Jamil, A.R., M.R. Akanda, M.M. Rahman, M.A. Hossain and M.S. Islam. 2015. Prebiotic competence of spirulina on the production performance of broiler chickens. Journal of Advanced Veterinary and Animal Research, 2(3): 304-309. [DOI:10.5455/javar.2015.b94]
23. Khan, M., J.C. Shobha, I.K. Mohan, M.U.R. Naidu, C. Sundaram, P.K. Singh and V.K. Kutala. 2005 "Protective effect of Spirulina against doxorubicin-induced cardiotoxicity" Phytotherapy Research, 19(12): 1030-1037. [DOI:10.1002/ptr.1783]
24. Kharde, S.D., R.N. Shirbhate, K.B. Bahiram and S.F. Nipane. 2012. Effect of spirulina supplementation on growth performance of broilers. Indian Journal Vetinary Research, 21: 66-69.
25. Korhonen, H and A. Pihlanto. 2006. Bioactive peptides: Production and functionality. International Dairy Journal, 16: 945-960. [DOI:10.1016/j.idairyj.2005.10.012]
26. Kulshreshtha, G., B. Rathgeber, G. Stratton, N. Thomas, F. Evans, A. Critchley, J. Hafting and B. Prithiviraj. 2014. Feed supplementation with red seaweeds, Chondrus crispus and Sarcodiotheca gaudichaudii, affects performance, egg quality, and gut microbiota of layer hens. Poultry Science, 93: 2991-3001. [DOI:10.3382/ps.2014-04200]
27. Kumar, V., A.K. Bhatnagar and J.N. Srivastava. 2011. Antibacterial activity of crude extracts of Spirulina platensis and its structural elucidation of bioactive compound. Journal of Medicinal Plants Research, 32: 7043-7048.
28. Machado, A.R., L.M. Assis, J.A.V. Costa, E. Badiale- Furlong, A.S. Mota, Y.M.S. Micheletto and L.A. Souza-Soares. 2014. Application of sonication and mixing for nanoen capsulation of the cyanobacterium Spirulina platensis in liposomes. International Food Research Journal, 21(6): 2201-2206.
29. Mariey, Y.A., H.R. Samak and M.A. Ibrahem. 2012. Effect of using Spirulina platensis algae as a feed additive for poultry diets: 1- productive and reproductive performances of local laying hens. Egyptian Poultry Science Journal, 32: 201-215.
30. Mariey, Y.A., H.R. Samak and M.A. Ibrahem. 2012. Effect of using Spirulina platensis algae as a feed additive for poultry diets: 1-productive and reproductive performances of local laying hens. Poultry Science, 32(1): 201-215.
31. Marques de Assis, L., A.R. Machado, A. De Souza, J.A.V. Costa and L.A. Souza. 2014. Development and characterization of nanovesicles containing phenolic compounds of microalgae spirulina Strain LEB-18 and chlorella pyrenoidosa. Advances in Materials Physics and Chemistry, 4: 6-12. [DOI:10.4236/ampc.2014.41002]
32. Miranda, M.S., R.G. Cintra, S.B. Barros and J. Mancini Filh. 1998. Antioxidant activity of the microalga spirulina maxima. Brazilian Journal of Medical Biological Research, 31: 1075-1079. [DOI:10.1590/S0100-879X1998000800007]
33. Nakono, T., T. Yamaguchi, M. Sato and G. Iwama. 2003. Biological effects of carotenoids in fish. International Seminar Effective Utilization of Marine Food Resource, Songkhla, Thailand, 1-15.
34. Oh, S.H., J. Ahn and H.Y. Lee. 2011. The effect of ultrasonificated extracts of Spirulina maxima on the anticancer activity. Marine Biotecnology, 13: 205-214. [DOI:10.1007/s10126-010-9282-2]
35. Ozdemir, G., N.U. Karabay, M.C. Dalay and B. Pazarbasi.2002. Antibacterial activity of volatile component and various extracts of Spirulina platensis. Phytotherapy Research, 18: 754-757. [DOI:10.1002/ptr.1541]
36. Raach-Moujahed, A., S. Hassani, S. Zairi, M. Bouallegue, C. Darej, B. Haddad and C. Damergi. 2011. Effect of dehydrated Spirulina platensis on performances and meat quality of broilers. Research Opinions in Animal and Veterinary Sciences, 1(8): 505-509.
37. Razafindrajaona, J.M., J.N. Rakotozandriny, R. Rakotozandrindrainy, A. Tsivingaina, K.D. Ramapiherika and J.N. Randria. 2008. Influence de l'incorporation dans les provendes de la spiruline de Madagascar (Spirulina platensis var. toliarensis) sur la croissance des poulets de chair. International Symposium on Spirulina-Toliara Sud-Ouest de MADAGASCAR. Avril.
38. Ross, E. and W. Dominy. 1990. The nutritional value of dehydrated, blue-green algae (Spirulina platensis) for poultry. Poultry Science, 69: 794-800. [DOI:10.3382/ps.0690794]
39. Ross, E. and W. Dominy. 1985. The effect of dehydrated Spirulina platensis on poultry. Poultry Science, 64(S.1): 173.
40. Sallam, K.I. 2007. Antimicrobial and antioxidant effects of sodium acetate, sodium lactate and sodium citrate in refrigerated sliced salmon. Food Control, 18: 566-575. [DOI:10.1016/j.foodcont.2006.02.002]
41. SAS Institute. 2008. SAS User's Guide Statics. SAS Institute Inc., Cary, NC., USA.
42. Shanmugapriya, S. and S. Saravana Babu. 2014. Supplementary effect of Spirulina platensis on performance, hematology and carcass yield of broiler chicken. Indian Streams Research Journal, 4: 1-7.
43. Shanmugapriya, B., S. Saravana Babu, T. Hariharan, S. Sivaneswaran and M.B. Anusha. 2015. Dietary administration of spirulina platensis as probiotics on growth performance and histopathology in broiler chicks. International Journal of Recent Scientific Research, 6(2): 2650-2653.
44. Shetty, K., G. Paliyath, A. Pometto and R.E. Levin. 2006. Food biotechnology, CRC Press. 498 pp.
45. Velu, C.S., B. Czeczuga and N. Munuswamy. 2003. Carotenoprotein complexes in entomostracan crustaceans (Streptocephalus dichotomus and Moina micrura). Composite Biochemistry and Physics, B., 135, 35-42. [DOI:10.1016/S1096-4959(03)00053-8]
46. Wilson, N. and N.P. Shah. 2007. Microencapsulation of vitamins. Asean Food Journal, 14: 1-14.

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.