دوره 8، شماره 15 - ( بهار 1396 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 131-137 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of Exogenous Enzymes on Growth Performance, Some Blood and Rumen Parameters of Brown Swiss Fattening Male Bulls. rap. 2017; 8 (15) :131-137
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-754-fa.html
سبحانی راد سعید، زرقی رضا. تأثیر استفاده از آنزیم برون زاد بر عملکرد رشد،برخی فراسنجه‌های خونی و شکمبه ای گوساله های نر پرواری نژاد براون سوئیس . پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (15) :131-137

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-754-fa.html


استادیار
چکیده:   (64 مشاهده)

     به منظور بررسی تأثیر آنزیم‌های برون‌زاد بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خون و مایع شکمبه در گوساله‌های نر پرواری نژاد براون سوئیس از 18 رأس گوساله نر براون سوئیس، در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. جیره‌های آزمایشی شامل: 1) جیره پایه (شاهد)، 2) جیره پایه + 5/0 گرم مخلوط آنزیمی در کیلوگرم ماده خشک و 3) جیره پایه + 75/0گرم مخلوط آنزیمی در کیلوگرم ماده خشک بودند. گوساله‌های تحت آزمایش با جیره‌های کاملاً مخلوط شامل 35 درصد سیلاژ ذرت و 65 درصد کنسانتره تغذیه شدند. نتایج نشان داد که جیره‌های آزمایشی تأثیر معنی‌داری بر میزان ماده خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی گوساله‌ها نداشت (05/0p>)، اما در درصد قابلیت هضم ماده خشک تفاوت معنی‌داری مشاهده شد، بیش‌ترین و کم‌ترین قابلیت هضم ماده خشک به ترتیب مربوط به جیره پایه + 50/0 گرم مخلوط آنزیمی و جیره پایه +75/0 گرم مخلوط آنزیمی بود (05/0p<). هم‌چنین جیره حاوی 50/0 گرم مخلوط آنزیمی سبب افزایش pH مایع شکمبه شد (05/0p<). جیره‌های آزمایشی حاوی مکمل آنزیمی تأثیر معنی‌داری بر فراسنجه‌های سرمی خون (گلوکز، نیتروژن اوره­ای خون، تری‌گلیسرید و آسپارتات ترانس آمیناز) به‌جز آلانین ترانس آمیناز و نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه داشتند، بنابراین استفاده از سطوح مورد نظر مکمل آنزیمی ناتوزیم پلاس اثرات مثبتی بر عملکرد رشد گوساله­های پرواری براون سوئیس نداشت اما برخی از فراسنجه‌های سرمی و شکمبه­ای این حیوانات را افزایش داد.

متن کامل [PDF 454 kb]   (28 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb