دوره 8، شماره 15 - ( بهار 1396 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 96-104 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nutritive Value and Performance of Cereal Green Fodder Yield in Hydroponic System . rap. 2017; 8 (15) :96-104
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-752-fa.html
فضائلی حسن، سلیمانی سمیه، روزبهان یوسف. بررسی ارزش غذایی و عملکرد علف سبز غلات تولید شده در سامانه هیدروپونیک. پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (15) :96-104

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-752-fa.html


استاد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
چکیده:   (345 مشاهده)

     در این پژوهش ارزش غذایی و عملکرد علوفه تولیدی با روش آبکشت (هیدروپونیک) مورد بررسی قرارگرفت. بدین منظور، مخلوطی از بذر جو (100 کیلوگرم) و ذرت (80 کیلوگرم) در یک اتاق فلزی مخصوص (7 طبقه و هر طبقه 16 سینی) مجهز به سیتم کنترل خودکار، کشت گردید. در روزهای 7، 8، 9 و10 پس از کشت، از هر طبقه 6 سینی خارج و پس از توزین، ارتفاع گیاه تعیین و از سینی­ها نمونه برداری شد. ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی علف تولیدی و هم­چنین نمونه­های جو و ذرت با روش­های آزمایشگاهی تعیین گردید و راندمان اقتصادی محصول تولیدی نیز محاسبه شد. نتایج نشان داد به ازای هر کیلوگرم بذرکشت شده معادل 25/5 کیلوگرم علف سبز تولید شد. ولی مقدار ماده خشک به دست آمده 8/23 درصد کمتر از مقدار بذر مصرف شده بود. درصد پروتئین خام علوفه نسبت به دانه جو (0076/0=p) و ذرت (0071/0=p) بالاتر بود. اما این افزایش عمدتا مربوط به نیتروژن غیرپروتئینی بود. قابلیت هضم ماده آلی علوفه نسبت به جو (0079/0=p) و ذرت (0087/0=p) کاهش نشان داد. انرژی قابل متابولیسم علوفه نیز نسبت به جو (0085/0=p) و ذرت (0079/0=p) کمتر بود. ترکیبات مغذی و قابلیت هضم علوفه برداشت شده در روزهای مختلف تفاوت معنی­داری نداشت. قیمت تمام شده هر واحد ماده خشک، پروتئین خام، پروتئین حقیقی و انرژی قابل متابولیسم حاصل از علوفه افزایش یافت و به ترتیب 12/3، 01/2، 11/3 و 55/3 برابر نسبت به جو و ذرت رسید. به طور کلی، تبدیل دانه جو و ذرت به علف سبز در سامانه آبکشت از نظر بازیافت مواد مغذی نه تنها با توازن منفی همراه بوده بلکه قیمت هر واحد از مواد مغذی درعلف تولیدی نسبت به دانه چند برابر افزایش یافت. بنا بر این تولید علوفه با روش مزبور سبب اتلاف منابع شده و قابل توصیه نمی باشد.

واژه‌های کلیدی: آبکشت، بازده، جو، ذرت، علوفه
متن کامل [PDF 653 kb]   (252 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

فهرست منابع
1. Al-Ajmi, A.A., I. Salih, I. Kadhim and Y. Othman. 2009. Yield and water use efficiency of barley fodder produced under hydroponic system in GCC countries using tertiary treated sewage effluents. Phytology, 1: 342-348.
2. Al-Karaki, N. Ghazi and N. Al-Momani. 2011. Evaluation of some barley cultivars for green fodder production and water use efficiency under hydroponic conditions. Jordan Journal of Agricultural Sciences, 7: 448-457.
3. AOAC. 1990. Official methods of analysis, 15th Edition. Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC, USA.
4. Chavan, J. and S.S. Kadam. 1989. Nutritional improvement of cereals by sprouting. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 28: 401-437. [DOI:10.1080/10408398909527508]
5. Chung, T.Y., E.N. Nwokolo and J.S. Sim. 1989. Compositional and digestibility changes in sprouted barley and canola seeds. Plant Foods in Human Nutrition, 39: 267-278. [DOI:10.1007/BF01091937]
6. Dagnia, S., D. Petterson, R. Bell and F. Flanagan. 1992. Germination alters the chemical composition and protein quality of lupin seed. Journal of the Science, Food and Agriculture, 60: 419-423. [DOI:10.1002/jsfa.2740600403]
7. Dung, D.D., I.R. Godwin and J.V. Nolan. 2010. Nutrient content and in sacco digestibility of barley grain and sprouted barley. Journal of Animal and Veterinary Advances, 9: 2485-2492. [DOI:10.3923/javaa.2010.2485.2492]
8. Fayed, A.M. 2011. Comparative study and feed evaluation of sprouted barley grains on rice straw versus tamarix mannifera on performance of growing barki lambs in sinai. Journal of American Science, 7: 954-961.
9. Fazaeli, H., H.A. Golmohammadi, A.A. Shoayee, N. Montajebi and S.H. Mosharraf. 2011. Performance of feedlot calves fed hydroponics fodder barley. Journal of Agriculture Science and Technology, 13: 367-375.
10. Fazaeli, H., H.A. Golmohammadi, S.N. Tabatabayee and M. Asghari-Tabrizi. 2012. Productivity and nutritive value of barley green fodder yield in hydroponic system. World Applied Science, 16: 531-539.
11. Fazaeli, H. 2014. Efficiency of hydroponic green fodder as animal feed. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi), 103: 205-214 (In Persian).
12. Fox, D.G., T.P. Tylotki, L.O. Tedeschi, M.E. Van Amburgh, L.E. Chase, A.N. Pell, T.R. Overton and J.B. Russel. 2003. The net carbohydrate and protein system for evaluating herd nutrition and nutrient excretion: CNCPS, Version 5.0. Department of Animal Science, Cornell University, Ithaca, New York, 294 pp.
13. ‌‌ Greenberg, N.A. and W.P. Shipe. 1979. Comparison of the abilities of trichloroacetic, picric, sulfosalicylic, and tungestic acids to precipitate protein hydrolysates and proteins. Journal of Food Science, 44: 735-737.
14. Licitra, G., T.M. Hernandez and P.J. Van Soest. 1996. Standadization of procedures for nitrogen fractionation of ruminant feeds. Animal Feed Science and Technology, 57: 347-358. [DOI:10.1016/0377-8401(95)00837-3]
15. Mansbridge, R.J. and B.J. Gooch. 1985. A nutritional assessment of hydroponically grown barley for ruminants. Animal Production, 4: 569-570.
16. Menke, K.H. and Y.H. Stingass. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research and Developments, 28: 7-55.
17. Morgan, J., R.R. Hunter and R.O`. Haire. 1992. Limiting factors in hydroponic barley grass production. Proceeding of the 8th international congress on soil less culture, 241-261 pp. Hunter's Rest, South Africa.
18. NRC. 2001. Nutrient reqirements for dairy cattle. Academy Press, Washington, DC. 360 pp.
19. Nielson, M.T., R.E. Meade, G.M. Paulsen and R.C. Hoseney. 1978. Improvement of wheat protein quality by germination. Proceedings of the 10th national conference on wheat utilization research, 23-39 pp., Tucson, Arizona, USA.
20. Pandey, H.N. and N.N. Pathak. 1991. Nutritional evaluation of artificially grown barley fodder in lactating crossbred cows. Indian Journal of Animal Nutrition, 8: 77-78.
21. Peer, D.J. and S. Leeson. 1985. Feeding value of hydroponically produced barley for poultry and pigs.Animal Feed Science and Technology, 13: 183-190. [DOI:10.1016/0377-8401(85)90021-5]
22. Rasteh, M.R. and B. Dastar. 2015. Determination of chemical composition and metabolisable energy of germinated barley in broiler chickens. Research on Animal Production, 6: 1-8 (In Persian).
23. SAS, Statistical Aanalysis System. 2001. Users Guide, Statistics, version 8.2. SAS Institute, Inc., Carry, NC.
24. Shem, M., F. Lekule, G. Zakayo and B. Eggum. 1990. Nutritive value of germinated and un-germinated high tannin sorghum for growing pig. Acta Agriculture Scandinavica, 40: 253-258. [DOI:10.1080/00015129009438559]
25. Sneath, R. and F. McIntash. 2003. Review of hydroponic fodder production for beef cattle. Department of primary industries. Queenlands Australia. McKeehen. 55 pp.
26. Thomas T.A. 1977. An automated procedure for the determination of soluble carbohydrate in herbage. Journal of Science of Food and Agriculture, 28: 639-642. [DOI:10.1002/jsfa.2740280711]
27. Tranel, L.F. 2013. Hydroponic fodder systems for dairy cattle. Iowa, ISU Extension and Outreach, A.S. Leaflet R2791. at: lib.dr.iastate.edu/ans_air/vol659/iss1/42
28. Trubey, C.R. and Y. Otros. 1969. Effect of light, culture solution and growth period on growth and chemical composition of hydroponically produced oat seedlings. Agronomy, 61: 663-665. [DOI:10.2134/agronj1969.00021962006100050003x]
29. Tudor, G., T. Darcy, P. Smith and F. Shallcross. 2003. The intake and liveweight change of droughmaster steers fed hydroponically grown, young sprouted barley fodder (autpgrass). In: Review of hydroponic fodder production for beef cattle, Project Report. Western Australia. 55 pp.
30. Van Soest, P.J., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
31. Veysi, A., A. Afzalzadeh, H. Fazaeli and H. Baneh. 2015. Determination of chemical composition, digestibility and dry matter and protein degradability parameters of three-days sprouted barley. Research on Animal Production, 6: 115-122 (In Persian).

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb