دوره 8، شماره 15 - ( بهار 1396 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 48-42 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (3697 مشاهده)

 این تحقیق در دو مرحله با اهداف تولید و استخراج پادتن علیه سم آفلاتوکسین B1 در زرده تخم بلدرچین تخم‌گذار و هم‌چنین ارزیابی کارایی مصرف خوراکی پادتن زرده تولید شده در کاهش عوارض آفلاتوکسیکوز تجربی در بلدرچین در حال رشد انجام شد. در آزمایش اول IgY ضد آفلاتوکسین B1 تولید و میزان کاهندگی سم توسط پادتن استخراج شده از زرده ایمن و غیرایمن بررسی شد. در تمامی غلظت­ها میزان کاهش در زرده ایمن شده علیه آفلاتوکسین B1 بیشتر از زرده غیرایمن بود
(05/0
P <). در مرحله دوم تعداد 120 قطعه جوجه یک‌روزه بلدرچین ژاپنی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 5 تکرار و 6 جوجه در هر قفس مورد استفاده قرار گرفت. گروه های آزمایشی شامل 1- شاهد منفی، تغذیه با دان غیرآلوده، 2- شاهد مثبت تغذیه با دان آلوده به دو پی­پی­ام آفلاتوکسین B1، 3- دان آلوده + آب آشامیدنی حاوی 4/0 درصد زرده دارای IgY ضد آفلاتوکسین B1، 4- دان آلوده + آب آشامیدنی حاوی 4/0 درصد زرده ایمن نشده علیه AFB1 بودند. مصرف جیره آلوده موجب کاهش معنی‌دار پروتئین تام، آلبومین، HDL، تری گلیسرید، کلسترول و گلوکز سرم شد. تنها میزان کراتینین سرم در پرندگان گروه شاهد مثبت افزایش نشان داد (05/0p <). مصرف زرده ایمن از ایجاد این تغییرات جلوگیری نمود. پاسخ‌های ایمنی سلولی و همورال پرندگان تحت تأثیر مصرف جیره آلوده کاهش یافت و مصرف زرده ایمن و غیرایمن این تأثیر منفی را تا حد مشابه با گروه شاهد منفی بهبود داد (05/0p <).

متن کامل [PDF 373 kb]   (1168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/3/27 | ویرایش نهایی: 1396/6/5 | پذیرش: 1396/3/27 | انتشار: 1396/3/27

فهرست منابع
1. Ahmadi, M. and M.A. Karimi Torshizi. 2016. Effects of dietary vermi-humus in comparison to virginiamycin on performance and small intestinal morphometric parameters in Japanese quail Research on Animal Production, 7: 77-86 (In Persian). [DOI:10.18869/acadpub.rap.7.13.86]
2. Bagherzadeh Kasmani, F., M.A. Karimi Torshizi, A. Allameh and F. Shariatmadari. 2012. A novel aflatoxin-binding bacillus probiotic: performance, serum biochemistry and immunological parameters in Japanese quail. Poultry Science, 91: 1846-1853. [DOI:10.3382/ps.2011-01830]
3. Biomin. 2011. BIOMIN's Mycotoxin Survey. Annual Report 2010.
4. Chalghoumi, R., Y. Beckers, D. Portetelle and Z. Théwis. 2009. Hen egg yolk antibodies (IGY), production and use for passive immunization against bacterial enteric infections in chicken. Biotechnology, agronomy, Society and Environment, 13: 295-308.
5. Corrier, D.E. 1991. Mycotoxicisis: mechanism of immunosupression. Veterinary immunology and immunopathology, 30: 71-87. [DOI:10.1016/0165-2427(91)90010-A]
6. Davison, F., B. Kaspers and K.A. Schat. 2009. Avian Immunology. Academic Press. London. Great Britain, 481pp.
7. Denli, M., J.C. Blandon, M.E. Guynot, S. Salado and J.F. Perez. 2009. Effects of dietary afladetox on performance, serum biochemistry, histopathological changes, and aflatoxin residues in broilers exposed to aflatoxin B1. Poultry Science, 88: 1444-1451. [DOI:10.3382/ps.2008-00341]
8. Diaz, D.E., W.M. Hagler, J.T. Blackwelder, J.A. Eve, B.A. Hopkins and K.L. Andersen. 2004. Aflatoxin binders II: reduction of aflatoxin M1 in milk by sequestering agents of cows consuming aflatoxin in feed. Mycopathologia, 157: 233-241. [DOI:10.1023/B:MYCO.0000020587.93872.59]
9. Dietert, R.R., K.A. Golemboski and R.E. Austic. 1994. Environment-Immune interactions. Poultry Science, 73: 1062-1076. [DOI:10.3382/ps.0731062]
10. El-Nezami, H., P. Kankaanpää, S. Salminen and J. Ahokas. 1998. Ability of dairy strains of lactic acid bacteria to bind a common food carcinogen, aflatoxin B1 Food and Chemical Toxicology, 36: 321-326. [DOI:10.1016/S0278-6915(97)00160-9]
11. El-Nezami, H., H. Mykkänen, P. Kankaanpää, S. Salminen and J. Ahokas 2000. Ability of lactobacillus and propionibacterium strains to remove aflatoxin B1, from the chicken duodenum. Journal of Food Protection, 63: 549-552. [DOI:10.4315/0362-028X-63.4.549]
12. Fernandez, A., T.V. Maria, M. Gascon, J. Ramos, J. Gomez, D.F. Luco and G. Chavez 1994. Variations of clinical biochemical parameters of laying hens and broiler chickens fed aflatoxin containing feed. Avian Pathology, 23: 37-47. [DOI:10.1080/03079459408418973]
13. Fulton, R.M., B.N. Nersessian and W.M. Reed. 2002. Prevention of salmonella enteritidis infection in commercial ducklings by oral chicken egg-derived antibody alone or in combination with probiotics. Poultry Science, 81: 34-40. [DOI:10.1093/ps/81.1.34]
14. Giambrone, J.J., D.L. Ewert, R.D. Wyatt and C.S. Eidson. 1978. Effect of aflatoxin on the humoral and cell-mediated immune system of the chicken. American Journal of Veterinary Research, 39: 305-308.
15. Hadiani, M.R., H. Yazdanpanah, M. Amirahmadi, H. Soleimani, S. Shoeibi and R. Khosrokhavar. 2009. Evaluation of aflatoxin contamination in maize from mazandaran province in Iran. Journal of Medicinal Plants, 8:109-114.
16. Hashmi, I., T.N. Pasha, M.A. Jabbar, M. Akram and A.S. Hashmi. 2006. Study of adsorption potential of yeast sludge against aflatoxins in broiler chicken. Journal of Animal and Plant Sciences, 16: 12-14.
17. Kubena, L.F., R.B. Harvey, R.H. Bailey, S.A. Buckley and G.E. Roninghaus. 1998. Effect of hydrated sodium calcium aluminosilicate (t-bintm) on mycotoxicosis in young broiler chickens. Poultry Science, 77: 1502-1509. [DOI:10.1093/ps/77.10.1502]
18. Lee, E.N., H.H. Sunwoo, K. Menninen and J.S. Sim. 2002. In Vitro studies of chicken egg yolk antibody (IGY) against salmonella enteritidis and salmonella typhimurium. Journal of Poultry Science, 81: 632-641. [DOI:10.1093/ps/81.5.632]
19. Mine, Y. 2008. Egg Bioscience and Biotechnology. 1st edn. John Wiley and Sons, Inc; Hoboken, NJ, USA. [DOI:10.1002/9780470181249]
20. Park, D.C. 1993. Controlling Aflatoxin in Food and Feed. Food Technology, 47: 92-96.
21. Peterson, A.L., M.A. Qureshi, P.R. Ferket and J.C. Fuller. 1999. Enhancement of cellular and humoral immunity in young broilers by the dietary supplementation of β-Hydroxy-β-Methylbutyrate. Immmunopharmacology and Immunotoxicology, 21: 307-330. [DOI:10.3109/08923979909052765]
22. Rahimi, Sh., Z. Moghadam Shiraz, T. Zahraei Salehi, M.A. Karimi Torshizi and J.L. Grimes. 2007. Prevention of salmonella infection in poultry by specific egg-derived antibody. International Journal of Poultry Science, 6: 230-235. [DOI:10.3923/ijps.2007.230.235]
23. Santurio, J.M. 1999. Effect of sodium bentonite on the performance and blood variables of broiler chickens intoxicated with aflatoxins. British Poultry Science, 40: 115-119. [DOI:10.1080/00071669987935]
24. Shabani, A., B. Dastar, M. Khomeiri, B. Shabanpur and S. Hasani. 2010. Effect of nanozeolite on performance, some blood parameters and ileal bacteria population in broiler chicks fed aflatoxin contaminated diets. Research on Animal Production, 1: 58-68 (In Persian).
25. Shi, Y.H., Z.R. Xu, J.L. Feng and C.Z. Wang. 2006. Efficacy of modified montmorillonite nanocomposite to reduce the toxicity of aflatoxin in broiler chicks. Animal Feed Science and Technology, 129: 138-148. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2005.12.006]
26. Shivachandra, S.B., R.L. Sah, S.D. Singh, J.M. Kataria and K. Manimaran. 2003. Immunosuppression in broiler chicken fed aflatoxin and inoculated with fowl adenovirus serotype-4 (fav-4) associated with hydropericardiun syndrome. Veterinary Research Communication, 27: 39-51. [DOI:10.1023/A:1022058623634]
27. Shotwell, O.L., C.V. Hesseltine, R.D. Stubblefield and W.G. Sorenson. 1966. Production of aflatoxin on rice. Applied and Environmental of Microbiology, 14: 425-428.
28. Sur, E. and I. Celik. 2003. Effect of aflatoxin b1 on the development of the bursa of fabricius and blood lymphocyte acid phosphatase of the chicken. British Poultry Science, 44: 558-566. [DOI:10.1080/00071660310001618352]
29. Tessari, E.N.C., C.A.F. Oliveira, A.L.S.P. Cardoso, D.R. Ledoux and G.R. Rottinghaus. 2006. Effect of aflatoxin b1 and fumonisin b1 on body weight, antibody titres and histology of broiler chicks. British Poultry Science, 47: 357-364. [DOI:10.1080/00071660600756071]
30. Tung, H.T., F.W. Cook, R.D. Wyatt and P.B. Hamilton. 1975. The anemia caused by aflatoxin. Poultry Science, 54: 1962-1969. [DOI:10.3382/ps.0541962]
31. Tung, H.T., R.D. Wyatt, P. Thaxton and P.B. Hamilton. 1973. Impairment of kidney function during aflatoxicosis. Poultry Science, 52: 873-878. [DOI:10.3382/ps.0520873]
32. Verma, J., T.S. Johri, B.K. Swain and S. Ameena. 2004. Effect of graded levels of aflatoxin and their combination on the performance and immune response of broilers. British Poultry Science, 45: 512-518. [DOI:10.1080/00071660412331286226]
33. Wegmann, T. and O. Smithies. 1966. A simple hemagglutination system requiring small amounts of red cells and antibodies. Transfusion, 6: 67-75. [DOI:10.1111/j.1537-2995.1966.tb04696.x]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.