دوره 9، شماره 19 - ( بهار 1397 )                   جلد 9 شماره 19 صفحات 1-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (338 مشاهده)

به منظور بررسی اثر تزریق عصاره بره­موم در تخم­ مرغ­ های مادر گوشتی بر عملکرد رشد و وضعیت سیستم ایمنی جوجه‌ها بعد از تفریخ پژوهش حاضر طراحی و اجرا شد. در روز 14جوجه ­کشی، 324 عدد تخم‌مرغ سویه راس 308 توزین و در قالب طرح کاملا تصادفی در 6 گروه آزمایشی با 3 تکرار و هر تکرار شامل 18 عدد تخم‌مرغ تقسیم شد. تیمارها شامل شاهد (بدون تزریق)، شاهد با تزریق آب استریل، تزریق محلول 150، 300، 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره بره موم بودند از محلول تهیه شده در 60 میلی‌لیتر آب استریل، در روز 15 جوجه ­کشی یک میلی‌لیتر به مایع آمنیوتیک تخم‌مرغ‌ها تزریق انجام گرفت. نتایج نشان داد که تزریق عصاره بره موم به تخم‌مرغ در روز 15 انکوباسیون تاثیری بر درصد جوجه درآوری، وزن جوجه‌های تفریخ شده و نسبت وزن جوجه‌های تفریخ شده به وزن تخم‌مرغ نشان نداد (05/0<p). اما در تخم‌مرغ‌های که 1200 قسمت در میلیون عصاره بره موم تزریق شده بود، نسبت وزن جوجه‌های تفریخ شده به وزن تخم‌مرغ در مقایسه با گروه شاهد بیشتر از نظر عددی بود. تزریق داخل تخم‌مرغی سطوح مختلف عصاره بره موم تأثیر معنی­ داری بر مصرف خوراک، وزن بدن، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره‌های پرورشی نداشت (05/0<p). نتایج بدست آمده از آنتی‌بادی‌های تولید شده در اثر تزریق SRBC در 28 روزگی نشان داد گروه‌های دریافت کننده سطوح 300، 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره بره موم و شاهد مثبت تمایل به کاهش در آنتی‌بادی‌های تولید شده در مقایسه با گروه شاهد منفی داشتند (06/0>p). در حالی که تزریق داخل تخم­ مرغی 150 قسمت در میلیون عصاره بره موم سبب افزایش تیتر آنتی‌بادی در مقایسه با تیمارهای دیگر شد (05/0>p). همچنین نتایج مربوط به تیتر آنتی‌بادی‌های تولید شده در اثر تزریق SRBC در 35 روزگی نشان داد در گروهی که تزریق عصاره بره موم صورت گرفته بود تیتر آنتی‌بادی در مقایسه با گروه شاهد منفی پایین بود (05/0>p). نتایج این مطالعه نشان داد که تزریق عصاره بره موم بر تخم‌ مرغ‌های بارور در روز 15 انکوباسیون نتوانست سبب بهبود عملکرد رشد و سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی شود.
 

متن کامل [PDF 1192 kb]   (214 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور

فهرست منابع
1. 1. Alitaneh, S., N. Afzali, H. Sarir and H. NaeimiPour. 2017. Screening for effects of different levels of Ajowan (Carum Copticum L.) and Coriander (Coriandrum Sativum L.) seeds on performance and carcass characteristics of Ross broiler chickens. Research on Animal Production, 7(14): 21-32 (In Persian).
2. Anderson, P. and S. Palmbaha. 1970. Effect of aqueous alcohol emulsion and oil extract of propolis on the growth of chicks. Akad Rak, 25: 124-146.
3. Attia, Y.A., A.E.A. Al-Hamid, M.S. Ibrahim, M.A. Al-Harthi, F. Bovera and A.S.H. Elnaggar. 2014. Productive performance, biochemical and hematological traits of broiler chickens supplemented with propolis, bee pollen, and mannan oligosaccharides continuously or intermittently. Livestock Science, 164: 87-95. [DOI:10.1016/j.livsci.2014.03.005]
4. Aygun, A. 2016. The effects of in-Ovo injection of propolis on egg hatchability and starter live performance of Japanese quails. Brazilian Journal of Poultry Science, 18(2): 83-89. [DOI:10.1590/1806-9061-2015-0198]
5. Azizzadeh, N.R., S. Forag, L. Mousa and M.A. Abo-Zaid. 1998. Comparative antibacterial and antifungal effects of some phenolic compounds. Microbios, 93: 43-54.
6. Bhanja, S.K., A.B. Mandal, S.K. Agraval, S. Majumdar and A. Bhattacharyya. 2007. Effect of in Ovo injection of vitamins on the chick weight and post-hatch growth performance in broiler chickens. Central Avian Research Institute, 243: 122-131.
7. Bonomi, A., F. Marletto and F. Binachi. 1976. Propolis in feeds for laying hens. Avicoltura, 54: 43- 54.
8. Çetin, E., S. Silici, N. Çetin and B.K. Güçlü. 2010. Effects of diets containing different concentrations of propolis on hematological and immunological variables in laying hens. Poultry Science, 89: 1703-1708. [DOI:10.3382/ps.2009-00546]
9. Coskun I., H. Cayan, O. Yılmaz, A. Taskin, E. Tahtabicen and H.H. Samli. 2014. Effects of in-ovo pollen extract injection to fertile broiler eggs on hatchability and subsequent chick weight. Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences, 1: 485-489.
10. Delhanty, J.J. and J.B. Salomon. 1966. The nature of antibodies to goat erythrocytes in the developing chicken. Journal of Immunology, 11: 103-113.
11. Dimov, V., N. Ivanovska, N. Manolova, V. Bankova, N. Nikolav and S. Popov. 1991. Immunomodulatory action of propolis. Influence on anti infectious protection and macrophage function. Apidologie, 22: 155-162. [DOI:10.1051/apido:19910208]
12. Eyng, C., A.E. Murakami, T.C. Santos, T.G. Silveira, R.B. Pedroso and D.A. Lourenço. 2015. Immune responses in broiler chicks fed propolis extraction residue-supple‌mented diets. Asian Austria Journal Animal Science, 28: 135-142. [DOI:10.5713/ajas.14.0066]
13. Ferket, P.R. 2006. Incubation and in ovo nutrition affects neonatal development, 33rd Annual Carolina Poultry Nutrition Conference, September 26, 2006, Sheraton Imperial Hotel, North Carolina.
14. Gheisari, A., S. Shahrvand and N. Landy. 2017. Effect of ethanolic extract of propolis as an alternative to antibiotics as a growth promoter on broiler performance, serum biochemistry and immune responses. Veterinary World, 10: 249-254. [DOI:10.14202/vetworld.2017.249-254]
15. Giurgea, R., H. Popescu, C. Polinicencu and D. Copreanu. 1982. Effect of standardized propolis extracts on the centeral lymphatic system and the immunological reactions of chickens. Clujul Medical, 55: 72-75.
16. Goodwin, J.S. and D.R. Webb. 1980. Regulation of the immune response by prostaglandins. Clinical Immunology and Immunopathology, 15: 106-122. [DOI:10.1016/0090-1229(80)90024-0]
17. Haghighian Roudsari, M., M. Mehdizadeh, F. Bagherzadeh, H. Lotfelahian, F. Mousavi and A.H. Abolghasemi. 2005. Effect of oil-extracted peropolis on the performance of broiler chicks. Indian Journal of Agricultural Sciences, 18:57-65.
18. Hongzhuan, X., Z.H. Jing, M. Junying, L. Yajing, C.H. Yafang and H. Fuliang. 2011. Effect of Brazilian propolis on human umbilical vein enthothelial cell apoptosis.Food and Chemical Toxicology, 49: 78-85. [DOI:10.1016/j.fct.2010.09.034]
19. Hosseini Nashli, S.M., F. Moslemipur, S. Maghsoudlou and M. Kazemi Fard. 2017. The Effects of Saturea and Thyme Medicinal Plants with or without Enzyme on Performance, Blood Parameters in Broiler Chickens. Research on Animal Production, 8(16): 70-78 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.8.16.70]
20. Isakov, N., M. Feldmann and S. Segel. 2005. The mechanism of modulation of humoral immune responses after injection of mice with SRBC. Journal Immunology, 128: 969-975.
21. Kadam, M.M., M.R. Barekatain, S.K. Bhanja and P.A. Iji. 2013. Prospects of in ovo feeding and nutrient supplementation for poultry: the science and commercial applications-a review. Journal of Science Food Agriculter, 93: 3654-3661. [DOI:10.1002/jsfa.6301]
22. Khojasteh Shalmany, S. and M. Shivazad. 2006. The effect of diet propolis supplementation on Ross broiler chick performance. International Journal Poultry Science, 5: 84-88 [DOI:10.3923/ijps.2006.84.88]
23. Kupczynski1, R., M. Adamski, D. Falta and A. Roman. 2012. The efficiency of propolis in post-colostral dairy calves. Archiv Tierzucht, 55: 315-324.
24. Mehdizadeh, S.M., J. PorReza, A. Jokar, H. Lotfollahian and G. Tahmasebi. 2005. Effect of propolis on performance and immune response of laying hens. Pajouhesh & Sazandegi, 64: 85-89 (In Persian).
25. Mohammadzadeh, S., M. Shariatpanahi, M. Hamedi, R. Ahmadkhaniha, N. Samadi and S.N. Ostad. 2007. Chemical composition of oral toxicity and antimicrobial activity of Iranian propolis. Food Chemistry, 3: 1097-1103. [DOI:10.1016/j.foodchem.2006.10.006]
26. NRC. 1994. Nutrient requirements of poultry. 9th rev. Ed. Washington D.C: National Academy press.
27. Ohta, Y. and M.T. Kidd. 2001. Optimum site for in ovo propolis injection in broiler breeder eggs. Poultry Science, 80: 1425-1429. [DOI:10.1093/ps/80.10.1425]
28. Park, Y.K., J.F. Paredes-Guzman, C.L. Aguiar, S.M. Alencar and F.Y. Fujiwara. 2004. Chemical constituents in Baccharis dracunculifolia as the main botanical origin of southeastern Brazilian propolis. Journal Agriculture Food Chemistry, 52: 1100-1103. [DOI:10.1021/jf021060m]
29. Pourreza, J. and A. Karimi. 1998. Incubation. Publications Department of Education and Agriculture Organization of Economic Research Kosar.
30. Quichanqoing, L. 1995. Study of the persistent period of immunity and un-activited propolis adjuvant vaccine against the egg drop syndrome in hen. Veterinary Research Institute, CAAS, Lan Zou, China.
31. Roodsari, M.H., M. Mehdizadeh, F.B. Kasmani, H. Lotfelahian, F. Mosavi and A.H. Abolghasemi. 2004. Effects of oil-extracted propolis on the performance of broiler chicks. Agriculture Science Technology, 18: 57-65.
32. SAS Institute. 2003. SAS User's Guide. Statistics. Version 9.1 ed. SAS Institute Inc., Cary, NC.
33. Seven, I., T. Aksu and P. Tatli Seven. 2007. Propolis ve hayvan becalmed kullanımı, Istanbul Üniveristesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 18: 79-84.
34. Sforcin, J.M. and V. Bankova. 2011. Propolis: Is there a potential for the development of new drugs. Journal of Ethnopharmacology, 133: 253-260. [DOI:10.1016/j.jep.2010.10.032]
35. Uni, Z. 2014. The effects of in-ovo feeding [cited 2016 Jan 8]. Available from: http://www.thepoultryfederation.com/public/userfiles/files/ Zehava%20Uni%20Presentation.pdf.
36. Uni, Z. and P.R. Ferket. 2003. Enhancement of development of oviparous species by in ovo feeding. US Regular Patent US 6,592,878. North Carolina State Univ., Raleigh and Yissum Res. Dev. Co. of the Hebrew Univ. Jerusalem, Jerusalem, Israel.
37. Uni, Z. and R.P. Ferket. 2004. Method for early nutrition and potential. World`s Poultry Science Journal. [DOI:10.1079/WPS20038]
38. Uni, Z., P.R. Ferket, E. Tako and O. kedar. 2005. In ovo feeding improves energy status of late-term chicken embryos. Poultry Science, 84: 764-770. [DOI:10.1093/ps/84.5.764]
39. Van Der Zip, W. 1980. Clostridial enteritis is an often underestimated problem. International World Poultry, 16: 42.
40. Zhai, S., L. Neumoan, M.A. Latour and P.Y. Hester. 2006. The effect of in ovo injection of propolis on hatch rate and body weight of white leghorns. Poultry Science, 85: 146-151.
41. Ziaran, H.R., H.R. Rahmani and J. Pourreza. 2005. Effect of dietary oil extract of propolis on immune response and broiler performance. Pakistan Journal of Biological Sciences, 8: 1485-1490. [DOI:10.3923/pjbs.2005.1485.1490]