دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 153-162 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadpanah M, Farhangfar H, Bashtani M. (2016). Genetic Analysis of Raw and Energy-Corrected Test Day Milk Traits in Iranian First lactation Holstein Cows. rap. 7(13), 162-153. doi:10.18869/acadpub.rap.7.13.162
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-642-fa.html
محمدپناه مهشید، فرهنگ فر همایون، باشتنی مسلم. تجزیه و تحلیل ژنتیکی صفات شیر روز آزمون خام و تصحیح شده برای انرژی در گاوهای شکم اول هلشتاین ایران پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (13) :153-162 10.18869/acadpub.rap.7.13.162

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-642-fa.html


دانشگاه بیرجند
چکیده:   (5532 مشاهده)

     این تحقیق با هدف تحلیل ژنتیکی صفات شیر روز آزمون خام و تصحیح شده برای انرژی در گاوهای شکم اول هلشتاین ایران اجرا شد. تعداد 774013 رکورد روز آزمون متعلق به 88456 رأس گاو هلشتاین شکم اول و سه بار دوشش در روز که طی
سال­های 1376 تا 1388 در 165 گله (مربوط به شش استان) زایش داشتند، استفاده شد. تجزیه و تحلیل ژنتیکی صفات مزبور، به­وسیله یک مدل روز آزمون با تابعیت ثابت انجام شد که در آن سازه­های گله، سال زایش، ماه تولید، سن هنگام تولید، نوع ژنوتیپ گاو (زینه یا اصیل)، نوع اسپرم، تابع چند جمله­ای علی و شفر، اثرات تصادفی ژنتیکی افزایشی و محیط دائمی گاوها گنجانده شدند. مدل با  نرم­افزار
DMU بر داده­ها برازش داده شد. وراثت­پذیری (18/0) و تکرارپذیری (535/0) صفت شیر روز آزمون خام بالاتر از مقادیر برآورد شده در صفت شیر تصحیح شده برای انرژی (وراثت­پذیری 127/0 و تکرارپذیری 421/0) بود. نتایج نشان داد بین میانگین ارزش اصلاحی شیر روز آزمون خام (3159/0 کیلوگرم) و تصحیح شده برای انرژی (1818/0 کیلوگرم) تفاوت معنی­دار آماری (0001/0>P) وجود داشت و رتبه­بندی گاوهای برتر از لحاظ ارزش اصلاحی آن­ها برای دو صفت شیر خام و تصحیح شده برای انرژی متفاوت بود. با توجه به روند ژنتیکی مثبت و معنی­داری (076/0 کیلوگرم در سال) که برای ECM در این مطالعه وجود داشت، پیشنهاد می­شود در ارزیابی ژنتیکی گاوهای شیری از شیر تصحیح شده برای انرژی استفاده شود.

متن کامل [PDF 502 kb]   (3632 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/18 | ویرایش نهایی: 1397/12/21 | پذیرش: 1395/5/18 | انتشار: 1395/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb