آزمایش حاضر به منظور تعیین اثر سطوح مختلف پودر کرمخاکی (Eisenia fetida) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پارامترهای خونی جوجههای گوشتی انجام شد. بدین منظور از یک طرح کاملاً تصادفی با چهار سطح پودر کرمخاکی (صفر، 2، 4 و 6 درصد) با استفاده از 96 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس استفاده شد. هر تیمار آزمایشی شامل چهار تکرار و در هر تکرار شش قطعه جوجه قرار گرفت. جوجهها به مدت شش هفته جیرههای آزمایشی را دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش از هر واحد آزمایشی دو قطعه جوجه کشتار شد. نتایج نشان داد که استفاده از سطح دو درصد پودر کرمخاکی بهطور معنیداری سبب افزایش وزن بدن و مصرف خوراک شد (05/0>P)، در حالی که اثری بر ضریب تبدیل خوراک نداشت. درصد عضله سینه جوجههای تغذیه شده با سطوح 2، 4 و 6 درصد از پودر کرمخاکی بهطور معنیداری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0>P)، این در حالی است که استفاده از پودر کرمخاکی اثری بر دیگر خصوصیات (درصد لاشه، درصد ران و چربی محوطه بطنی) نداشت. جوجههای تغذیه شده با پودر کرمخاکی، LDL کمتر و HDL خون بیشتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>P). با توجه به نتایج این آزمایش، استفاده از 2 درصد پودر کرمخاکی سبب افزایش وزن نهایی، مصرف خوراک، درصد عضله سینه، سطح HDL و کاهش سطح LDL خون جوجههای گوشتی میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |