دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 70-76 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (3837 مشاهده)

آزمایش حاضر به منظور تعیین اثر سطوح مختلف پودر کرم­خاکی (Eisenia fetida) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پارامترهای خونی جوجه­های گوشتی انجام شد. بدین منظور از یک طرح کاملاً تصادفی با چهار سطح پودر کرم­خاکی (صفر، 2، 4 و 6 درصد) با استفاده از 96 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس استفاده شد. هر تیمار آزمایشی شامل چهار تکرار و در هر تکرار شش قطعه جوجه قرار گرفت. جوجه­ها به مدت شش هفته جیره­های آزمایشی را دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش از هر واحد آزمایشی دو قطعه جوجه کشتار شد. نتایج نشان داد که استفاده از سطح دو درصد پودر کرم­خاکی به­طور معنی­داری سبب افزایش وزن بدن و مصرف خوراک شد (05/0>P)، در حالی که اثری بر ضریب تبدیل خوراک نداشت. درصد عضله سینه جوجه­های تغذیه شده با سطوح 2، 4 و 6 درصد از پودر کرم­خاکی به­طور معنی­داری بیش­تر از گروه شاهد بود (05/0>P)، این در حالی است که استفاده از پودر کرم­خاکی اثری بر دیگر خصوصیات (درصد لاشه، درصد ران و چربی محوطه بطنی) نداشت. جوجه­های تغذیه شده با پودر کرم­خاکی، LDL کمتر و HDL خون بیش­تری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>P). با توجه به نتایج این آزمایش، استفاده از 2 درصد پودر کرم­خاکی سبب افزایش وزن نهایی، مصرف خوراک، درصد عضله سینه، سطح HDL و کاهش سطح LDL خون جوجه­های گوشتی می­شود.

متن کامل [PDF 351 kb]   (2857 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/18 | ویرایش نهایی: 1397/12/20 | پذیرش: 1395/5/18 | انتشار: 1395/5/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.