آزمایشی بهمدت 28 هفته برای بررسی اثرات سطح انرژی و متیونین قابل هضم جیره بر عملکرد و صفات تولید مثلی مرغهای مادر گوشتی، با استفاده از تعداد 140 قطعه مرغ مادر گوشتی آرین و 20 قطعه خروس در سن 26 هفتگی انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار بود. جیرههای آزمایشی با دو سطح انرژی (2740 و 2540 کیلوکالری در کیلوگرم) و دو سطح اسید آمینه متیونین قابل هضم (25/0 و 28/0 درصد) تنظیم شدند. سطح انرژی تأثیری بر تولید تخممرغ، وزن تخممرغ و ضریب تبدیل خوراک نداشت. اما مرغهایی که جیرهی با سطح انرژی پایینتر دریافت کردند افزایش وزن روزانه کمتری نسبت به آنهایی داشتند که با جیره معمول تغذیه شدند، (05/0>P). افزایش سطح متیونین قابل هضم جیره بر وزن تخممرغ، درصد تولید تخممرغ، ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن روزانه این مرغها تأثیر نداشت. درصد جوجهدرآوری از تخممرغهای تولید شده به وسیله مرغهای تغذیه شده با جیرههای با سطح انرژی معمول در مقایسه با آنهایی که جیره با انرژی پایین دریافت نمودند، کمتر بود (001/0>P). کاهش سطح انرژی جیره سبب افزایش باروری (001/0>P) و افزایش تعداد جوجههای درجه یک تولیدی شد (001/0>P). افزایش سطح متیونین جیره اثری بر صفات جوجهدرآوری و باروری مرغ نداشت. نتایج نشان میدهند که امکان استفاده از سطح انرژی 2540 کیلوکالری در جیره مرغهای مادر گوشتی آرین بدون اثر منفی بر فراسنجههای عملکردی و تولید مثلی وجود دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |