دوره 6، شماره 11 - ( بهار و تابستان 1394 )                   جلد 6 شماره 11 صفحات 82-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khorrami B, Vakili S A R, Danesh Mesgaran M. (2015). The Effect of Monensin, Thyme and Cinnamon Essential Oils on Nutrient Digestibility, Ruminal Dry Matter and Crud Protein Degradability of Some Feedstuff and Plasma Metabolites in Holstein Steers. rap. 6(11), 71-82.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-498-fa.html
خرمی بهزاد، وکیلی سید علیرضا، دانش مسگران محسن. تاثیر موننسین، اسانس آویشن و دارچین بر قابلیت هضم مواد مغذی، تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای ماده خشک و پروتئین خام برخی مواد خوراکی و متابولیت‌های پلاسمای گاوهای نر هلشتاین پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (11) :82-71

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-498-fa.html


دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (5552 مشاهده)

  هدف از این پژوهش بررسی تاثیر موننسین، اسانس آویشن و دارچین بر ویژگی­های تجزیه­پذیری ماده خشک و پروتئین خام کنجاله تخم پنبه، دانه جو و ذرت سیلویی، قابلیت هضم مواد مغذی و برخی متابولیت­های خون در گاوهای نر هلشتاین تغذیه شده با جیره­های غنی از کنسانتره بود. از چهار گاو نر هلشتاین (وزن اولیه 35 ± 540 کیلوگرم) با فیستولای شکمبه­ای در یک طرح مربع لاتین 4×4 با دوره­های 21 روزه و 4 تیمار: شاهد (بدون افزودنی)، آویشن (500 میلی­گرم اسانس آویشن در کیلوگرم ماده خشک مصرفی)، دارچین (500 میلی­گرم اسانس دارچین در کیلوگرم ماده خشک مصرفی) و موننسین (33 میلی­گرم موننسین در کیلوگرم ماده خشک مصرفی) استفاده شد. گاوها تا حد اشتها با یک جیره پایه مخلوط حاوی 30 درصد علوفه و 70 درصد کنسانتره تغذیه شدند. قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی بین تیمارها مشابه بود، به جز قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی که در گاوهای تغذیه شده با اسانس دارچین نسبت به گاوهای تغذیه­کننده موننسین کمتر بود (05/0 P≤ ). افزودن اسانس­های گیاهی و موننسین اثری بر فراسنجه­های تجزیه­پذیری ماده خشک کنجاله تخم پنبه، دانه جو و ذرت سیلویی نداشت. ویژگی­های تجزیه­پذیری پروتئین خام دانه جو و ذرت سیلویی تحت تأثیر تیمارهای افزودنی قرار نگرفت. همچنین مکمل نمودن اسانس­های گیاهی و موننسین تأثیری بر فراسنجه­های تجزیه­پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی ذرت سیلویی نداشت. در رابطه با تجزیه­پذیری کنجاله تخم پنبه، به جز بخش سریع تجزیه و تجزیه­پذیری مؤثر پروتئین خام که در بین تیمارها مشابه بود، تغذیه اسانس­های گیاهی بخش کند تجزیه پروتئین خام کنجاله تخم پنبه را کاهش دادند (05/0 P≤ ). نرخ تجزیه پروتئین خام در تیمار موننسین به­طور معنی­داری در مقایسه با تیمارهای دیگر بیشتر بود (05/0 P≤ ). غلظت­های پلاسمایی گلوکز، نیتروژن اوره­ای و کلسترول کل تحت تأثیر استفاده از موننسین، اسانس آویشن و دارچین قرار نگرفت، هر چند غلظت پلاسمایی تری­گلیسرید به­طور معنی­داری با افزودن اسانس دارچین در مقایسه با تیمار موننسین و آویشن افزایش یافت (05/0 P≤ ). نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از اسانس آویشن و دارچین (500 میلی­گرم اسانس در کیلوگرم ماده خشک مصرفی) در جیره گاوهای نر هلشتاین اثرات ناچیزی بر قابلیت هضم مواد مغذی، ویژگی­های تجزیه­پذیری شکمبه­ای ماده خشک و پروتئین خام مواد خوراکی و غلظت متابولیت­های پلاسما دارد.

متن کامل [PDF 535 kb]   (2362 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/4/22 | ویرایش نهایی: 1397/12/15 | پذیرش: 1394/4/22 | انتشار: 1394/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb