دوره 5، شماره 9 - ( بهار و تابستان 1393 )                   جلد 5 شماره 9 صفحات 117-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizi Z, Moradi Shahrebabak H, Moradi Shahrebabak M, Zali A. (2014). Polymorphisms in Exon 17 of DGAT1 Gene and Its Association with Milk Production Traits in Mahabadi Goat Breed Using PCR-SSCP. rap. 5(9), 108-117.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-398-fa.html
عزیزی زهرا، مرادی شهربابک حسین، مرادی شهربابک محمد، زالی ابوالفضل. چند شکلی در اگزون 17 ژن DGAT1 و ارتباط آن با صفات تولید شیر در بزهای نژاد مهابادی با روش PCR-SSCP پژوهشهاي توليدات دامي 1393; 5 (9) :117-108

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-398-fa.html


پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده:   (5876 مشاهده)

  دی آسیل گلیسرول آسیل ترانسفراز، یک آنزیم میکروزومی است که نقش مهمی در متابولیسم گلیسرو لیپید دارد . این ژن نقش کلیدی در کنترل سنتز تری­گلیسرید در سلول­های چربی دارد. این آنزیم مرحله نهایی سنتز تری­گلسیریدها، یعنی تبدیل دی آسیل گلیسرول ( DAG ) به تری آسیل گلیسرول ( TAG )، را کاتالیز می­نماید. هدف از این پژوهش مطالعه چند شکلی ژن DGAT1 و ارتباط آن با صفات تولید شیر در بز نژاد مهابادی بود. از تعداد 79 رأس از بزهای مهابادی موجود در مزرعه آموزشی و پژوهشی گروه علوم دامی دانشگاه تهران (کرج) خونگیری به عمل آمد. استخراج DNA با استفاده از روش بهینه یافته نمکی انجام شد. کمیت و کیفیت DNA با روش اسپکتروفتومتری و ژل آگارز 1% بررسی و تکثیر قطعه اختصاصی بخشی از اگزون 17 ژن DGAT1 به کمک واکنش­های زنجیره­ای پلیمراز انجام شد. برای بررسی چند شکلی این قطعه، از روش چند شکلی فضایی تک رشته­ای DNA ( SSCP ) استفاده شد. پس از الکتروفورز نمونه­ها روی ژل پلی­اکریل­آمید 12% و رنگ­آمیزی ژل­ها با روش نیترات نقره در مجموع 4 الگوی باندی مختلف با فراوانی­ های 45/0 (الگوی4)، 25/0 (الگوی 1)، 24/0 (الگوی 2)، 06/0 (الگوی 3) مشاهده شد . اثر این جایگاه بر مقدار شیر (01/0 P < ) و درصد چربی شیر (05/0 P < ) معنی­دار بود. مقایسه میانگین حداقل مربعات نشان داد که الگوی سه دارای بیشترین مقدار شیر (01/0 P < ) و الگوی یک دارای بیشترین میزان درصد چربی شیر بود (05/0 P < ). مطالعه چند شکلی ژنتیکی در این جایگاه ژنی و ارتباط آن با صفات تولید شیر بیانگر این است که می­توان احتمالاً از این ژن کاندید به عنوان یک ابزار مفید در برنامه­های اصلاحی و انتخاب استفاده کرد.

متن کامل [PDF 361 kb]   (1697 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/8/25 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1393/8/25 | انتشار: 1393/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb