دوره 4، شماره 8 - ( پاییز و زمستان 1392 )                   جلد 4 شماره 8 صفحات 69-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده:   (5671 مشاهده)

  در این مطالعه تعداد 30 رأس گوساله ماده هلشتاین با میانگین وزن تولد 4/40 کیلوگرم از 14 تا 65 روزگی به صورت تصادفی به سه گروه آزمایشی شامل (1) دریافت کننده پروبیوتیک باکتریایی
(
cfu/day 109×4 ) در خوراک آغازین، (2) دریافت کننده پروبیوتیک باکتریایی در شیر جایگزین و (3) شاهد (بدون افزودنی میکروبی) اختصاص یافتند. نتایج نشان داد که مقدار خوراک مصرفی، تغییرات وزن بدن، اضافه وزن روزانه و بازده غذایی و نیز نیتروژن اوره­ای خون و کل پروتئین پلاسما تحت تأثیر مصرف پروبیوتیک قرار نگرفت. در حالی که میانگین غلظت گلوکز پلاسمای خون، امتیاز قوام مدفوع و وضعیت سلامت تحت تأثیر جیره های آزمایشی قرار گرفت. در مقابل از نظر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، فیبر نامحلول در شوینده خنثی، ماده آلی، pH و غلظت N-NH 3 مایع شکمبه تفاوت معنی داری بین تیمار ها وجود نداشت. این مطالعه نشان می­دهد که افزودن پروبیوتیک باکتریایی به خوراک آغازین غلظت گلوکز خون را کاهش می­دهد. افزودن پروبیوتیک باکتریایی در شیر سبب افزایش آلبومین خون گردید. همچنین استفاده از پروبیوتیک باکتریایی در شیر یا خوراک آغازین سبب بهبود وضعیت سلامت و کاهش امتیاز قوام مدفوع می­گردد.

متن کامل [PDF 513 kb]   (7003 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/20 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1392/11/20 | انتشار: 1392/11/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.