دوره 4، شماره 8 - ( پاییز و زمستان 1392 )                   جلد 4 شماره 8 صفحات 34-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه ارومیه
چکیده:   (4402 مشاهده)

  این آزمایش به منظور بررسی تاثیر میزان هضم منابع نشاسته­ای (آرد گندم، نشاسته خالص درجه دو و یک) بر قابلیت هضم یونجه با استفاده از دو روش درون تنی و برون تنی انجام گرفت. در آزمایش درون تنی از چهار راس قوچ ماکویی به میانگین وزنی 4/1 ± 20/43 کیلو گرم در قالب طرح پایه کاملا تصادفی به صورت چرخشی و در روش آزمایشگاهی تیلی و تری از طرح ساده کاملا تصادفی استفاده شد. در هر دو آزمایش قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی جیره­های مخلوط (حاوی نشاسته) به طور معنی­داری بیشتر از جیره پایه (یونجه) بود. ولی قابلیت هضم NDF در جیره پایه بطور معنی­داری بیشتر از جیره­های مخلوط بود. مقدار pH شکمبه در جیره پایه به طور معنی­داری بیشتر از جیره­های مخلوط بود و کمترین مقدار به جیره مخلوط حاوی نشاسته درجه یک تعلق داشت. بالاترین ضریب همبستگی معادلات پیشگویی برای قابلیت هضم ماده خشک در شرایط درون تنی و کمترین ضریب همبستگی مربوط به قابلیت هضم NDF جیره های مخلوط بود. نتایج این آزمایش نشان داد که تاثیر تیمار نشاسته درجه یک بر کاهش قابلیت هضم فیبر یونجه بیشتر از سایر تیمار­ها می­باشد. هم ­ چنین مشاهده شد که معادلات رگرسیونی، قابلیت هضم ماده خشک جیره­های مخلوط در شرایط درون تنی را دقیق­تر از قابلیت هضم فیبر خام پیشگویی می­کنند.

واژه‌های کلیدی: قابلیت هضم، درون تنی، برون تنی، NDF
متن کامل [PDF 355 kb]   (2528 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/20 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1392/11/20 | انتشار: 1392/11/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.