دوره 9، شماره 21 - ( پاییز 1397 )                   جلد 9 شماره 21 صفحات 1-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khazari B, Shariatmadari F, Karimi Torshizi M A. Effect of using different levels of rice bran on broiler performance and nutrients digestibility. rap. 2018; 9 (21) :1-9
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-229-fa.html
خضری باهر، شریعتمداری فرید، کریمی ترشیزی محمد امیر. تأثیر سطوح مختلف سبوس برنج همراه با فرآیند اتوکلاو بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه‌های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (21) :1-9

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-229-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (401 مشاهده)
در این آزمایش اثرات سطوح مختلف سبوس­ برنج (0، 6، 12 و 18 درصد) به­صورت خام و اتوکلاو­ شده بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، وزن ارگان­ های داخلی و قابلیت­هضم مواد مغذی مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 420 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 7 تیمار اختصاص داده شده ­اند و هر تیمار شامل 3 تکرار و در هر تکرار 20 قطعه جوجه گوشتی قرار داده شد. تیمارها شامل: 1- جیره حاوی 6 درصد سبوس خام، 2- 6 درصد سبوس اتوکلاو شده،3- 12 درصد سبوس خام، 4- 12 درصد سبوس اتوکلاو شده، 5- 18 درصد سبوس خام، 6- 18 درصد سبوس اتوکلاو شده، 7- جیره شاهد بر پایه ذرت و سویا بود. همچنین تیمارها مورد آزمون مقایسه­ای مستقل قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد. با افزایش درصد سبوس برنج علیرغم افزایش خوراک مصرفی، از میزان افزایش وزن کاسته می­شود و به دنبال آن ضریب تبدیل اضافه می­شود (05/0p<). اتوکلاو کردن تأثیر معنی­داری بر  عملکرد نداشت. وزن چربی بطنی تحت تاثیر افزایش سطح سبوس یرنج اتوکلاو شده قرار گرفت (05/0p<) و برخلاف درصد وزنی کبد، سنگدان و پانکراس، با افزایش سطح سبوس برنج کاهش معنی ­داری را نشان دادند (05/0p<). وزن نسبی ایلئوم و سکوم تحت تاثیر افزایش سطح سبوس برنج قرار گرفتند (05/0p<). استفاده از سبوس برنج به ­طور معنی­داری قابلیت هضم ماده خشک، چربی، پروتئین و ماده آلی را کاهش داد و سبوس برنج اتوکلاو شده به­طور معنی ­داری قابلیت هضم را برای چربی و ماده آلی نسبت به سبوس برنج خام بهبود بخشید (05/0p<). بر اساس نتایج این پژوهش استفاده از سطح 6 درصد سبوس برنج اتوکلاو شده در جیره جوجه های گوشتی توصیه می­ شود.
متن کامل [PDF 765 kb]   (163 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۲/۶/۳۱ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۹/۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۷/۹/۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb