دوره 4، شماره 7 - ( بهار وتابستان 1392 )                   جلد 4 شماره 7 صفحات 61-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golchin-Gelehdooni S, Teimori-Yanesari A, Taghavi kargan H. (2013). The Effects of Alfalfa Particle Size and Processed Canola Meal on Physicochemical Properties of Ration in Zel Sheep. rap. 4(7), 47-61.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-216-fa.html
گلچین گله دونی سبحان، تیموری یانسری اسد ا...، تقوی کرگان حبیب. اثرات اندازه ذرات یونجه و کنجاله کانولای عمل‌آوری شده روی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی جیره در گوسفند زل پژوهشهاي توليدات دامي 1392; 4 (7) :61-47

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-216-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده:   (5166 مشاهده)

  به منظور مطالعه اثرات اندازه ذرات یونجه (بلند و کوتاه) و فرآوری کنجاله کانولا با اسید هیدروکلریک (فرآوری شده و فرآوری نشده) روی ویژگی­های فیزیکی جیره، توزیع اندازۀ ذرات محتویات شکمبه­ای و مدفوع از چهار رأس گوسفند دارای فیستولای شکمبه استفاده شد. داده‌های حاصل از آزمایشات در قالب طرح مربع لاتین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. به منظور تعیین توزیع اندازه ذرات محتویات شکمبه و مدفوع از روش الک مرطوب و از جریان ملایم آب روی الک­ها جهت جدا نمودن ذرات از یکدیگر استفاده شد. تعیین دانسیته توده­ای به دو صورت BD100 و BD50 (با استفاده از استوانه مدرج 100 و 50 میلی­لیتری) انجام شد. با
اندازه­گیری توزیع اندازه ذرات محتویات شکمبه­ای خارج شده به هنگام اندازه­گیری نرخ ترشح بزاق، اثر جویدن اولیه روی میزان کاهش اندازه ذرات تعیین شد. طبق نتایج این آزمایش با کاهش اندازۀ ذرات، دانسیتۀ توده­ای و خاکستر نامحلول جیره افزایش و با افزایش اندازۀ ذرات، ظرفیت نگهداری آب و مادۀ خشک نامحلول افزایش یافت. فرآوری با اسید تغییری در ویژگی­های فیزیکی مورد اندازه­گیری نداشت. روند توزیع اندازه ذرات برای کلیه ساعت­های پس از مصرف خوراک (3، 5/7 و 12 ساعت) نشان داد که با افزایش زمان پس از مصرف خوراک درصد فراوانی ذرات بلند روی الک­های بالایی کاهش و به درصد فراوانی ذرات باقیمانده روی الک­های انتهایی افزوده شد. با افزایش زمان پس از مصرف خوراک درصد ذرات فاز قابل عبور از شکمبه افزایش و درصد مواد فاز غیر قابل عبور از شکمبه کاهش یافت. توزیع اندازه ذرات مربوط به مدفوع نشان داد که کاهش معنی­داری در اندازه ذرات بلند در مقایسه با اندازه ذرات محتویات شکمبه ایجاد شد. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که کنجاله کانولا به عنوان منبع پروتئینی و فرآوری آن هیچ ­گونه اثر معنی­داری بر ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و توزیع اندازه ذرات جیره­های آزمایشی نداشتند
.

متن کامل [PDF 501 kb]   (1473 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/6/24 | ویرایش نهایی: 1397/12/7 | پذیرش: 1392/6/24 | انتشار: 1392/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb