دوره 1، شماره 1 - ( 2-1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 102-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alipour M, Navidshad B, Adib Moradi M, Seyed Sharifi R. (2010). Effect of Conjugated Linoleic Acid (CLA) on Moisture and Fat Content and Sensory Characteristics of Meat in Broiler Chickens. rap. 1(1), 85-102.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-159-fa.html
علی پور میثم، نوید شاد بهمن، ادیب مرادی مسعود، سید شریفی رضا. تاثیر اسید لینولئیک جفت شده (CLA) بر درصد رطوبت، چربی و ویژگیهای حسی گوشت در جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1389; 1 (1) :102-85

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-159-fa.html


دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (6196 مشاهده)
تاثیر اسید لینولئیک جفت شده (CLA) بر صفات گوشت و ویژگی‌های حسی، در جوجه‌های گوشتی با انجام آزمایشی مورد بررسی قرار گرفت. منابع چربی این تیمارها به ترتیب حاوی 7% روغن سویا، 7% CLA، 5/3% روغن سویا + 5/3% CLA، 10% روغن هیدروژنه به همراه جیره شاهد بدون چربی افزودنی بود، که در مراحل رشد (11 تا 28 روزگی) و پایانی (29 تا 42 روزگی) به جیره افزوده شدند. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار انجام شد، که هر تکرار شامل 15 قطعه جوجه مخلوط هر دو جنس (سویه راس 308) بود. در 10 روز اول تمام جوجه‌ها از جیره پایه بدون چربی استفاده کردند. از هر تکرار دو قطعه جوجه خروس در سن 42 روزگی کشتار شد. در تحقیق حاضر طعم و مزه گوشت مرغ توسط نوع چربی جیره تحت تاثیر قرار نگرفت. همچنین برخلاف انتظار، جیره‌های حاوی CLA باعث کاهش چربی حفره بطنی نشدند، هر چند که استفاده از CLA منجر به کاهش محتوای چربی گوشت گردید. مصرف CLA به ویژه در سطح 7% خصوصیات فیزیکی نظیر آبدار بودن، سختی و نیز سهولت جویدن گوشت مرغ را بطور نامطلوبی تحت تاثیر قرار داد. به نظر می رسد که رابطه مستقیمی بین سطحCLA در جیره و کاهش چربی خام گوشت مرغ وجود ندارد زیرا سطح پایین CLA اثرات بارزی در کاهش چربی گوشت نشان داد.
متن کامل [PDF 669 kb]   (1853 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/2/9 | ویرایش نهایی: 1397/11/24 | پذیرش: 1392/2/9 | انتشار: 1392/2/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb