دوره 13، شماره 38 - ( زمستان 1401 1401 )                   جلد 13 شماره 38 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoonejani S, Sharifi S D, Sadeghi R, ghazanfari S. (2022). Investigation of the Effect of Ozone Gas on Microbial Population and the Quality of Broilers Chicken Diets. rap. 13(38), 1-7. doi:10.52547/rap.13.38.1
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1285-fa.html
هونجانی سعید، شریفی سید داود، صادقی رضا، غضنفری شکوفه. بررسی تاثیر گاز ازن بر جمعیت میکروبی و کیفیت جیره جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1401; 13 (38) :7-1 10.52547/rap.13.38.1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1285-fa.html


گروه علوم دام و طیور دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان، پاکدشت
چکیده:   (1226 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: با گسترش روزافزون صنعت مرغداری و پرورش مرغ گوشتی نگرانی‌ها برای داشتن خوراک عاری از عوامل بیماری‌زا، و در نتیجه تولید محصول با کیفیت و سالم رو به افزایش است. بنابراین ضد عفونی صحیح و کارآمد خوراک طیور همراه با حفظ ماهیت اصلی خوراک اهمیت فراوانی دارد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر گازدهی جیره جوجه های گوشتی با گاز ازن بر بار میکروبی و کیفیت خوراک بود.
مواد و روش­ها: از تعداد 432 قطعه جوجه گوشتی نر تجاری سویه راس در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با سه سطح از گاز ازن (صفر، 20 و 30 پی پی ام) و دو سطح چربی کم و زیاد (1/5 و 2 درصد روغن گیاهی به ترتیب برای دوره رشد و پایانی و 3 و 4 درصد روغن گیاهی به ترتیب در دوره رشد و دوره پایانی) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار استفاده شدند. جیره های به مدت 120 دقیقه در دو غلظت 20 و 30 پی‌پی‌ام ازن دهی شدند. میزان افلاتوکسین B1، بار میکروبی و فراوانی قارچ‌ها در خوراک و همچنین اکسیداسیون لیپیدهای خوراک جوجه های گوشتی بعد از ازن‌دهی اندازه گیری شد.
یافته ­ها: در هیچ‌یک از نمونه‌های خوراک مربوط به دوره رشد و پایانی، آفلاتوکسین B1 یافت نشد. میزان اکسیداسیون لیپید خوراک در جیره‌های گازدهی شده با 30 پی‌پی‌ام به‌طور معنی‌داری بیشتر از جیره‌های بدون گازدهی بود (0/05<p).
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش، استفاده از گاز ازن برای ضدعفونی کردن جیره کامل جوجه‌های گوشتی علی‌رغم نابودی و غیر فعال سازی میکروب‌ها و قارچ‌های موجود در خوراک، سبب افزایش اکسیداسیون چربی‌های جیره می‌شود.

 
متن کامل [PDF 1371 kb]   (541 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1400/12/16 | ویرایش نهایی: 1401/10/18 | پذیرش: 1401/4/25 | انتشار: 1401/9/10

فهرست منابع
1. Alexandre, A.P.S., N. Castanha, N.S. Costa, A.S. Santos, E. Badiale‐Furlong, P.E.D. Augusto and M.A. Calori‐Domingues. 2019. Ozone technology to reduce zearalenone contamination in whole maize flour: degradation kinetics and impact on quality. Journal of the Science of Food and Agriculture, 99: 6814-6821. [DOI:10.1002/jsfa.9966]
2. Christ, D., G. Savi and V. Scussel. 2016. Effectiveness of ozone gas in raw and processed food for fungi and mycotoxin decontamination-a review. Journal of Chemical, Biological and Physical Sciences 6: 326-348.
3. de Alencar, E.R., L.R.D.A. Faroni, N.D.F.F. Soares, W.A. da Silva and M.C. da Silva Carvalho. 2012. Efficacy of ozone as a fungicidal and detoxifying agent of aflatoxins in peanuts. Journal of the Science of Food and Agriculture, 92: 899-905. [DOI:10.1002/jsfa.4668]
4. Diao, E., H. Hou and H. Dong. 2013. Ozonolysis mechanism and influencing factors of aflatoxin B1: A review. Trends in food science & technology, 33: 21-26. [DOI:10.1016/j.tifs.2013.06.002]
5. Glowacz, M., R. Colgan and D. Rees. 2015. The use of ozone to extend the shelf‐life and maintain quality of fresh produce. Journal of the Science of Food and Agriculture 95: 662-671. [DOI:10.1002/jsfa.6776]
6. Hoveydi, H., B.G.R. Nabi, H.R. Jafari, T. Nasrabadi and T. Shahriari. 2008. Evaluating the Use of Ozone for Disinfection of Drinking Water, Case Study: Tehran Pars Water Treatment Plant (Iran).
7. Ianni, A., L. Grotta and G. Martino. 2019. Feeding influences the oxidative stability of poultry meat treated with ozone. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 32: 874. [DOI:10.5713/ajas.18.0520]
8. Obadi, M., K.X. Zhu, W. Peng, A. Noman, K. Mohammed and H.M. Zhou. 2018. Characterization of oil extracted from whole grain flour treated with ozone gas. Journal of Cereal Science, 79: 527-533. [DOI:10.1016/j.jcs.2017.12.007]
9. Rushing, B.R. and M.I. Selim. 2019. Aflatoxin B1: A review on metabolism, toxicity, occurrence in food, occupational exposure, and detoxification methods. Food and chemical toxicology, 124: 81-100. [DOI:10.1016/j.fct.2018.11.047]
10. Sarooei, S.J., A. Abbasi, S. Shaghaghian and E. Berizi. 2019. Effect of Ozone as a Disinfectant on Microbial Load and Chemical Quality of Raw Wheat Germ. Ozone: Science & Engineering, 41: 562-570. [DOI:10.1080/01919512.2019.1642181]
11. Trombete, F., Y. Porto, O. Freitas‐Silva, R. Pereira, G. Direito, T. Saldanha and M. Fraga. 2017. Efficacy of ozone treatment on mycotoxins and fungal reduction in artificially contaminated soft wheat grains. Journal of Food Processing and Preservation, 41: e12927. [DOI:10.1111/jfpp.12927]
12. White, 2010. Controlling deterioration of high-moisture maize with ozone treatment. Journal of stored products research, 46: 7-12. [DOI:10.1016/j.jspr.2009.07.002]
13. Yang, Q. 2019. Decontamination of Aflatoxin B1. In "Aflatoxin B1 Occurrence, Detection and Toxicological Effects". IntechOpen. [DOI:10.5772/intechopen.88774]
14. Zhu, F. 2018. Effect of ozone treatment on the quality of grain products. Food chemistry, 264: 358-366. [DOI:10.1016/j.foodchem.2018.05.047]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb