دوره 13، شماره 35 - ( بهار 1401 )                   جلد 13 شماره 35 صفحات 123-118 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک، ایران
چکیده:   (1383 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: در پژوهش حاضر، تأثیر سطوح مختلف عصاره پوست بادمجان (SME) (Solanum melongena) بر ویژگی­های اسپرم قوچ نژاد فراهانی در شرایط نگه­داری کوتاه ­مدت مورد مطالعه قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: گروه­های آزمایشی شامل غلظت ­های مختلف عصاره (شاهد)، 2، 4، 6 و 8 میلی گرم در میلی­ لیتر در بافر تریس بودند. نمونه ­های منی از پنج رأس قوچ جمع­ آوری شد. فراسنجه­ های اسپرماتوزوئید در شرایط مایع در زمان­های صفر، 24، 48، 72 و 96 ساعت پس از نگه­داری در دمای یخچال بررسی شدند.
یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان داد که اثر متقابل عصاره پوست بادمجان و زمان ذخیره‌سازی بر تحرک اسپرم، یک پارچگی غشاء، زنده‌مانی و تحرک پیشرونده اسپرم معنی‌دار بود (0/05p<) درصد یکپارچگی غشای اسپرم، در غلظت 2 درصد عصاره بالاترین مقدار بود (0/05p<) و تحرک پیشرونده اسپرم در غلظت 2 درصد بیشتر از سایر گروه‌ها نشان داده شد. با این حال، افزودن 2 درصد اثر بهتری نسبت به سایر تیمارها داشت (0/05p<).
 نتیجه‌گیری: در نتیجه، افزودن عصاره پوست بادمجان در شرایط آزمایشگاهی به مایع منی قوچ در شرایط سرد نگهداری می‌تواند پارامترهای اسپرم را در طی ارزیابی بهبود بخشد.
متن کامل [PDF 884 kb]   (383 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1400/8/21 | ویرایش نهایی: 1401/4/26 | پذیرش: 1400/11/23 | انتشار: 1401/1/10

فهرست منابع
1. Chen, L., X. Yang, H. Jiao and B. Zhao. 2002. Tea catechins protect against lead-induced cytotoxicity, lipid peroxidation, and membrane fluidity in HepG2 cells. Toxicology Science, 69: 149-156. [DOI:10.1093/toxsci/69.1.149]
2. Daghigh-kia, H., R. Olfati-karaji, A. Hoseinkhani and I. Ashrafi. 2014. Effect of rosemary (Rosmarinus officinalis) extracts and glutathione antioxidants on bull semen quality after cryopreservation, 12: 98-105. [DOI:10.5424/sjar/2014121-4486]
3. Faigl, V., N. Vass, A. Jávor, M. Kulcsár, L. Solti, G. Amiridis and S. Cseh. 2012. Artificial insemination of small ruminants-A review. Acta Veterinaria Hungarica, 60: 115-129. [DOI:10.1556/avet.2012.010]
4. Forouzanfar, M., M. Fazilati, S.M. Hosseini, F. Moulavi, M. Hajian, S.A. Salehi and M.H. Nasr Esfahani. 2007. Investigation of different glycerol and egg yolk concentration on freezing Bakhtiari ram semen. Journal of Iranian Anatomical Sciences, 5: 17-25 (In Persian).
5. Hafez, D. 2010. Effect of extracts of Ginger Goots and Cinnamon Bark on fertility of male diabetic rats. Journal of American Science. 6: 940-947.
6. Hammerstedt, R.H. and J.K. Graham. 1992. Cryopreservation of poultry sperm: the enigma of glycerol. Cryobiology, 29(1): 26-38. [DOI:10.1016/0011-2240(92)90004-L]
7. Izanloo, H., A. Soleimanzadeh, M.N. Bucak, M. Imani and M. Zhandi. 2021. The effects of varying concentrations of glutathione and trehalose in improving microscopic and oxidative stress parameters in Turkey semen during liquid storage at 5° C. Cryobiology, 101: 12-19. [DOI:10.1016/j.cryobiol.2021.07.002]
8. Kefer, J.C., A. Agarwal and E. Sabanegh. 2009. Role of antioxidants in the treatment of male infertility. International Journal of Urology, 16(5): 449-457. [DOI:10.1111/j.1442-2042.2009.02280.x]
9. Leboeuf, B., B. Restall and S. Salamon. 2000a. Production and storage of goat semen for artificial insemination. Animal Reproduction Science, 62: 113-141. [DOI:10.1016/S0378-4320(00)00156-1]
10. Malo, C., L. Gil, N. Gonzalez, F. Martínez, R. Cano, I. de Blas, E. Espinosa. 2010. Anti-oxidant supplementation improves boar sperm characteristics and fertility after cryopreservation: Comparison between cysteine and rosemary (Rosmarinus officinalis). Cryobiology, 61: 142-147. [DOI:10.1016/j.cryobiol.2010.06.009]
11. Mathew, S. and T.E. Abraham. 2006. In vitro antioxidant activity and scavenging effects of Cinnamomum verum leaf extract assayed by different methodologies. Food Chemical Toxicology, 44: 198-206. [DOI:10.1016/j.fct.2005.06.013]
12. Motlagh, M.K., M. Sharafi, M. Zhandi, A. Mohammadi-Sangcheshmeh, M. Shakeri, M. Soleimani, S. Zeinoaldini. 2014. Antioxidant effect of rosemary (Rosmarinus officinalis L.) extract in soybean lecithin-based semen extender following freeze-thawing process of ram sperm. Cryobiology, 69(2): 217-22. [DOI:10.1016/j.cryobiol.2014.07.007]
13. Nantia, E.A., P.F. Moundipa, T.K. Monsees and S. Carreau. 2009. Medicinal plants as potential male anti-infertility agents: a review. Basic and Clinical Andrology, 19(3): 148-158. [DOI:10.1007/s12610-009-0030-2]
14. Nnabuihe, E.D. 2015. The effect of ethanolic extract of garcinia kola on the sperm parameters and histology of the testis of male wistar rats. Advances in Life Science and Technology, 33: 18-26.
15. Purdy, P.H. 2006b. The post-thaw quality of ram sperm held for 0 to 48 h at 5C° prior to cryopreservation. Animal Reproduction Scienc, 93: 114-123. [DOI:10.1016/j.anireprosci.2005.07.002]
16. Reproduction, A. 2006. Recent progress in the preservation of ram semen 42: 55-65. [DOI:10.1016/0378-4320(96)01544-8]
17. Revell, S.G. and R.A. Mrode. 1994. An osmotic resistance test for bovine semen. Animal Reproduction Science. Animal Reproduction Scienc, 36: 77-86. [DOI:10.1016/0378-4320(94)90055-8]
18. Salamon, S. and W.M.C. Maxwell. 2000. Storage of ram semen. Animal Reproduction Science, 1(62): 77-111. [DOI:10.1016/S0378-4320(00)00155-X]
19. Salmani, H., M.M. Nabi, H. Vaseghi-Dodaran, M.B. Rahman, A. Mohammadi-Sangcheshmeh, M. Shakeri, A. Towhidi, A. Shahneh and M. Zhandi. 2013. Effect of glutathione in soybean lecithin-based semen extender on goat semen quality after freeze-thawing. Small Ruminant Research, 112(1-3): 123-127 pp. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2012.12.015]
20. Shahmohamadi, R., R. Sariri, M. Rasa and M. Aghamali. 2014. Antioxidant activity of gilan Mentha pulegium during growth. Pakistan Journal Biology Science, 1;17(3): 380-7 [DOI:10.3923/pjbs.2014.380.387]
21. Storey, B.T. 1997. Biochemistry of the induction and prevention of lipoperoxidative damage in human spermatozoa. Molecular Human Reproduction, 3: 203-214. [DOI:10.1093/molehr/3.3.203]
22. Sutherland, B.A., R.M.A. Rahman, I. Appleton. 2006. Mechanisms of action of green tea catechins, with a focus on ischemia-induced neurodegeneration, 17: 291-306. [DOI:10.1016/j.jnutbio.2005.10.005]
23. Tiwari, B.K., V.P. Valdramidis, C.P. O'Donnell, K. Muthukumarappan, P. Bourke and P.J. Cullen, 2009. Application of natural antimicrobials for food preservation. Journal Agriculture Food Chemistry, 57: 5987-6000. [DOI:10.1021/jf900668n]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.