دوره 3، شماره 6 - ( 12-1391 )                   جلد 3 شماره 6 صفحات 79-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghajani V, Teimouri Yansari A. (2013). The Effect of Alfalfa Particle Size and Soybean Oil Supplementation on Digestibility, Chewing Activity, Ruminal Passage Rate and Digesta Distribution in Sheep. rap. 3(6), 64-79.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-123-fa.html
آقاجانی وحیده، تیموری یانسری اسداله. اثر اندازه ذرات علوفه یونجه و مکمل روغن سویا بر مصرف خوراک، قابلیت هضم، فعالیت جویدن، نرخ عبور و توزیع ذرات محتویات شکمبه ای در گوسفند پژوهشهاي توليدات دامي 1391; 3 (6) :79-64

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-123-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (6656 مشاهده)

  چهار رأس گوسفند زل دو ساله فیستوله دار با وزن 2 ± 28 کیلوگرم در قالب یک طرح مربع لاتین تکرار شده 4×4 در چهار دوره 32 روزه (14 روز عادت ­ دهی و 18 روز نمونه گیری) برای بررسی اثرات دو اندازه ذرات علوفه یونجه (بلند و ریز) و دو سطح روغن سویا (صفر و 4 درصد) بر قابلیت هضم، فعالیت جویدن، نرخ عبور و توزیع اندازه ذرات شکمبه ای که با چهار جیره کاملاً مخلوط با نسبت علوفه به کنسانتره 40 به 60 در دو وعده مساوی در ساعات 8 صبح و 20 بعد از ظهر در حد نگهداری تغذیه شدند مورد استفاده قرار گرفت. شکمبه دامها در 3، 5/7 و 12 ساعت پس از تغذیه به طور دستی تخلیه و محتویات شکمبه به دو فاز جامد و مایع جدا شد. در هر یک از دوره ­ ها، با استفاده از NDF یونجه آغشته به کروم، نرخ عبور فاز جامد محتویات شکمبه تعیین شد. قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، آلی و مواد مغذی، زمان مصرف خوراک، زمان نشخوار و کل فعالیت جویدن تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. تیمار حاوی یونجه بلند بدون افزودن روغن کمترین نرخ عبور مواد جامد و بالاترین زمان ماندگاری شکمبه­ای را نشان داد، اما نرخ عبور و زمان ماندگاری شکمبه­ای بین 3 تیمار دیگر معنی­دار نبود. با کاهش اندازه ذرات علوفه یونجه نرخ عبور مواد جامد و زمان ماندگاری شکمبه ­ ای به ترتیب افزایش و کاهش یافت. در تیمار حاوی یونجه بلند با افزودن روغن نرخ عبور مواد جامد و زمان ماندگاری شکمبه ­ ای به ترتیب افزایش و کاهش یافت. در 3 ساعت پس از تغذیه ماده خشک غیر قابل عبور و ماده خشک قابل عبور تحت تأثیر تیمار قرار نگرفت. در 5/7 ساعت پس از تغذیه با کاهش اندازه ذرات علوفه و افزودن روغن، ماده خشک غیر قابل عبور 44/11 درصد افزایش و ماده خشک قابل عبور از شکمبه 63/11 درصد کاهش یافت. در 12 ساعت پس از مصرف خوراک با کاهش اندازه ذرات علوفه و افزودن مکمل روغن، ماده خشک غیر قابل عبور از شکمبه افزایش یافت. انتظار

می­رفت کاهش اندازه ذرات ماندگاری مواد جامد و فعالیت جویدن را کاهش دهد اما مکمل­سازی روغن سبب جبران اثر اندازه ذرات شد که نهایتاً نتایج مشابهی ایجاد کرد. کاهش اندازه ذرات علوفه یونجه و مکمل سازی روغن در جیره در جهت توزیع مناسب اندازه ذرات شکمبه یا تشکیل سقف شکمبه­ای نسبتاً پایدار عمل کرده است.

متن کامل [PDF 627 kb]   (3464 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/1/18 | ویرایش نهایی: 1397/12/1 | پذیرش: 1392/1/21 | انتشار: 1392/1/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb