دوره 12، شماره 34 - ( زمستان 1400 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 171-164 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rashedi M, esmailizadeh A, Mohammadabadi M, Kharrati-Koopaee H. (2021). The Effect of Feeding Cannabis Seed on NPY Gene Expression in Baluchi Sheep. rap. 12(34), 164-171. doi:10.52547/rap.12.34.164
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1220-fa.html
راشدی محبوبه، اسماعیلی زاده علی، محمد آبادی محمدرضا، خراتی کوپایی حامد. بررسی اثر تغذیه دانه گیاه شاهدانه بر بیان ژن نوروپپتید Y (NPY) در گوسفند بلوچی پژوهشهاي توليدات دامي 1400; 12 (34) :171-164 10.52547/rap.12.34.164

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1220-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده:   (1971 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: گوسفند بلوچی یکی از بهترین نژادهای پشمی ایران به­شمار می­رود، این نژاد در برابر آب وهوای خشک وکمبود علوفه دارای قابلیت تحمل بالایی می‌باشد. در پژوهش حاضر اثر جیره حاوی دانه شاهدانه بر میزان بیان ژن نوروپپتید Y  (NPY) در بافت­های قلب، کبد، بیضه، عضله راسته و چربی­ پشت گوسفند نژاد بلوچی مورد بررسی قرار گرفت.  NPY یکی از مهم­ترین ژن­ های دخیل در تنظیم اشتها و تنظیم تعادل انرژی است و قابل­ توجه ­ترین اثر آن تحریک مصرف خوراک است.
مواد و روش­ ها: برای انجام این مطالعه 12 رأس بره نر به شکل تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند، گروه اول با جیره شاهد (بدون شاهدانه) و گروه دوم با جیره حاوی 10 درصد شاهدانه تغذیه شدند. پس از پایان دوره 110 روزه پرواربندی و  کشتار دام­­ ها، RNA از بافت­ها استخراج شد. پس از آزمون کیفیت و کمیت RNA استخراج شده و سنتز cDNA انجام گرفت. به‌ منظور تأیید سنتز cDNA از واکنش PCR برای تکثیر قطعه‌ای از ژن کنترل β-actin به‌ طول112 ­جفت باز استفاده شد. در نهایت واکنش Real Time PCR جهت مقایسه میزان بیان ژن NPY بین گروه‌های مورد مطالعه انجام شد. میزان تغییرات بیان ژن در بافت­های مورد مطالعه با نرم ­افزار REST  آنالیز شدند.
یافته ­ها: نتایج بررسی آماری نشان داد که تغییرات بیان ژن NPY  در بافت های کبد و چربی پشت بین گروه­های تیمار و شاهد در سطح پنج درصد معنی‌دار بود. همچنین مشخص شد که بیان ژن NPY در کبد و قلب بره­ های گروه تیمار شاهدانه نسبت به گروه شاهد به­ ترتیب 9/82 و 1/03 برابر بیشتر بود. از طرف دیگر بیان ژن NPY در بافتهای چربی، ماهیچه و بیضه بره ­های گروه تیمار شاهدانه نسبت به گروه شاهد به ­ترتیب 6/49 ، 2/73 و 1/18 برابر کاهش یافت.
نتیجه­ گیری:  با توجه به نتایج بدست آمده می ­­توان اظهار کرد که افزودن دانه شاهدانه به جیره از راه افزایش فعالیت بافت کبد و تغییر فعالیت بافت چربی می‌تواند ­بر توان تولید حیوان اثر گذار باشد. با توجه به این­که ژن NPY مرتبط با تنظیم اشتها و تعادل انرژی است اثرات شاهدانه می ­تواند بر توان تولیدی بره­ ها از طریق مکانیسم­ های مولکولی است در بافت کبد دارای نقش زیستی قابل توجهی باشد.
 

 
متن کامل [PDF 1104 kb]   (516 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتیک و اصلاح نژاد دام
دریافت: 1400/4/26 | ویرایش نهایی: 1400/11/16 | پذیرش: 1400/6/20 | انتشار: 1400/11/13

فهرست منابع
1. Allen, Y.S., T.E. Adrian, J.M. Allen, K. Tatemoto, T.J. Crow, S.R. Bloom and J.M. Polak. 1983. Neuropeptide Y distribution in the rat brain. Science, 221(4613): 877-879. [DOI:10.1126/science.6136091]
2. Bahmani, M., A. Zargaran, M. Rfieian-Kopaei. 2014. Identification of medicinal plants of Urmia for treatment of gastrointestinal disorders. Revista Brasilia de Farmacognosia, 24(4): 468-480. [DOI:10.1016/j.bjp.2014.08.001]
3. Beck, B. 2006. Neuropeptide Y in normal eating and in genetic and dietary-induced obesity. Biological Science, 361(1471): 1159-1185. [DOI:10.1098/rstb.2006.1855]
4. Barani, M., N. Afzali, S.J. Hosseini-Vashan. 2017. Effects of dietary inclusion of extruded hempseed (Cannabis sativa L.) on performance, carcass components, humoral immune response and plasma lipid profile of broiler chickens. Animal Production Research, 6(2): 39-49 (In Persian).
5. Callaway, J.C. 2004. Hempseed as a nutritional resource: An overview. Euphytica, 140(1-2): 65-72. [DOI:10.1007/s10681-004-4811-6]
6. Daneshvar Amoli, A., S. Esmaelkhanian, M.R. Sanjabi and S.A. Mirhadi. 2019. Investigation of polymorphism of some microsatellite markers in Baluchi sheep population. Research on Animal Production, 10(25): 96-103 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.10.25.96]
7. Didarkhah, M. and E. Dirandeh. 2018. The effect of probiotic and prebiotic supplements on performance and health of Baluchi growing lambs. Research on Animal Production, 9(21): 36-45 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.9.21.36]
8. Fetterman, P.S., E.S. Keith, C.W. Waller, O. Guerrero, N.J. Doorenbos, et al. 1971. Mississippi-grown Cannabis sativa L.: preliminary observation on chemical definition of phenotype and variations in tetrahydrocannabinol content versus age, sex, and plant part. Journal of Pharmaceutical Science, 60(8): 1246-1249. [DOI:10.1002/jps.2600600832]
9. Gholizadeh, M., J. Fayazi, R. Valizadeh, H. Kharrati-Koopaee, G.R. Dashab. 2020. Polymorphism of some microsatellites of chromosome 3 and their association with wool production in Baluchi sheep. Animal Science Journal, 33(127): 31-42 (In Persian).
10. Gholizadeh, M. and M. Najafi. 2017. Association of genetic variation in exon 1 and 3 of FSHB gene with litter Size in Baluchi sheep. Research on Animal Production, 8(16): 177-182 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.8.16.177]
11. Gibson, G. and M. Roberfroid. 2008. Handbook of prebiotic. CRC Press. 65-112. [DOI:10.1201/9780849381829]
12. Hendriks, H., T.M. Malingré, S. Batterman and R. Bos. 1975. Mono-and sesqui-terpene hydrocarbons of the essential oil of Cannabis sativa. Phytochemistry, 14: 814-815. [DOI:10.1016/0031-9422(75)83045-7]
13. Jamalpour, M., M. Dadpasand, H. Atashi, A. Niazi and H. Kharrati-Koopaee. 2018. Bioinformatics and phylogenetic analysis for 5′ UTR region of neuropeptide Y gene and its association with body weight and egg production traits in Fars native chickens. Iranian Journal of Animal Science, 49(3): 453-458 (In Persian).
14. Karamshahi Amjazi, K., G.h. Jalilvand, O. Dayani and M.D. Banadak. 2019. Effects of feeding hemp seeds in diets with different levels of crude protein on Performance, Digestibility, Ruminal metabolites and Synthesis of Microbial Protein in Baluchi fattening lambs. Journal Ruminant Research, 7(2): 33-58 (In Persian).
15. Klok, M.D., S. Jakobsdottir and M.L. Drent. 2007. The role of leptin and ghrelin in the regulation of food intake and body weight in humans: a review. Obesity Reviews, 8(1): 21-34. [DOI:10.1111/j.1467-789X.2006.00270.x]
16. Inui, A. 2000. Transgenic approach to the study of body weight regulation. Pharmacological Reviews, 52(1): 35-62.
17. Leeson, S., J.D. Summers and L.J. Caston. 2001. Response of layers to low nutrient density diets. Journal of Applied Poultry Research, 10(1): 46-52. [DOI:10.1093/japr/10.1.46]
18. Mahmoudi, M., P. Farhoomand and A. Azarfar. 2012. Effect of graded levels of hemp seed (Cannabis Sativa L.) on performance, organ, weight and serum cholesterol levels on broilers. Journal of Medical Plants, 11(9): 121-129 (In Persian).
19. McMinn, J.E., C.W. Wilkinson, P.J. Havel, S.C. Woods and M.W. Schwartz. 2000. Effect of intra-cerebro ventricular α-MSH on food intake, adiposity, c-Fos induction, and neuropeptide expression. American Journal of Physiology-Regulatory, Integrative Comparative Physiology, 279(2): R695-R703. [DOI:10.1152/ajpregu.2000.279.2.R695]
20. Richard Barb, C., R.R. Kraeling, G.B. Rampacek and G.J. Hausman. 2006. The role of neuropeptide Y and interaction with leptin in regulating feed intake and luteinizing hormone and growth hormone secretion in the pig. Reproduction Research, 6(131): 1127-1135. [DOI:10.1530/rep.1.01108]
21. SAS. 2005. SAS/STAT User's Guide: Statistics. SAS Institute Inc, Cary, NC, USA.
22. Sato, I., H. Arima, N. Ozaki, M. Watanabe and M. Goto. 2005. Insulin inhibits neuropeptide Y gene expression in the arcuate nucleus through GABAergic systems. Journal of Neurology, 25(38): 8657-8664. [DOI:10.1523/JNEUROSCI.2739-05.2005]
23. Shahverdi, A., M. Ghracherlo and S.A. Hoseini. 2009. Evaluation of properties of extracted oil from cannabis seeds. Food Science and Nutrition, 2: 52-60 (In Persion).
24. Small, E. and A. Cronquist. 1976. A practical and natural taxonomy for Cannabis. Taxon, 405-435. [DOI:10.2307/1220524]
25. Thorsell, A., L. Caberlotto, R. Rimondini and M. Heilig. 2002. Leptin suppression of hypothalamic NPY expression and feeding, but not amygdala NPY expression and experimental anxiety. Pharmacology Biochemistry and Behavior, 71(3): 425-30. [DOI:10.1016/S0091-3057(01)00678-5]
26. Wang, X.S., C.H. Tang, X.Q. Yang and W.R. Gao. 2008. Characterization, amino acid composition and in vitro digestibility of hemp (Cannabis sativa L.) proteins. Food Chemistry, 107(1): 11-18. [DOI:10.1016/j.foodchem.2007.06.064]
27. Wortley, K.E., K.D. Anderson, J. Yasenchak, A. Murphy and D. Valenzuela. 2005. Agouti-related protein-deficient mice display an age-related lean phenotype. Cell Metabolism, 2(6): 421-427. [DOI:10.1016/j.cmet.2005.11.004]
28. Wren, A.M., C.J. Small, C.R. Abbott, W.S. Dhillo and L.J. Seal. 2001. Ghrelin causes hyperphagia and obesity in rats. Diabetes, 50(11): 2540-2547. [DOI:10.2337/diabetes.50.11.2540]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb