دوره 3، شماره 6 - ( 12-1391 )                   جلد 3 شماره 6 صفحات 24-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه گیلان
چکیده:   (7538 مشاهده)

  هدف این آزمایش، اثر اسانس شوید روی برخی از فراسنجه­های خونی، غلظت کلسترول زرده تخم مرغ، قدرت جوجه درآوری و کیفیت جوجه مرغ­های مادر گوشتی بود. تعداد 80 قطعه مرغ و 8 قطعه خروس از سویه تجاری راس 308 انتخاب و به طور تصادفی به 4 تیمار، 2 تکرار و 10 زیر مشاهده در هر تکرار تقسیم بندی شدند. یک تیمار به عنوان شاهد (فاقد اسانس) در نظر گرفته شد. تیمارهای دیگر از 10، 20 و 40 میلی لیتر اسانس به ازای هر 100 کیلوگرم خوراک، به مدت 4 هفته تغذیه شدند. اسانس شوید اثر معنی داری بر غلظت تری­گلیسرید و HDL پلاسما نداشت، ولی به طور معنی­داری غلظت کلسترول پلاسما را افزایش داد (05/0 P < ) اثر اسانس شوید روی غلظت کلسترول زرده تخم مرغ معنی­دار نبود . همچنین بین تیمارها از نظر کیفیت جوجه اثر معنی داری مشاهده نشد. افزودن اسانس شوید به جیره درصد جوجه درآوری را به طور معنی داری افزایش داد (05/0 P < ). به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از اسانس شوید در سطح 10 میلی لیتر به ازای هر 100 کیلوگرم خوراک در جیره مرغ­های مادر گوشتی، به طور معنی ­دار درصد جوجه درآوری را بهبود می بخشد.

متن کامل [PDF 410 kb]   (3261 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/1/18 | ویرایش نهایی: 1397/12/1 | پذیرش: 1392/1/21 | انتشار: 1392/1/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.