دوره 12، شماره 33 - ( پاییز 1400 1400 )                   جلد 12 شماره 33 صفحات 64-54 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Manafi Rasi H, Afshar S, Rezakhani A. (2021). Effect of Fat Supplements in Starter Diet on Performance, Blood and Rumen Parameters of Holstein Calves. rap. 12(33), 54-64. doi:10.52547/rap.12.33.54
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1165-fa.html
منافی راثی حسین، افشار سلمان، رضاخانی امیرحسین. اثر افزودن مکمل های چربی به جیره آغازین بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و شکمبه گوساله‌های هلشتاین پژوهشهاي توليدات دامي 1400; 12 (33) :64-54 10.52547/rap.12.33.54

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1165-fa.html


موسسه آموزش وترویج کشاورزی- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران،
چکیده:   (1844 مشاهده)
پژوهش حاضر به ­منظور بررسی اثر افزودن چربی­ های اشباع و غیراشباع به جیره آغازین بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و تخمیری شکمبه گوساله‌های شیرخوار هلشتاین انجام شد. به‌همین منظور از 40 راس گوساله تازه متولد شده با میانگین وزنی 2± 35 کیلوگرم و سن 2±5 روز استفاده شد، که پس از مصرف آغوز، به ­صورت تصادفی در 4 گروه آزمایشی شامل: 1) جیره شاهد، بدون استفاده از مکمل چربی، 2) جیره دارای 2 درصد مکمل چربی به صورت نمک کلسیمی اسیدهای چرب اشباع، 3) جیره دارای 2 درصد مکمل چربی به صورت نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیر اشباع، و 4) جیره دارای 2 درصد مخلوط مساوی از هر دو نوع مکمل قرار گرفتند. تغییرات وزن و رشد اسکلتی گوساله­ ها به صورت هفتگی اندازه گیری و ثبت شد. به­ منظور تعیین فراسنجه‌های خونی و شکمبه­ ای، نمونه­ های مربوطه در روزهای 30 و 70  آزمایش از خون و مایع شکمبه اخذ شد. نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن مکمل­ های چربی اشباع و غیراشباع بر عملکرد گوساله‌ها تأثیر معنی‌داری نداشت. به نحوی که افزایش وزن، میزان خوراک مصرفی، بازدهی خوراک و شاخص مدفوع بین گروه­ های آزمایشی اختلافی نداشتند. همچنین رشد اسکلتی گوساله­ ها نیز تحت تأثیر افزودن مکمل چربی به جیره قرار نگرفت. افزودن مکمل چربی باعث تغییر معنی­ دار در قابلیت هضم جیره شد (0/05>p). به ­طوری ­که قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و الیاف محلول در شوینده خنثی در تمام گروه ­های آزمایشی دریافت کننده مکمل چربی نسبت به گروه شاهد بالاتر بود (p<0/05).شترین قابلیت هضم چربی مربوط به گروه­ آزمایشی حاوی اسید چرب غیر اشباع بود. مکمل چربی تأثیر معنی داری بر فراسنجه­ های مایع شکمبه و خون گوساله ­ها نداشت. به­ دلیل یکسان بودن انرژی و پروتئین خام در جیره‌های آزمایشی، انتظار می­رفت مهم­ترین عامل تأثیر گذار در بهبود احتمالی عملکرد گوساله­ها، تأثیر مثبت این مکمل­ها بر قابلیت هضم جیره و نیز نقش بیولوژیک اسیدهای چرب به‌ویژه در سلامت باشد. در نتایج این پژوهش، اثر مثبت مکمل­ ها بر قابلیت هضم محقق شد ولی ممکن است  این تغییرات به اندازه ای نبود که راندمان مصرف خوراک و افزایش وزن گوساله ­ها را تحت تأثیر قرار دهند.
 
متن کامل [PDF 2078 kb]   (456 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/10/5 | ویرایش نهایی: 1400/9/10 | پذیرش: 1399/11/18 | انتشار: 1400/7/10

فهرست منابع
1. Ahmadian, A., F. Fattahnia, G. Tasli, M. Akbari Gharayi and M. Kazemiyeh Benchnari. 2018. Effect of fat supplementation (Ca-salts) in starter diets differed in rumen undegradable protein levels on performance, growth and blood metabolites of Holstein calves. Iranian Animal Sciences, 1(49): 133-143 (In Persian).
2. Anderson, K., T. Nagaraja, J. Morrill, T. Avery, S. Galitzer and J. Boyer. 1987. Ruminal microbial development in conventionally or early-weaned calves. Journal of Animal Science, 64: 1215-1226. [DOI:10.2527/jas1987.6441215x]
3. AOAC International. 2000. Official Methods of Analysis. Vol. 1. 17th ed. AOAC International, Arlington, VA.
4. Araujo, G., M. Terré and A. Bach. 2014. Interaction between milk allowance and fat content of the starter feed on performance of Holstein calves. Journal of Dairy Science, 97: 6511-6518. [DOI:10.3168/jds.2014-8281]
5. Azad Shahraki, M., M. Khorvash and A.Ghasem. 2015. The effect of different dietary fat supplements on ruminal parameters, feed intake and performance of Holstein dairy calves. Master Thesis. Isfahan University of Technology (In Persian).
6. Bauchart, D. 1993. Lipid absorption and transport in ruminants. Journal of Dairy Science, 76: 3864-3881. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(93)77728-0]
7. Broderick, G.A., J.H. Kang. 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63: 64-75. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(80)82888-8]
8. Church, D.C. and W.G. Pond. 1982. Basic animal nutrition and feeding. New York: John wiley and sons.
9. Esselburn, K., K. O'Diam, T.H. Hill, J. Aldrich, R. Schlotterbeck and K. Daniels. 2013. Intake of specific fatty acids and fat alters growth, health, and titers following vaccination in dairy calves. Journal of Dairy Science, 96: 5826-5835. [DOI:10.3168/jds.2013-6608]
10. Fallon, R., P. Williams and G. Innes. 1986. The effects on feed intake, growth and digestibility of nutrients of including calcium soaps of fat in diets for young calves. Animal Feed Science and Technology, 14: 103-115. [DOI:10.1016/0377-8401(86)90010-6]
11. Fokkink, W., T. Hill, H. Bateman, J. Aldrich and R. Schlotterbeck. 2009. Selenium yeast for dairy calf feeds. Animal Feed Science and Technology, 153: 228-235. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2009.06.015]
12. Garcia, M., L. Greco, M. Favoreto, R. Marsola, D. Wang, J. Shin, E. Block, W. Thatcher, J. Santos and C. Staples. 2014. Effect of supplementing essential fatty acids to pregnant nonlactating Holstein cows and their preweaned calves on calf performance, immune response, and health. Journal of Dairy Science, 97: 5045-5064. [DOI:10.3168/jds.2013-7473]
13. Ghasemi, E., M. Azad-Shahraki and M. Khorvash. 2017. Effect of different fat supplements on performance of dairy calves during cold season. Journal of Dairy Science, 100: 5319-5328. [DOI:10.3168/jds.2016-11827]
14. Graulet, B., D. Gruffat-Mouty, D. Durand and D. Bauchart. 2000. Effects of milk diets containing beef tallow or coconut oil on the fatty acid metabolism of liver slices from preruminant calves. British. Journal of Nutrition, 84(3): 309-318. [DOI:10.1017/S0007114500001586]
15. Harvatine, K. and M. Allen. 2006. Effects of fatty acid supplements on feed intake, and feeding and chewing behavior of lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 89: 1104-1112. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72178-6]
16. Hill, T.M., J.M. Aldrich, R.L. Schlotterbeck and H.G. Bateman II. 2007a. Effects of changing the fat and fatty acid composition of milk replacers fed to neonatal calves. Professional. Animal Science, 23: 135-143. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30953-0]
17. Hill, T.M., J.M. Aldrich, R.L. Schlotterbeck and H.G. Bateman II. 2007b. Amino acids, fatty acids, and fat sources for calf milk replacers. Professional. Animal Science, 23: 401-408. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30995-5]
18. Hill, T.M. J.M. Aldrich, R.L. Schlotterbeck and H.G. Bateman II. 2007c. Effects of changing the fatty acid composition of calf starters. Professional. Animal Science, 23: 665-671. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)31038-X]
19. Hill, T.M., H.G. Bateman II, J.M. Aldrich and R.L. Schlotterbeck. 2009. Effects of changing the essential and functional fatty acid intake of dairy calves. Journal of Dairy Science, 92: 670-676. [DOI:10.3168/jds.2008-1368]
20. Hill, T.M., H.G. Bateman II, J.M. Aldrich and R.L. Schlotterbeck. 2011a. Impact of various fatty acids on dairy calf performance. Professional. Animal Science, 27: 167-175. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30470-8]
21. Hill, T.M., H.G. Bateman II, J.M. Aldrich, J.D. Quigley and R.L. Schlotterbeck. 2015. Inclusion of tallow and soybean oil to calf starters fed to dairy calves from birth to four months of age on calf performance and digestion. Journal of Dairy Science, 98: 4882-4888. [DOI:10.3168/jds.2015-9376]
22. Hill, T.M., M.J. VandeHaar, L.M. Sordillo, D.R. Catherman, H.G. Bateman II and R.L. Schlotterbeck. 2011b. Fatty acid intake alters growth and immunity of milk-fed calves. Journal of Dairy Science, 94: 3936-3948. [DOI:10.3168/jds.2010-3935]
23. Hill, T.M., M.J. VandeHaar, L.M. Sordillo, D.R. Catherman, H.G. Bateman II and R.L. Schlotterbeck. 2011c. Fatty acid intake alters growth and immunity of milk-fed calves. Journal of Dairy Science, 94: 3936-3948. [DOI:10.3168/jds.2010-3935]
24. Hossein Abadi, M., N. Torbatinejad, T. Ghoorchi and A. Toghdory. 2020. Effects of feeding different levels of flaxseed on performance, nutrient digestibility and blood parameters of pre-weaning calves. Research on Animal Production, 11(28): 67-74 (In Persian).
25. Kadkhoday, A., A. Riasi, M. Alikhani, M. Dehghan-Banadaky and R. Kowsar. 2017. Effects of fat sources and dietary 18:2 to C18:3 fatty acids ratio on growth performance, ruminal fermentation and some blood components of Holstein calves. Livestock Science, 204: 71-77. [DOI:10.1016/j.livsci.2017.08.012]
26. Kazemi-Bonchenari, M., M. Mirzaei, M., Jahani-Moghadam, A. Soltani, E. Mahjoubi and R.A. Patton. 2016. Interactions between levels of heat-treated soybean meal and prilled fat on growth, rumen fermentation, and blood metabolites of Holstein calves. Journal of Animal Science, 94: 4267-4275. [DOI:10.2527/jas.2016-0514]
27. Kuehn, C., D. Otterby, J. Linn, W. Olson, H. Chester-Jones, G. Marx and J. Barmore. 1994. The effect of dietary energy concentration on calf performance. Journal of Dairy Science, 77: 2621-2629. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(94)77203-9]
28. Larson, L.L., F.G. Owens, J.L. Albright, R.D. Appleman, R.C. Lamb and L.D. Muller. 1977. Guidelines towards more uniformity in measuring and reporting calf experimental data. Journal of Dairy Science, 60: 989-991. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(77)83975-1]
29. McGuirk, S.M. 2008. Disease management of dairy calves and heifers. Veterinary Clinics of North America: Food Animal Practice, 24: 139-153. [DOI:10.1016/j.cvfa.2007.10.003]
30. Nancey, S., J. Bienvenu, B. Coffin, F.O. Andre, L. Descos and B. Flourie 2002. Butyrate strongly inhibits in vitro stimulated release of cytokines in blood. Digestive Diseases and Science, 47: 921-928. [DOI:10.1023/A:1014781109498]
31. NRC. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th rev. ed. National Academies of Sciences., Washington, DC.
32. Palmquist, D.L. 2010. Essential fatty acids in ruminant diets. Pages 127-141 in Proceedings of the 21nd Annual Ruminant Nutrition Symposium. February 2-3, 2010. Gainesville, FL.
33. Van Keulen, V. and B.H. Young. 1977. Evaluation of acid-insoluble ash as natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal.Science, 26: 119-135.
34. Van Soest, P.J., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
35. Zhao, G., T.D. Etherton, K.R. Martin, P.J. Gillies, S.G. West and P.M. Kris-Etherton. 2007. Dietary α-linolenic acid inhibits proinflammatory cytokine production by peripheral blood mononuclear cells in hypercholesterolemic subjects. American Journal of Clinical Nutrition, 85: 385-391. [DOI:10.1093/ajcn/85.2.385]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb