دوره 11، شماره 29 - ( پاییز 1399 )                   جلد 11 شماره 29 صفحات 74-68 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shamsi Biranandi Z, Kiani A, Khosravi A, Azizi A. (2020). Effect of Scrophularia Striata Boiss Extract on in Vitro Gas Production Parameters, Concentration and Volatile Fatty Acids Profile and Hydrolytic Enzyme Activity in Ceca Contents of Male Adults Rabbits. rap. 11(29), 68-74. doi:10.52547/rap.11.29.68
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1118-fa.html
شمسی بیرانوندی زهرا، کیانی علی، خسروی افرا، عزیزی ایوب. بررسی تأثیر عصاره گیاه تشنه داری (Scrophularia striata Boiss) بر فراسنجه‌ های تولید گاز آزمایشگاهی، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم‌ های هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش نر بالغ پژوهشهاي توليدات دامي 1399; 11 (29) :74-68 10.52547/rap.11.29.68

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1118-fa.html


تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
چکیده:   (2327 مشاهده)
در این پژوهش تأثیر سطوح مختلف عصاره گیاه تشنه‌داری بر فراسنجه‌های تولید گاز آزمایشگاهی، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش­ های نر بالغ بررسی شد. برای همین منظور از تعداد 20 سر خرگوش نژاد نیوزلندی با وزن تقریبی 2/0±6/1 کیلو‌گرم (5 ماهه به بالا)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار استفاده شد. تیمارها شامل 1) بدون دریافت عصاره تشنه‌داری (شاهد)، و سطوح 2) 200، 3) 300 و 4) 400 میلی‌گرم عصاره گیاه تشنه‌داری به ازای کیلوگرم وزن زنده بدن تقسیم شدند. گروه شاهد به ­جای عصاره مقدار دو میلی لیتر آب دریافت کرد. در انتهای دوره آزمایش و پس از کشتار خرگوش‌ها، از محتویات سکوم آن‌ها نمونه‌برداری شده و فراسنجه‌های تولید گاز، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم­ های هیدرولیتیکی نمونه سکوم تعیین شد. نتایج نشان داد که مصرف عصاره تشنه‌داری حجم گاز تولیدی (05/0>p) و میزان کل اسیدهای چرب فرار را کاهش داد (01/0=p). مصرف عصاره گیاه تشنه‌داری فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز (02/0=p) و میکروکریستالین­ سلولاز (01/0=p) را به صورت خطی افزایش داد، ولی بر فعالیت کربوکسی­متیل­ سلولاز و فعالیت تجزیه کاغذ ­صافی تأثیر معنی داری نداشت. در کل عصاره گیاه تشنه‌داری توانسته فعالیت‌های میکروبی و آنزیمی روده بزرگ خرگوش را تحت تأثیر قرار دهد، به ­طوری که فعالیت­های میکروبی با مصرف این گیاه کاهش یافته و نهایتاٌ منجر به تولید کمتر گاز و کاهش تولید اسیدهای چرب فرار شده است.
متن کامل [PDF 892 kb]   (583 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/3/31 | ویرایش نهایی: 1399/8/12 | پذیرش: 1399/5/22 | انتشار: 1399/7/14

فهرست منابع
1. Abarghuei, M.J. and Y. Rouzbahan .2013. Influence of grape pomace extract on in vitro gas production kinetics and on ruminal unicellular population of inoculum in sheep. Iranian Journal of Animal Science, 44(4): 375-384.
2. Abassi, N.F. j. Azizi and M. Seifmanesh. 2007. Antimicrobial effect of extracts of (Scrophularia striata) on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa and comparison with selective effective antibiotics. Journal of Medicinal Plants, 6(1): 10-18.
3. Agarwal, N., I. Agarwal, D.N. Kamra and L.C. Chaudhary. 2000. Diurnal variations in the activities of hydrolytic enzymes in different fractions of rumen contents of Murrah buffalo. Journal of Applied Animal Research, 18: 73-80. [DOI:10.1080/09712119.2000.9706325]
4. Amiri H., H. Lari Yazdi, A. Ismaili, M.F Samsa, D. Eqbali, G.h Wissarmi, B. Dostari and A Nourmohammadi .2011. Identification of essential oil constituents and investigation of secretory structures of Scrophularia striata Boiss. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research, 2(27): 271-278.
5. Azizi-Shotorkhoft A,A. Sharifi, A. Azarfar and A. Kiani. 2018. Effects of different carbohydrate sources on activity of rumen microbial enzymes and nitrogen retention in sheep fed diet containing recycled poultry bedding. Journal of Applied Animal Research, 46: 50-54. [DOI:10.1080/09712119.2016.1258363]
6. Bahrami, A and A. Valadi. 2010. Effect of Scrophularia ethanolic leaves extracts on Staphylococcus aureus. Jundishapur Journal of Natural Pharmaceutical Products. 6:393-396. [DOI:10.3923/ijp.2010.431.434]
7. Beauchemin K. A., M. Kreuzer, F.O. Mara and T.A. McAlliste 2008. Nutritional management for entericmethane abatement: a review. Australian Journal of Experimental Agriculture, 48: 21-27. [DOI:10.1071/EA07199]
8. Blummel M., A. Karsli and J.R. Russell. 2003. Influence of diet on growth yields of rumen microorganisms in vitro and in vivo: Influence on growth yield of variable carbon fluxes to fermentation products. British Journal of Nutrition, 90: 625-634. [DOI:10.1079/BJN2003934]
9. Getachew G., M. Blummel, H.P.S. Makkar and K. Becker. 1998. In vitro gas measuring techniques for assessment of nutritional quality of feeds: a review. Animal Feed Science and Technology, 72: 261-281. [DOI:10.1016/S0377-8401(97)00189-2]
10. Ghanbar F., A. Alaei, J. Bayatkouhsar and F. Farivar. 2019. Evaluation of nutritional value of vicia faba residues processed with some chemical compounds using in vitro and nylon bag Techniques. Research On Animal Production, 10 (26): 19-26. [DOI:10.29252/rap.10.26.19]
11. Kohwand, M. and M. Maleki. 2014. In vitro study of the effects of some of yarrow (Achillea millefolium) essential oils on parameters of digestion and rumen fermentation in sheep. 6th Animal Sciences Congress, University of Tabriz.
12. Marten, G.C. and R.F. Barnes. 1980. Prediction of energy digestibility of forages with in vitro rumen fermentation and fungal enzyme systems [ruminants, domesticated birds]. In Workshop on Standardization of Analytical Methodology for Feeds, 12-14.
13. Nogueira Filho J.C.M, M. Fondevila, A. Barrios Urdaneta and M. Gonzalez Ronquillo. 2000. In vitro microbial fermentation of tropical grasses at an advanced maturity stage. Animal Feed Science and Technology, 83: 145-157. [DOI:10.1016/S0377-8401(99)00123-6]
14. Rezaei F., T. Mohammad Abadi, M. Chaji and R. Mashayekhi. 2016. The effect of phenolic compounds of Scrophularia striata Boiss powder on feed intake, nutrient digestibility, rumination behavior and rumen protozoa population in Lori Bakhtiari sheep. Iranian Animal Science, 47 (1): 155-164.
15. Soltani N.K., F. Ghanbari, K. J. Bayatand., Taliey. F. 2018. Effect of chemical and biological processing methods on chemical composition, gas production parameters and in vitro digestibility of cicer arietinum wastes. Research On Animal Production, 9(22): 72-82.‌ [DOI:10.29252/rap.9.22.72]
16. Shoohani B., Hemati A.A. .2010. Effects of scrophulariastriata extract on wound healing in rabbit. Ilam University of Medical Sciences Journal. 4: 9-16.
17. Talatpayeh, F. P and B. Ali .2014. Effect of savory essential oil with barley or corn diet on yield, rumen fermentation and blood parameters of native children of west azerbaijan. Journal of Animal Science, 102: 21-28.
18. Uladshnebi, S .M and M Chaji. 2014. Effects of essential oil of native medicinal herb (Salvia mirzayanii) on rumen microbial fermentation and nutrient digestibility by using gas production system and continuous dual culture. Iranian Journal of Animal Science Research, 6 (1): 54-65.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb