دوره 12، شماره 31 - ( بهار 1400 )                   جلد 12 شماره 31 صفحات 30-22 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


مجتمع آموزش عالی سراوان
چکیده:   (2072 مشاهده)
     این مطالعه به منظور ارزیابی تأثیر پروبیوتیک مولتی بهسیل، پروبیوتیک پروتکسین،آنتی ­بیوتیک تتراسایکلین و شکل خوراک (آردی و پلت) روی عملکرد، پاسخ ایمنی و فراسنجه‌های خونی در جوجه‌های گوشتی استفاده شد. در مجموع 960 جوجه یک روزه از هردو جنس سویه راس 308، به­ صورت تصادفی با هشت تیمار دارای چهار تکرارو 30 پرنده برای هر تکرار، در قالب طرح کاملاً تصادفی و آزمایش فاکتوریل 4×2، انجام شد. فاکتورها شامل دو شکل خوراک (آردی و پلت) و چهار نوع افزودنی (فاقد افزودنی، پروبیوتیک مولتی بهسیل، پروبیوتیک پروتکسین و آنتی ­بیوتیک) بود. جوجه‌ها به صورت آزاد و به مدت 42 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که شکل خوراک بر خوراک مصرفی، اضافه وزن و ضریب تبدیل در دوره‌‌های مختلف رشد تأثیر معنی‌داری دارد (0/05<p). جیره‌های پلت در مقایسه با جیره‌های آردی تفاوت معنی­ داری در اضافه وزن، ضریب تبدیل و خوراک مصرفی را نشان دادند. جیره‌های مکمل­ شده با پروبیوتیک در مقایسه با شاهد، تأثیر معنی‌داری بر روی عملکرد جوجه‌های گوشتی نشان دادند (05/0>p). اثر متقابل بین شکل خوراک و افزودنی­‌ها در هیچ یک از فراسنجه ­های ارزیابی ­شده، معنی‌­دار نبود (0/05>p). مکمل­ های مختلف تأثیر معنی­‌داری روی ایمینوگلوبولین M و کل سرم خون نشان داد (0/05<p) و بیشترین تأثیر متعلق به جوجه­ های تغذیه شده با پروبیوتیک‌ مولتی‌بهسیل بود.افزودنی­‌ها در اثرات تیمار، اصلی و متقابل، هیچ تأثیر معنی‌­داری روی فراسنجه‌های خونی نداشتند(0/05<p). با توجه به تأثیرات مشابه این دوپروبیوتیک می ­توان بیان داشت که پروبیوتیک مولتی بهسیل توان جایگزینی با پروبیوتیک پروتوکسین و آنتی ­بیوتیک در جیره طیور را دارد.
متن کامل [PDF 962 kb]   (494 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/3/11 | ویرایش نهایی: 1400/3/25 | پذیرش: 1399/8/19 | انتشار: 1400/3/25

فهرست منابع
1. Abdel-Raheem, S.M. and S.M. Abd-Allah. 2011. The effect of single or combined dietary supplementation of mannan oligosacharide and probiotics on performance and slaughter characteristics of broilers. International journal of poultry science, 10(11): 854-862. [DOI:10.3923/ijps.2011.854.862]
2. Ashayerizadeh, A., N. Dabiri, K. Mirzadeh and M. Ghorbani. 2011. Effect of dietary supplementation of probiotic and prebiotic on growth indices and serum biochemical parameters of broiler chickens. Journal of cell and Animal biology, 5(8): 152-156.
3. Bai, S., A. Wu, X. Ding, Y. Lei, J. Bai, K. Zhang and J. Chio. 2013. Effects of probiotic-supplemented diets on growth performance and intestinal immune characteristics of broiler chickens. Poultry science, 92(3): 663-670. [DOI:10.3382/ps.2012-02813]
4. Binek, M., W. Borzemska, R. Pisarski, B. Blaszczak, G. Kosowska, H. Malec and E. Karpinska. 2000. Evaluation of the efficacy of feed providing on development of gastrointestinal microflora of newly hatched broiler chickens. Archiv fur Geflugelkunde, 64(4): 147-151.
5. Cheema, M.A., M.A. Qureshi and G.B. Havenstein. A comparison of the immune response of a 2001 commercial broiler with a 1957 randombred broiler strain when fed representative 1957 and 2001 broiler diets. Poultry science, 82(10): 1519-1529. [DOI:10.1093/ps/82.10.1519]
6. Cutlip, S.E., J. Hott, N. Buchanan, A. Rack, J. Latshaw and J. Moritz. 2008. The effect of steam-conditioning practices on pellet quality and growing broiler nutritional value. Journal of Applied Poultry Research, 17(2): 249-261. [DOI:10.3382/japr.2007-00081]
7. Dalloul, R., H. Lillehoj, T. Shellem and J. Doerr. 2003. Enhanced mucosal immunity against Eimeria acervulina in broilers fed a Lactobacillus-based probiotic. Poultry science, 82(1): 62-66. [DOI:10.1093/ps/82.1.62]
8. Ehrmann, M.A., P. Kurzak, J. Bauer and R.F. Vogel. 2002. Characterization of lactobacilli towards their use as probiotic adjuncts in poultry. Journal of applied microbiology, 92(5): 966-975. [DOI:10.1046/j.1365-2672.2002.01608.x]
9. Gilliland, S., C. Nelson and C. Maxwell. 1985. Assimilation of cholesterol by Lactobacillus acidophilus. Applied and Environmental Microbiology, 49(2): 377-381. [DOI:10.1128/aem.49.2.377-381.1985]
10. Gunal, M., G. Yayli, O. Kaya, N. Karahan and O. Sulak. 2006. The effects of antibiotic growth promoter, probiotic or organic acid supplementation on performance, intestinal microflora and tissue of broilers. International Journal of Poultry Science, 5(2): 149-155. [DOI:10.3923/ijps.2006.149.155]
11. Haghighi, H.R., J. Gong, C.L. Gyles, M.A. Hayes, B. Sanei, P. Parvizi, H. Gisavi, J.R. Chambers and S. Sharif. 2005. Modulation of antibody-mediated immune response by probiotics in chickens. Clinical and VaccineImmunology, 12(12): 1387-1392. [DOI:10.1128/CDLI.12.12.1387-1392.2005]
12. Hossain, M., M. Begum and I. Kim. 2015. Effect of Bacillus subtilis, Clostridium butyricum and Lactobacillus acidophilus endospores on growth performance, nutrient digestibility, meat quality, relative organ weight, microbial shedding and excreta noxious gas emission in broilers, Veterinarni Medicina, 60(2): 77-86. [DOI:10.17221/7981-VETMED]
13. Jafari Ahangari, Y., B. Parizadian Kavan and M. Hoseinzadeh. 2014. The effect of probiotic on performance and immunity parameters of broilers. Research on animal production, 4(8): 46-56 (In Persian).
14. Jeong, J. and I. Kim. 2014. Effect of Bacillus subtilis C-3102 spores as a probiotic feed supplement on growth performance, noxious gas emission, and intestinal microflora in broilers. Poultry science, 93(12): 3097-3103. [DOI:10.3382/ps.2014-04086]
15. Khodaei, H., Sh. Maghsoudlou, A.M. Garehbash and Z. Taraz. 2016 Effect of physical form of feed and dietary supplementation of probiotic and prebiotic on performance and carcass characteristics of broiler chickens. Research on Animal Production, 6(12): 20-29 (In Persian).
16. Lilly, K., C. Gehring, K. Beaman, P. Turk, M. Sperow and J. Moritz. 2011. Examining the relationships between pellet quality, broiler performance and bird sex. Journal of Applied Poultry Research, 20(2): 231-239. [DOI:10.3382/japr.2009-00138]
17. Mansoub, N.H. 2010. Effect of probiotic bacteria utilization on serum cholesterol and triglycerides contents and performance of broiler chickens. Global Veterinary, 5(3): 184-186.
18. Mehr, M.A., M.S. Shargh, B. Dastar, S. Hassani and M.R. Akbari. 2007. Effect of different levels of protein and Protexin on broiler performance.International Journal of Poultry Science, 6(8): 573-577. [DOI:10.3923/ijps.2007.573.577]
19. Midilli, M., M. Alp, N. Kocabach, O. Muglah, N. Turan, H. Yilmaz and S. Cakir. 2008. Effects of dietary probiotic and prebiotic supplementation on growth performance and serum IgG concentration of broilers. South African Journal of Animal Science, 38(1): 21-27. [DOI:10.4314/sajas.v38i1.4104]
20. Olnood, C.G., S.S. Beski, P.A. Iji and M. Choct. 2015. Delivery routes for probiotics: Effects on broiler performance, intestinal morphology and gut microflora. Animal Nutrition, 1(3): 192-202. [DOI:10.1016/j.aninu.2015.07.002]
21. Panda, A., M. Reddy, S.R. Rao, M. Raju and N. Praharaj. 2000. Growth, carcass characteristics, immunocompetence and response to Escherichia coli of broilers fed diets with various levels of probiotic. Archiv fur Geflugelkunde, 64(4): 152-156.
22. Patterson, J. and K. Burkholder. 2003. Application of prebiotics and probiotics in poultry production. Poultry Science, 82(4): 627-631. [DOI:10.1093/ps/82.4.627]
23. Safamehr, A.A. and H.A. Shahir. 1388. effects of different levels of protein and probiotic (protexin) on performance. veterinary research garmsar branch, 6(2): 141-148 (In Persian).
24. Saier Jr, M.H. and N.M. Mansour. 2005. Probiotics and prebiotics in human health. Journal of Molecular Microbiology and Biotechnology, 10(1): 22-25. [DOI:10.1159/000090345]
25. Sellers, R., J. Boney, C. McDaniel, J. Moritz and K. Wamsley. 2014. Feed form (FF) and liquid application method (LAM) effects on feed augering segregation. Poultry Science, 93: 24.
26. Zakeri, A. and P. Kashefi. 2011. The comparative effects of five growth promoters on broiler chickens humoral immunity and performance. Journal of Animal and Veterinary Advances, 10(9): 1097-1101. [DOI:10.3923/javaa.2011.1097.1101]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.