دوره 11، شماره 29 - ( پاییز 1399 )                   جلد 11 شماره 29 صفحات 38-32 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kasraei M, hessabi namaghi A. (2020). Effect of Calcium and Phosphorus Levels (With and Without Phytase Enzymes) on Liver Enzymes and Blood Parameters in Arian Broiler Chickens. rap. 11(29), 32-38. doi:10.52547/rap.11.29.32
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1089-fa.html
کسرایی مهدی، حسابی نامقی علیرضا. اثر سطوح کلسیم و فسفر با و بدون آنزیم فیتاز بر عملکرد، آنزیم ‌های کبدی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی سویه آرین پژوهشهاي توليدات دامي 1399; 11 (29) :38-32 10.52547/rap.11.29.32

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1089-fa.html


جهادکشاورزی
چکیده:   (2264 مشاهده)
 
 این آزمایش به‏ منظور بررسی سطوح مختلف کلسیم و فسفر (با و بدون آنزیم فیتاز) بر عملکرد، آنزیم ‏های کبدی و فراسنجه‏ های خونی جوجه ­های گوشتی سویه آرین انجام شد. به­این منظور تعداد 288 جوجه گوشتی یک­ روزه سویه آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی به 6 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار تقسیم شدند. تیمارهای مورد آزمایش شامل: گروه شاهد (توصیه سویه تجاری، 1 درصد کلسیم و 5/0 درصد فسفر)، 15 و 30 درصد کاهش (با و بدون آنزیم فیتاز) و 15 درصد افزایش در سطوح کلسیم و فسفر بود. نتایج نشان داد که جیره 15 درصد کلسیم و فسفر کمتر از شاهد بیشترین مصرف خوراک، اضافه وزن و بهترین ضریب تبدیل را در کل دوره (42-1 روزگی) به ­خود اختصاص داد که دارای اختلاف معنی‏ داری با سایر تیمارها بود (05/0>p). تیمارهای آزمایشی تاثیر معنی‏ داری بر غلظت آنزیم‏ های کبدی AST، ALP و LDH داشتند و تفاوت معنی­ داری مشاهده شد (05/0>p)، اما در غلظت آنزیم کبدی ALT تفاوت معنی‏ داری بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0<p). تیمارهای آزمایشی به­ طور معنی‏ داری سبب تغییر غلظت فراسنجه‏ ها خونی شامل فسفر، سدیم و پتاسیم شدند (05/0>p)، اما تاثیر معنی‏ داری بر غلظت کلسیم خون جوجه ‏های گوشتی نداشت (05/0<p). غلطت منیزیم در 21 روزگی به­ طور‏ معنی‏ داری تحت­ تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0>p)، اما در سن 42 روزگی اختلاف معنی‏ داری بین تیمارهای آزمایشی مشاهد نشد (05/0<p). به­ طور کلی می‏توان نتیجه ­گیری نمود که با استفاده از سطوح 15 درصد کلسیم و فسفر کمتر از جیره شاهد (احتیاجات توصیه شده سویه) منجر به بیشترین خوراک مصرفی، افزایش وزن و بهترین ضریب تبدیل شده است.
متن کامل [PDF 578 kb]   (901 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1398/12/11 | ویرایش نهایی: 1399/8/12 | پذیرش: 1399/3/26 | انتشار: 1399/7/14

فهرست منابع
1. Ebrahimi, R., T. Mohammad Abadi, M. Sari, S. Sallari, M.J. Zamiri and M.T. BeygiNasiri. 2016. Effect of Pb- induced oxidative stress on performance, antioxidant status and behavioral responses in broiler chicken. Journal of Veterinary Research, 71(4): 453-461.
2. Edgar, O., O. Rondón and P. Ferket. 2012. The effects of dietary calcium and phosphorus levels on performance, mineral retention, bone characteristics, leg abnormalities, and walking ability of heritage broilers. Master of Science Thesis. NC State University.
3. Jayaprakash, G., M. Sathiyabarathi, M. Arokiarobert, T. Tamilmani, T. Chandrasekar and R. DhineshKumar. 2016. Effect of phytase enzyme on performance of broilers nutrition. Indian Farmer, 3(5): 330-334.
4. Kathirvelan, C., S.R1. Ebrahimi, R., T. Mohammad Abadi, M. Sari, S. Sallari, M.J. Zamiri and M.T. BeygiNasiri. 2016. Effect of Pb- induced oxidative stress on performance, antioxidant status and behavioral responses in broiler chicken. Journal of Veterinary Research, 71(4): 453-461.
5. Edgar, O., O. Rondón and P. Ferket. 2012. The effects of dietary calcium and phosphorus levels on performance, mineral retention, bone characteristics, leg abnormalities, and walking ability of heritage broilers. Master of Science Thesis. NC State University.
6. Jayaprakash, G., M. Sathiyabarathi, M. Arokiarobert, T. Tamilmani, T. Chandrasekar and R. DhineshKumar. 2016. Effect of phytase enzyme on performance of broilers nutrition. Indian Farmer, 3(5): 330-334.
7. Kathirvelan, C., S.R. Janani, J. Ramesh and M.R. Purushothaman. 2015. Significance of usage of phytase in poultry nutrition. International Journal of Science, Environment and Technology, 4(4): 1214-1217.
8. Khan, S.A., H.R. Chaudhry, Y.S. Butt, T. Jameel and F. Ahmad. 2013. The effect of phytase enzyme on the performance of broiler flock. Poultry Science Journal, 1(2): 117-125.
9. Kheiri, F. and H.R. Rahmani. 2008. The effect of reducing calcium and phosphorous on broiler performance. International Journal of Poultry Science, 5(1): 22-25. [DOI:10.3923/ijps.2006.22.25]
10. Kornegay, E.T. and H. Qian. 1996. Replacement of inorganic phosphorus by microbial phytase for young pigs fed on a maize-soybean-meal diet. British Journal of Nutrition, 75: 563-578. [DOI:10.1079/BJN19960063]
11. Kornegay, E.T., D.M. Denbow, Z. Yi and V. Ravindran. 1996. Response of broilers to graded levels of microbial phytase added to miaze-soybean meal-based diets containing three levels of non-phytate phosphorus. British Journal of Nutrition, 75: 839-852. [DOI:10.1079/BJN19960190]
12. Lotfelaheyan, H., A. Hoseini, A. HesabiNamghi, A. GhesariKhorasgani and A. Yaghobfar. 2019. Determination nutrient requirements of Arian (386) broiler chicks in different rearing periods. Research project. Iranian Institute of Animal Sciences Research.
13. Luciana, d.P.N., B.R. Paulo, M. Camila, M.P.B. Verônica, D.O. DavidHenrique, M.S. Mariana, D.V.T. Levy and M.D.S. Luziane. 2016. Efficiency of microbial phytases in diets formulated with different calcium: phosphorus ratios supplied to broilers from 35 to 42 days of age. Journal of applied animal research, 44(1): 446-453. [DOI:10.1080/09712119.2015.1091324]
14. Mitchell, R.D. and. H.M. Edwards. 1996. Effect of phytase 1,-5 dihydroxycholecalciferol on phytate utilization and quantitative requirement for calcium and phosphorus in young broiler chickens. Poulryt. Science, 75: 95-110. [DOI:10.3382/ps.0750095]
15. Mondal, M.K., S. Panda and P. Biswas. 2007. Effect of microbial phytase in soybean meal based broiler diets containing low phosphorous. International Journal of Poultry Science, 6(3): 201-206. [DOI:10.3923/ijps.2007.201.206]
16. Mousavi, A., M. Rezaei, F. Niknafs and B. Shohreh. 2010. Effects of microbial phytase on performance, carcass characteristics and phosphorus and calcium content of Tibiain broiler chicks. Research on Animal Production, 1(1): 16-28 (In Persian).
17. Nourmohammadi, R., S.M. Hosseini and H. Farhangfar. 2013. Effect of citric acid and microbial phytase on serum enzyme activities and plasma minerals retention in broiler chicks. African Journal of Biotechnology, 10(62): 13640-13650.
18. Onyango, E.M., M.R. Bedford and O. Adeola. 2005. Efficacy of an evolved Escherichia coli phytase in diets of broiler chicks. Poultry Science, 84: 248-255. [DOI:10.1093/ps/84.2.248]
19. Peter, K. 2013. McMaster University, Hamilton, Canada .Clinical Biochemistry Journal: http://www.elsevier.com/locate/clinbiochem.
20. Ravindran, V., S. Cabahug, G. Ravindran, P.H. Selle and W.L. Bryden. 2000. Response of broiler chickens to microbial phytase supplementation as influenced by dietry phytic acid and non-phytase phosphorus levels. II. Effects on apparent metabolisable energy, nutrient digestibility and nutrient retention. British Poultry Science, 41: 193-200. [DOI:10.1080/00071660050022263]
21. Ravindran, V., W.L. Bryden and E.T. Kornegay. 1995. Phytates: occurrence, bioavailability and implications in poultry nutrition. Poultry Avian Biology, 6: 125-143.
22. Safamehr, A., A. Nobakht and Y. Mehmannavaz. 2017. Evaluation of composition, in vitro solubility rate and calcium and phospouros digestibility of different calcium sources and their effects on performance and bone traits in broiler chickens. Research on Animal Production, 8(15): 1-10 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.8.15.1]
23. SAS Institute. 2003. SAS User's Guide: Statistics. Version 8 ed. SAS Institute Inc., Cary, NC.
24. Sheikhlar, A., A.B. Kasim, L.T. Chwen and M.H. Bejo. 2009. International Journal of Poultry Science, 8(7): 692-695. [DOI:10.3923/ijps.2009.692.695]
25. Tamim, N.M., R. Angel and M. Christman. 2004. Influence of dietary calcium and phytase on phytate phosphorus hydrolysis in broiler chickens. Poultry Science, 83: 1358-1367. [DOI:10.1093/ps/83.8.1358]
26. Tanay, B.A., M. Selcuk and K. Onur. 2015. The Effects of microbial phytase on serum calcium and phosphorus levels and alkaline phosphatase activities in broilers fed diets containing different levels of phosphorus. Acta Scientiae Veterinariae, 43: 1327-1334.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb