دوره 12، شماره 31 - ( بهار 1400 )                   جلد 12 شماره 31 صفحات 68-60 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chaji M, Khenifer H. (2021). Effects of Treatment by Beam Electron and Alkaline Hydrogen Peroxide on the Nutritional Value of Date Kernel Powder in Ruminants. rap. 12(31), 60-68. doi:10.52547/rap.12.31.60
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1082-fa.html
چاجی مرتضی، خنیفر حسن. تأثیر عمل آوری با پرتو الکترون و پراکسید هیدروژن قلیایی بر ارزش تغذیه‌ای پودر هسته خرما در نشخوارکنندگان پژوهشهاي توليدات دامي 1400; 12 (31) :68-60 10.52547/rap.12.31.60

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1082-fa.html


گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده:   (1981 مشاهده)
آزمایش حاضر با هدف استفاده از پرتو الکترون (پرتو) و پراکسید هیدروژن قلیایی (پراکسید هیدروژن) برای بهبود ارزش تغذیه ­ای پودر هسته خرما برای دام‌های نشخوار کننده انجام شد. پودر هسته خرما با امواج الکترون با دزهای صفر، ۲۵، ۵۰، ۷۵، ۱۰۰ و ۱۲۵ کیلوگری پرتودهی شدند. سپس هسته‌های خرمای پرتودهی شده در قالب یک آزمایش فاکتوریل ۳×۶ با پراکسید هیدروژن قلیایی ۱ و ۲ درصد عمل‌آوری شدند. فرآسنجه‌های هضمی و تخمیری پودر هسته خرما با استفاده از روش‌های هضم دو مرحله‌ای و تولید گاز اندازه‌‌گیری شدند. در مقایسه با شاهد، اثر اصلی پرتودهی با الکترون منجر به کاهش درصد NDF و ADF، افزایش معنی‌دار پتانسیل تولید گاز، عامل تفکیک، ماده آلی واقعا تجزیه شده، تولید توده زنده میکروبی و نیز افزایش قابلیت هضم ماده خشک،NDF  و ADF هسته خرما شد (0/05>p) و تیمار۱۰۰ کیلو‌گری بهترین نتایج را داشت (0/05>p). اثر اصلی پراکسید هیدروژن شامل کاهش معنی‌دار درصد ماده خشک، ماده آلی و افزایش پتانسیل تولید گاز، قابلیت هضم ماده خشک،NDF  و ADF پودر هسته خرما بود (0/05>p). در مقایسه با تیمار شاهد، عمل‌آوری پودر هسته خرمای پرتودهی شده با پراکسید هیدروژن (اثر متقابل) باعث کاهش درصد مواد مغذی (به­ جز خاکستر)، افزایش فراسنجه‌های تولید گاز و قابلیت هضم مواد مغذی شد. این کاهش یا افزایش در مورد برخی از تیمارها معنی‌دار و در مورد برخی  دیگر از تیمارها بدون تغییر بود. اما در مورد اغلب فراسنجه‌ها، در حین عمل‌آوری پودر هسته خرما پرتودهی شده در دز‌های بالا (۱۰۰ یا گاهی ۱۲۵ کیلوگری) با سطوح مختلف پراکسید هیدروژن برترین نتایج حاصل شد. در مجموع، عمل‌آوری با پرتو الکترون به‌تنهایی باعث بهبود ارزش تغذیه‌ای پودر هسته خرما شد، اما هنگام عمل‌آوری پودر هسته خرمای پرتودهی شده با پراکسید هیدروژن (اثر متقابل) تأثیر افزایشی قابل توجه نبود. بنابراین، طبق نتایج آزمایش حاضر، بهترین دز برای بهبود ارزش تغذیه‌ای پودر هسته خرما ۱۰۰ کیلوگری با و بدون پراکسید هیدروژن ۲ درصد بود.
متن کامل [PDF 718 kb]   (477 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1398/11/1 | ویرایش نهایی: 1400/3/25 | پذیرش: 1399/11/25 | انتشار: 1400/3/25

فهرست منابع
1. Adesogan, A.T., K.G. Arriola, Y. Jiang, A. Oyebade, E.M. Paula, A.A. Pech-Cervantes, J.J. Romero, L.F. Ferraretto and D. Vyas. 2019. Symposium review: Technologies for improving fiber utilization. Journal of Dairy Science, 102: 5726-5755. [DOI:10.3168/jds.2018-15334]
2. Al-Masri, M.R. 2005. Nutritive value of some agricultural waste, as affected by relatively low gamma irradiation levels and chemical treatment. Journal of Bioresearch Technology, 96: 1737-1741. [DOI:10.1016/j.biortech.2004.12.032]
3. AOAC. 2005. Official methods of analysis (18th ed.). Washington, DC: Association of Official Analytical Chemists.
4. Asadnejad, B., R. Pirmohammadi and H. Khalilvandi-Behroozyar. 2018. Effects of electron irradiation on nutritional value of red grape pomace using in vitro and in situ nylon bags techniques. Journal of Ruminant research, 6(1): 31-48 (In Persian).
5. Babayi, M., F. Ghanbari, A.M. Gharehbash and J. Bayat Kouhsar. 2016. Effects of processing with electron beam, hydrogen peroxide and hydrobromic acid on the nutritional value of vetch wastes. Iranian Journal of Animal Science Research, 8(3): 441-454 (In Persian).
6. Bak, J.S. 2014. Electron beam irradiation enhances the digestibility and fermentation yield of water-soaked lignocellulosic biomass. Biotechnology Reports, 4: 30-33. [DOI:10.1016/j.btre.2014.07.006]
7. Bak, J.S., J.K. Ko, Y.H. Han, B.C. Lee, I.G. Choi and K.H. Kim. 2009. Improved enzymatic hydrolysis yield of rice straw using electron beam irradiation pretreatment. Bioresource Technology, 100: 1285-1290. [DOI:10.1016/j.biortech.2008.09.010]
8. Behgar, M., S. Ghasemi, A.A. Naserian, A. Borzoie and H. Fatollahi. 2011. Gamma radiation effects on phenolics antioxidants activity and in vitro digestion of pistachio (Pistachio vera) hull. Radiation Physics and Chemistry, 80(9): 963-967. [DOI:10.1016/j.radphyschem.2011.04.016]
9. Blummel, M., H. Steinggab and K. Becker. 1997. The relationship between in vitro gas production, in vitro microbial biomass yield and 15N incorporation and its implications for prediction of voluntary feed intake of roughages. British Journal of Nutrition, 77: 911-921. [DOI:10.1079/BJN19970089]
10. Chaji, M., A.A. Naserian, R. Valizadeh, T. Mohammadabadi and Kh Mirzadeh. 2010. Potential use of high-temperature and low temperature steam treatment, sodium hydroxide and an enzyme mixture for improving the nutritional value of sugarcane pith. South African Journal of Animal Sciences, 40: 22-31. [DOI:10.4314/sajas.v40i1.54126]
11. Chaji, M., T. Mohammadabadi and A. Aghaei. 2011. Fermenting cell walls of processed sugarcane pith by ruminal bacteria, protozoa and fungi. International Journal of Agriculture & Biology, 13: 283-286.
12. Chaudhry, A.S. 2000. Rumen degradation in sacco in sheep of wheat straw treated with calcium oxide, sodium hydroxide and sodium hydroxide plus hydrogen peroxide. Animal Feed Science and Technology, 83: 313-323. [DOI:10.1016/S0377-8401(99)00134-0]
13. Devshony, S., E. Eteshola and A. Shani. 1992. Characterisation and some potential application of dates palm seeds and oil. Journal of The American Oil Chemists Society, 69: 595-597. [DOI:10.1007/BF02636115]
14. Ghiasvand, M., K. Rezayazdi and M. Dehghan Banadaki. 2012. The effects of different processing methods on chemical composition and ruminal degradability of canola stra, 22: 93-104 (In Persian).
15. Ibrahim, M.N.M., G.R. Pearce. 2003. Effects of gamma irradiation on the composition and in vitro digestibility of crop by-products. Journal of Agricultural Wast, 24: 253-259. [DOI:10.1016/0141-4607(80)90002-5]
16. Karp, S.G., A.L. Adenise Lorenci Woiciechowski, V.T. Soccol and C.R. Soccol. 2013. Pretreatment strategies for delignification of sugarcane bagasse: A Review. Brazilian Archives of Biology and Technology, 56: 679-689. [DOI:10.1590/S1516-89132013000400019]
17. Lewis, S.M., L. Montgomery, K.A. Garleb, L.L. Berger and G.C.JR. Fahey. 1988. Effects of alkaline hydrogen peroxide treatment on in vitro degradation of cellulosic substrates by mixed ruminal microorganisms and bacteroides succinogenes S85. Applied and Environmental Microbiology, 54: 1163-1169. [DOI:10.1128/aem.54.5.1163-1169.1988]
18. Maccarana, L., M. Mirko Cattani, F. Tagliapietra, L. Bailoni and S. Schiavon. 2016. Influence of main dietary chemical constituents on the in vitro gas and methane production in diets for dairy cows. Journal of Animal Science and Biotechnology, 7: 54,1-8. [DOI:10.1186/s40104-016-0109-5]
19. Melaku, S., K.J. Peters and A. Tegegne. 2003. In vitro and in situ evaluation of selected multipurpose trees, wheat bran and Lablab purpureus as potential feed supplements of tef (Eragrostistef) straw. Animal Feed Science Technology, 108: 159-179. [DOI:10.1016/S0377-8401(03)00128-7]
20. Menke, K.H. and H. Steingass. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Journal Animal Research and Development, 28: 7-55.
21. Mishra, O.H., A. Chaturvedi, R. Khali, A. Prasad, A.K. Santra, S. Misra and R.C. Parthasarathy. 2000. Effect of sodium hydroxide and alkaline hydrogen peroxide treatment on physical and chemical characteristics and IVOMD of mustard straw. Animal Feed Science and Technology, 84: 257-264. [DOI:10.1016/S0377-8401(00)00109-7]
22. Muzamal, M., K. Jedvert, H. Theliander and A. Rasmuson. 2015. Structural changes in spruce wood during different steps of steam explosion pretreatment. Holzforschung, 69: 61-66. [DOI:10.1515/hf-2013-0234]
23. Nursel, P. 2004. Radiation crosslinking of biodegradable hydroxypropylmethylcellulose. Carbohydrate Polymers, 55: 139-147. [DOI:10.1016/j.carbpol.2003.08.015]
24. Orskov, E.R. and I. McDonald. 1979. The estimation of protein degrade ability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. Journal Food Engineering, 80: 1-10.
25. Shahbazi, H.R., A.A. Sadeghi, H. Fazaeli, G. Raisali, M. Chamani and P. Shawrang. 2008. Effects of electron beam irradiation on ruminal NDF and ADF degradation characteristics of barley straw. Journal of Animal and Veterinary Advances, 7: 464-468.
26. Shawrang, P. 2008. Effects of electron beam irradiation on dry matter degradation of wheat straw in the rumen. Pakistan Journal of Biological Science, 11: 676-679. [DOI:10.3923/pjbs.2008.676.679]
27. Sun, R.C., J. Tomkinson, Y.X. Wang and B. Xiao. 2000. Physico-chemical and structural characterization of hemicellulose from wheat straw by alkaline proxide extraction. Polymer, 41: 47-57. [DOI:10.1016/S0032-3861(99)00436-X]
28. Tabatabaie, N., M.H. Fathi Nasri, H. Farhangfar and A. Riasi. 2013. Nutritional value determination of beam irradiated barley straw. Journal of livestock research, 1: 53-62 (In Persian).
29. Tabatabaie, N., M.H. Fathi Nasri, H. Farhangfar and A. Riasi. 2014. Nutritional value determination of beam irradiated barley straw. Journal of livestock research, 2: 19-28 (In Persian).
30. Tabatabaie, N., M.H. Fathi Nasri, H. Farhangfar and A. Riasi. 2016. Nutritional value determination of beam irradiated barley straw. Journal of livestock research, 4: 9-17 (In Persian).
31. Tahan, G., M.H. Fathi nasri, A. Reyasi, M. Behgar and H. Farhangfar. 2012. Effect of electron beam irradiation on degradability coefficients and ruminalpostruminal digestibility of dry matter and crude protein of some plant protein sources. Iranian Journal of Animal Science Research, 3(4): 422-434 (In Persian).
32. Taghinejad, M., P. Shawrang, A. Rezapour, A. Sadeghi and E. Ebrahimi. 2009. Changes in anti-nutritional factors, ruminal degradability and in vitro protein digestibility of gamma irradiated Canola meal. Journal of Animal and Veterinary Advances, 8: 1298-1304.
33. Tilley, J.M.A. and R.A. Terry. 1963. A two stage technique for the digestion of forage crops. Journal of the British Grassland Society, 18: 104-111. [DOI:10.1111/j.1365-2494.1963.tb00335.x]
34. Van Soest, P.J., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and non starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb