دوره 12، شماره 31 - ( بهار 1400 )                   جلد 12 شماره 31 صفحات 21-10 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند،
چکیده:   (2416 مشاهده)
   این آزمایش به ­منظور بررسی تاثیر عصاره الکلی آویشن بر کاهش اثرات آفلاتوکسین و اکراتوکسین در جوجه ­های گوشتی انجام پذیرفت. در این آزمایش از  384 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس- 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به­روش فاکتوریل2×2×2 با 8 تیمار، 4 تکرار و 12 پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایش شامل: 1: جیره پایه (شاهد)، 2: جیره پایه+ ppb 500آفلاتوکسین، 3: جیره پایه + ppb 250 اکراتوکسین، 4: جیره پایه+ ppb 500آفلاتوکسین با ppb 250 اکراتوکسین، 5: جیره پایه+ 0/3 درصد عصاره آویشن، 6: جیره پایه + ppb 500آفلاتوکسین با 0/3 درصد عصاره آویشن، 7: جیره پایه + ppb 250 اکراتوکسین با 0/3 درصد عصاره آویشن، 8: جیره پایه+ ppb 500 آفلاتوکسین با ppb 250 اکراتوکسین با 0/3 درصد عصاره آویشن بودند. نتایج نشان داد که افزودن عصاره الکلی گیاه آویشن به جیره جوجه­ های گوشتی سبب بهبود صفات عملکردی در مقایسه با تیمار شاهد شده است و همچنین جوجه­های دریافت­کننده عصاره الکلی به­ همراه آفلاتوکسین و اکراتوکسین عملکرد بهتری را نسبت به جوجه­ های که فقط آفلاتوکسین و اکراتوکسین را دریافت کرده بودند از خود نشان دادند. این در حالی است که افزودن عصاره الکلی به جیره جوجه­ های گوشتی در مقایسه با تیمار شاهد غلظت فراسنجه­ های خونی، آنزیم­های کبدی و وزن اندام­ های داخلی از لحاظ آماری تفاوت معنی­داری را نشان ندادند. اما جوجه­ های که همراه با آفلاتوکسین و اکراتوکسین عصاره الکلی آویشن را دریافت کرده بودند در مقایسه با پرنده ­های که فقط آفلاتوکسین و اکراتوکسین را در جیره دریافت کرده بودند غلظت فراسنجه­ های خونی، آنزیم­های کبدی و وزن اندام­ های داخلی آنها بهبود یافت. پیشنهاد می­ شود از گیاهان بومی مناطق مختلف به­منظوربررسی و پژوهش برای کاهش اثرات مخرب مایکوتوکسین ­ها استفاده شود.
متن کامل [PDF 1077 kb]   (602 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1398/8/1 | ویرایش نهایی: 1400/3/25 | پذیرش: 1399/9/17 | انتشار: 1400/3/25

فهرست منابع
1. Alçiçek, A., M. Bozkurt and M. Çabuk. 2003. The effects of an essential oil combination derived from selected herbs growing wild in Turkey on broiler performance. South African Journal of Animal Science, 33: 89-94. [DOI:10.4314/sajas.v33i2.3761]
2. Al-Anati, L. and E. Petzinger. 2009. Immunotoxic activity of ochratoxin A. journal of Veterinary Pharmacology and Therapeutics, 29(2): 79-90. [DOI:10.1111/j.1365-2885.2006.00718.x]
3. Battacone, G., A. Nudda and G. Pulina. 2010. Effects of Ochratoxin A on livestock production. Toxins, 2: 1796-1824. [DOI:10.3390/toxins2071796]
4. Bennett, J. and M. Klich. 2003. Mycotoxins. Clincal Microbiology Reviews, 16(3): 497-516. [DOI:10.1128/CMR.16.3.497-516.2003]
5. Bolukbasi, Ş., M. Erhan and A. Ozkan. 2006. Effect of dietary thyme oil and vitamin E on growth, lipid oxidation, meat fatty acid composition and serum lipoproteins of broilers. South African Journal of Animal Science, 36: 189-196.
6. Çelik, I., H. Oguz, Ö. Demet, H.H. Dönmez, M. Boydak and E. Sur. 2000. Efficancy of polyvinylpolypyrrolidone in reducing the immunotoxicity of aflatoxin in growing broilers. British Poultry Science, 41: 430-439. [DOI:10.1080/713654954]
7. Cravens, R., G. Goss, F. Chi, E. De Boer, W. Davis, S. Hendrix, J. Richardson and L. Johnston. 2013. The effects of necrotic enteritis, aflatoxin B1, and virginiamycin on growth performance, necrotic enteritis lesion scores, and mortality in young broilers. Poultry Science, 92: 1997-2004. [DOI:10.3382/ps.2013-03011]
8. Farag, R., Z. Badi, F. Hewedi and G. El-Baroty. 1989. Antioxidant activity of some spice essential oils on linoleic acid oxidation in aqueous media. Journal of the American Oil Chemists' Society, 66: 792-799. [DOI:10.1007/BF02653670]
9. Ghazalah, A. and M. Ali. 2008. Rosmary leaves as a dietary supplement for growth in broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 7(3): 234-239. [DOI:10.3923/ijps.2008.234.239]
10. Gilliland, S. and D. Walker. 1990. Factors to consider when selecting a culture of lactobacillus acidophilus as a dietary adjunct to produce a hypocholesterolemic effect in humans. Journal of Dairy Science, 73: 905-911. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(90)78747-4]
11. Hixcox, D. and G. Israelstam. 1974. A method for the extraction of chlorophyll from leaf tissue without maceration. Canadian Journal of Botany, 57: 1332-1334. [DOI:10.1139/b79-163]
12. Hoffman, D. and C. Wu. 2010. The effect of thymol and thyme oil feed supplementation on growth performance serum antioxidant levels, and cecal Salmonella population in broilers.The Journal of Applied Poultry Research, 19: 432-443. [DOI:10.3382/japr.2009-00141]
13. Hsieh, D.P.H. 1979. Basic metabolic effects of mycotoxins in interactions of mycotoxins in Animal Production. Washington DC, pp: 43-55.
14. Hugh, L., M. Trenk, E. Mary and S. Fun.1971. Production of ochratoxins in different cereal products by aspergillus ochraceus1. Journal of Applied Microbiology, pp: 1032-1035. [DOI:10.1128/am.21.6.1032-1035.1971]
15. Kalantar, M., S. Hosseini, L.Yang, S. Abbas Raza, L. Gui, M. Rezaie, M. Khojastekey, W. Dawei, R. Khan, R.Yasar, S. Syed, A. Kachiwal, M. Elkhairey, Q. Lei, R. Kaleri and A. Abd El-Aziz. 2017. Performance, immune, and carcass characteristics of broiler chickens as affected by Thyme and Licorice or enzyme supplemented diets. Open Journal of Animal Sciences, 7: 105-109. [DOI:10.4236/ojas.2017.72009]
16. Lee, K.W., H. Evert, H.J. Kappert, M. Frehner, R. Losa and A.C. Beynen. 2003. Effects of dietary essential oil components on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in female broiler chickens.British Poultry Science, 44: 450-457. [DOI:10.1080/0007166031000085508]
17. Miazzo, R., M.F. Peralta, C. Magnoli, M. Salvano, S. Ferrero, S.M. Chiacchiera, E. Q.Carvalho, C.A. Rosa and A. Dalcero. 2005. Efficacy of sodium bentonite as a detoxifier of broiler feed contaminated with aflatoxin and fumonisin. Poultry Science, 84: 1-8. [DOI:10.1093/ps/84.1.1]
18. Nazarizadeh, H. and I. Shaker shayda. 2018a. Aflatoxins and destructive effects on genes.Nowruzi Publishing, First Edition, 6-13.
19. Nazarizadeh, H. and I. Shaker shayda. 2018b. Effect of alcoholic extract of Sheng on performace, blood biochemical parameters and liver enzymes in broiler chickens fed with aflatoxin B1. Eighth Iranian Congress of Animal Sciences.University of Kordestan, (In Persian).
20. Nazarizadeh, H. and J. Pourreza. 2019. Evaluation of three mycotoxinbinders to prevent the adverse effects of aflatoxin B1 in growing broilers. Journal of Applied AnimalResearch, 47(1): 135-139. [DOI:10.1080/09712119.2019.1584106]
21. Nazifi, S. 1997. Hematology and clinical biochemistry of birds. First Edition. Shiraz University Publication, pp: 173-290.
22. Nemati, Z., H. Janmohammadi, A.Taghizadeh, H. Maleki and G. Mogaddam. 2015. Effect of bentonite as a natural adsorbent to ameliorate the adverse effects of aflatoxin B1 on performance and immune systems in broiler chicks. Animal Production Research, 4(3): 67-77.
23. Newton, M., C. Lau, S. Gurcha, S. Besra and W. Wright. 2002. The evaluation of forty-three plant species for in vitro antimycobacterial activities, isolation of active constituents from Psoraleacorylifolia and Sanguinariacanadensis. Journal Ethno Pharmacology, 79: 57-67. [DOI:10.1016/S0378-8741(01)00350-6]
24. Nobakht, A. and Y. MehmanNavaz. 2010. Investigation the effects of using of Zizaphora. (Thymyusvalgaris), Peppermint (Lamiaceaementhapiperita), MentaPulagum (Oreganumvalgare) medical plants on performance, egg quality, bloodand immunity parameters of laying hens, Iranian Journal of Animal Science, 41(2): 129-136.
25. Oguz, H., K. Firuze, K. Varol, A. Yavuz and O. Birdane. 2008. Evaluation of biochemical characters of broiler chickens during dietary aflatoxin and clinoptilolite exposure. Analele IBNA, Vol, 24: 43 pp.
26. Portugal, L., J. Goncalves, L. Fernandes, H. Silva, V. Arantes, J. Nicoli, L. Vieira and J. Alvarez-Leite. 2006. Effect of Lactobacillus delbrueckii on cholesterol metabolism in germ-free mice and on atherogenesis in apolipoprotein E knock-out mice. Brazilian Journal of Medicine Biology Research, 39: 629-635. [DOI:10.1590/S0100-879X2006000500010]
27. Pozzo, L., G. Salamano, E. Mellia, M. Gennero, M. Doglione, G. Cavallarin, M. Tarantola, G. Forneris and A. Schiavone. 2012. Feeding a diet contaminated with ochratoxin A for chickens at the maximum level recommended by the EU for poultry feeds (0.1 mg/kg). 1. Effects on growth and slaughter performance, haematological and serum traits. Journal of Animal Physiology and Animal Ntrition, 97: 13-22. [DOI:10.1111/jpn.12050]
28. Pornsri, G., S. Shephard and W. Felicia. 2011. Aflatoxins and growth impairment: A review. Critical Reviews in Toxicology, 41(9): 740-755. [DOI:10.3109/10408444.2011.575766]
29. Rao, R., K. Platel and K. Srinivasan. 2003. In vitro influence of spices and spice-active principleson digestive enzymes of rat pancreas and small intestine Nahrung. Molecular Nutrition Food Research, 47: 408-412. [DOI:10.1002/food.200390091]
30. Sadeghi, H., A. Karimi, H. PadidarJahromi, T. Azizi and A. Daneshmand. 2012. Effects of Cinnamon, Thyme and Turmeric infusions on the performance and immune response in of 1- to 21-day-old male broilers. Brazilian Journal of Poultry Science, 15-20. [DOI:10.1590/S1516-635X2012000100003]
31. Saki, A., M. Kalantar and V. Khoramabadi. 2014. Effects of drinking Thyme essence (Thymus vulgaris L.) on growth performance, immune response and intestinal selected bacterial population in broiler chickens. Poultry Science Journal, 2(2): 113-123.
32. SAS. 1990. User's Guide. Release 92, Cary, NC, USA, SAS Institute Inc.
33. Shrifi, M.H. 2013. Herbal therapy. Second edition. Fakhredin Publications, 792-799 (In Persian).
34. Shomali, T., S. Hamedi, M.R. Paryani, S.M. Mohseni and M. Farzaneh. 2013. Effect of dietary inclusion of Zataria multiflora on histological parameters of bursa of fabriciusin broilers. Journal of World Poultry Research, 3(1): 35-37.
35. Sumalan, M., E. Alexa and A. Poiana. 2013. Assessment of inhibitory potential of essential oils on natural mycoflora and Fusarium mycotoxins production in wheat. Chemistry Central Journal, 7: 1-12. [DOI:10.1186/1752-153X-7-32]
36. Tung, H., E. Donaldson and P. Hamilton. 1970. Effects of aflatoxin on some marker enzymes oflysosomes. Biochimica et BiophysicaActa (BBA) - General Subjects, 222: 665-667. [DOI:10.1016/0304-4165(70)90194-7]
37. Yang, J., F. Bai, K. Zhang, S. Bai, X. Peng, X. Ding, Y. Li, J. Zhang and L. Zhao. 2012. Effects of feeding corn naturally contaminated with aflatoxin B1and B2 on hepatic functions of broilers. Poultry Science, 91: 2792-2801. [DOI:10.3382/ps.2012-02544]
38. Yunus, A.W., E. Razzazi-Fazeli and J. Bohm. 2011. Aflatoxin B1 in g Tract: A Review of history and contemporary issues. Toxins, 3: 566-590. [DOI:10.3390/toxins3060566]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.