دوره 11، شماره 28 - ( تابستان 1399 )                   جلد 11 شماره 28 صفحات 58-50 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdullah Baiz A, Ahmadi H, Shariatmadari F, Karimi Torshizi M A. (2020). Measurement and Development of Prediction Models for Metabolizable Energy Contents of Corn Samples Collected from Poultry Feed Factories in Iran using Regression Equations. rap. 11(28), 50-58. doi:10.52547/rap.11.28.50
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1075-fa.html
عبدالله بایز عباس، احمدی حامد، شریعتمداری فرید، کریمی ترشیزی محمدامیر. اندازه گیری و گسترش مدل های پیش‌ بینی میزان انرژی قابل سوخت و ساز نمونه‌های ذرت جمع آوری شده از کارخانه های خوراک طیور ایران با استفاده از معادلات رگرسیونی پژوهشهاي توليدات دامي 1399; 11 (28) :58-50 10.52547/rap.11.28.50

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1075-fa.html


ﮔﺮوه علوم دام و طیور، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی، داﻧﺸﮕﺎه تربیت مدرس، تهران، اﻳﺮان
چکیده:   (2638 مشاهده)
هدف از انجام این تحقیق تعیین ترکیبات شیمیایی، میزان انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری (AME)، انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری تصحیح ­شده برای ازت (AMEn)، انرژی قابل سوخت و ساز حقیقی (TME) و انرژی قابل سوخت و ساز حقیقی تصحیح شده برای ازت (TMEn) در نمونه­های ذرت، هم­چنین پیش­ بینی محتوای انرژی توسط معادلات پیش­ بینی رگرسیونی بود. تعداد 30 نمونه ذرت از کارخانه­ های خوراک دام و طیور مختلف کشور تهیه شد. محتوای انرژی­های مختلف هر نمونه ذرت در 4 تکرار به ­روش تغذیه دقیق اجباری اندازه­ گیری شد. تنایج آنالیز آزمایشگاهی نمونه­ ها نشان داد که میانگین ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام، فیبر خام، خاکستر، نشاسته و گلوکز به ­ترتیب 02/90، 15/9، 28/3، 93/3، 45/1، 33/65 و 79/9 درصد بود و در نتایج آزمایشات مزرعه ­ای میانگین انرژی خام (GEAME ، AMEn، TME و TMEn به­ترتیب 4375، 3284، 3219، 3873 و 3781 کیلوکالری بر کیلوگرم ماده خشک به­ دست آمد. با استفاده از پایگاه داده‌های به­ دست آمده معادلات رگرسیونی برای پیش‌بینی محتوای AME، AMEn، TME و TMEn از روی ترکیبات شیمیایی برازش شد. از این معادلات پیش­‌بینی می‌توان به­ صورت کاربردی برای پیش­ بینی انرژی ذرت در کارخانه‌های خوراک طیور و یا مزارع پرورش طیور استفاده نمود.
 
متن کامل [PDF 1007 kb]   (1554 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1398/10/9 | ویرایش نهایی: 1399/6/25 | پذیرش: 1399/1/24 | انتشار: 1399/4/10

فهرست منابع
1. Association of official analytical chemists (AOAC). 1990. Official methods of analysis, 15th ed. Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC.
2. Douglas, J.H., T.W. Sullivan, P.L. Bond and F.J. Struwe. 1990. Nutrient composition and metabolizable energy values of selected grain sorghum varieties and yellow corn. Poultry Science, 69: 1147-1155. [DOI:10.3382/ps.0691147]
3. Earle, F.R. 1977. Protein and oil in corn: Variation by crop years from 1907 to 1972. Cereal Chemical, 54: 70-79.
4. FAO. 2013. Agricultural production statistics. Available online at: http:// faostat3. fao.org/ compare/E.
5. Han, Y., C.M. Parsons and D.E. Alexander. 1987. Nutritive value of high-oil corn for poultry. Poultry Science, 66: 103-111. [DOI:10.3382/ps.0660103]
6. Khajehpour, M.R. 2010. Principles and fundamentals of crop production. Iranian Academic Center for Education, Culture and Research, Isfahan (In Persian).
7. Lockhart, W.C., R.L. Bryant and D.W. Bolin. 1963. Methods of restricting feed or energy intake of growing Leghorn pullets and their effect on subsequent reproductive performance. Poultry Science, 42: 1285.
8. National Research Council. 1994. Nutrient requirements of poultry. 9th Ed. National Academy Press. Washington, DC.
9. Pelizzeri, R.N., P.C. Pozza, N.T.E. Oliveira, M.L. Somensi, A.C. Furlan and M.E. Neumann. 2013. Evaluating models to predict the metabolizable energy of maize for swine. Veterinary Medicine Zootechnology, 65: 460-468. [DOI:10.1590/S0102-09352013000200023]
10. Pond, W.G., D.C. Church, K.P. Pond and P.A. Schoknecht. 2005. Basic animal nutrition and feeding. 5th edition. CABI publication, UK.
11. Rasteh, M.R. and B. Dastar. 2015. Determination of chemical composition and metabolisable energy of germinated barley in broiler chickens. Research on Animal Production, 6: 1-8 (In Persian).
12. Saleh, E.A., S.E. Watkins, J.A. England and P.W. Waldroup. 1997. Utilization of high oil corn in broiler diets varying in energy content. Journal Applied Poultry Research, 6: 107-115. [DOI:10.1093/japr/6.1.107]
13. Say, S.M. and Y. Erdogan. 2011. Energy use pattern of first crop maize production: Case study for Cukurova region in a sample farm. Journal of Food Agricultural and Environment, 9(2): 309-312.
14. SeyedSharifi, R. and K. Khavazi. 2011. Effects of seed priming with plant growth promotion rhizobacteria (PGRP) on yield and yield attribute of maize (Zea mays L.) hybrids. Journal of Food, Agriculture and Environment, 9(3,4): 496-500 (In Persian).
15. Sibbald, I.R., J.D. Summers and S.J. Slinger. 1990. Factors affecting the metabolizable energy content of poultry feeds. Poultry Science, 39: 544-556. [DOI:10.3382/ps.0390544]
16. Sibbald, I.R. 1976. A bioassay for true metabolizable energy in feedstuffs. Poultry Science, 55: 303-308. [DOI:10.3382/ps.0550303]
17. Sibbald, I.R. 1989. Metabolizable energy evaluation of poultry diet. Recent Developments in Poultry Nutrition, Chapter 2. Butterworths. London, UK. [DOI:10.1016/B978-0-407-01513-5.50005-6]
18. Smith, B., A. Hassen, M. Hinds, D. Rice, D. Jones, T. Sauber, C. Iiams, D. Sevenich, R. Allen, F. Owens, J. McNaughton and C. Parsons. 2015. Predicting the digestible energy of corn determined with growing swine from nutrient composition and cross-species measurements. Journal of Animal Science, 93. [DOI:10.2527/jas.2014-7807]
19. Wolynetz, M.S. and I.R. Sibbald. 1984. Relationship between apparent and true metabolizable energy and the effects of a nitrogen correction, Poultry Science, 63: 1386-1399. [DOI:10.3382/ps.0631386]
20. Wondra, K.J., J.D. Hancock, K.C. Behnke, R.H. Hines and C.R. Stark. 1995. Effects of particle size and pelleting on growth performance, nutrient digestibility and stomach morphology in finishing pigs. Journal Animal Science, 73: 757-763. [DOI:10.2527/1995.733757x]
21. Yaghobfar, A., K. Karkody and M. Dibaeeian. 2011. The effects of different systems of expressing metabolizable energy and amino acid of diet, on performance and carcass characteristics of broiler chicks. Research on Animal Production, 2: 1-11 (In Persian).
22. Zhao, F., H.F. Zhang, S.S. Hou and Z.Y. Zhang. 2008. Predicting metabolizable energy of normal corn from its chemical composition in adult Pekin ducks. Poultry Science, 87: 1603-1608. [DOI:10.3382/ps.2007-00494]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb