دوره 6، شماره 11 - ( بهار و تابستان 1394 )                   جلد 6 شماره 11 صفحات 28-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Black Pepper, Garlic and Turmeric Powders on Performance and Antibody Titer Against Newcastle Disease Virus of Coob 500 Broiler Chickens. rap. 2015; 6 (11) :28-34
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-493-fa.html
آقایاری فر بهروز، ایلا نیما، همتی بهزاد، نعمتی محمدحسین. تاثیر پودر فلفل سیاه، سیر و زردچوبه بر عملکرد و تیترآنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل جوجه‌های گوشتی سویه کاب (جنس نر). پژوهشهاي توليدات دامي. 1394; 6 (11) :28-34

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-493-fa.html


چکیده:   (1600 مشاهده)

  به­منظور بررسی تاثیر پودرهای فلفل سیاه، سیر و زردچوبه بر عملکرد و تیترآنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل جوجه­های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 448 قطعه جوجه نر گوشتی یک روزه سویه تجاری کاب 500 بر پایه طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل (2×2×2) با 8 تیمار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار 1 (شاهد)، تیمار 2 (پودر فلفل سیاه)، تیمار 3 (پودر زرد چوبه)، تیمار 4 (پودر سیر)، تیمار5 (پودر فلفل سیاه و پودر زردچوبه)، تیمار 6 (پودر فلفل سیاه و پودر سیر)، تیمار7 (پودر زردچوبه و پودر سیر) و تیمار 8 (پودر فلفل سیاه و پودر زردچوبه و پودر سیر) بود. هر تیمار آزمایشی دارای 4 تکرار و تعداد 14 قطعه جوجه بود. در این آزمایش از هر واحد آزمایشی ازتعداد دو قطعه جوجه در 28 روزگی خونگیری به عمل آمد و یک هفته بعد در 35 روزگی نیز ازهمان دو قطعه مجددأ خونگیری انجام و جهت سنجش تیترآنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل به آزمایشگاه ارسال گردید. مقایسه میانگین تیتر آنتی بادی نیوکاسل قبل و بعد از واکسیناسیون نشان داد که با مصرف افزود­نی­ها به­صورت جداگانه اختلاف معنی­دار بین تیمارها مشاهده می­شود. ولی با مصرف کردن افزودنی­ها به­صورت توام اختلاف معنی­داری بین تیمار­ها مشاهده نشد. در پایان آزمایش از هر واحد آزمایشی دو قطعه جوجه گوشتی کشتار و طحال آنها وزن­کشی گردید که نتایج نشان می­دهد با مصرف افزود­نی­ها به­صورت انفرادی اختلاف معنی­داری در وزن نسبی طحال در بین تیمارها مشاهده نشد. ولی مصرف کردن هر سه افزودنی به­صورت توام، اختلاف معنی­دار درتیمار 8 درمقایسه با گروه شاهد مشاهده شد. نتایج بررسی صفت مصرف خوراک نیز در کل دوره نشان­دهنده اختلاف معنی­دار­ی بین تیمار 5 و تیمار 7 می­باشد. همچنین در بررسی صفات افزایش وزن و ضریب تبدیل در کل دوره تفاوت معنی­داری بین تیمارها مشاهده نشد. بنابراین مصرف نمودن افزودنی­ها به­صورت توأم می­توانند روی صفت مصرف خوراک و همچنین وزن نسبی طحال اثر مثبتی نشان دهند. ولی درخصوص تیتر نیوکاسل فقط در مرحله قبل از واکسیناسیون موجب بهبود تیتر نیو کاسل می­گردند. همچنین مصرف پودر فلفل سیاه و پودر زردچوبه به­صورت مجزا بعد از واکسیناسیون و قبل از واکسیناسیون تأثیر مثبتی روی تیتر نیو­کاسل نشان دادند و پودر سیر تأثیری در این مورد نداشت.

متن کامل [PDF 344 kb]   (2148 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb