این آزمایش به منظور بررسی اثر مکمل آنزیمی ناتوزایم پلاس در جیرههای غذایی حاوی گندم و کنجاله کلزا بر میزان انرژی قابل سوخت و ساز، قابلیت هضم پروتئین جیره و ویسکوزیته محتویات دستگاه گوارش جوجههای گوشتی انجام شد. به همین منظور از 72 قطعه جوجهی گوشتی سویه تجاری آربراکرز در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و سه تکرار در دو دوره آغازین (21-1 روزگی) و رشد (42-22 روزگی) استفاده شدند. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا (شاهد)، 2- جیره حاوی 30 درصد گندم و 3- جیره حاوی 30 درصد گندم+10 درصد کنجاله کلزا، با افزودن ناتوزایم به مقدار 350 گرم در تن به جیرههای مذکور در مجموع شش تیمار منظور شد. نتایج نشان داد که با افزودن آنزیم به جیرههای حاوی گندم و کنجاله کلزا، نسبت بازده مصرف پروتئین و انرژی را به طور معنیداری بهبود یافت. آنزیم ناتوزیم پلاس سبب کاهش ویسکوزیته محتویات دستگاه گوارش و بهبود انرژیزایی و قابلیت هضم پروتئین دانه گندم و کنجاله کلزا و همچنین جیرههای آزمایشی شد. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم پلاس در جیرههای حاوی دانه گندم و کنجاله کلزا، انرژیزایی و قابلیت هضم پروتئین و در نتیجه بازده استفاده از انرژی قابل سوخت و ساز و پروتئین جیره را بهبود میبخشد. استفاده از این آنزیم در جیرههای حاوی گندم و کنجاله کلزا توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |