دوره 5، شماره 10 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 5 شماره 10 صفحات 68-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yaghobfar A, Sharifi S D, Golestani Milano G. (2015). The Effect of Natuzyme Plus on Metabolizable Energy and Protein Digestibility of Diets Containing Wheat Grain and Canola Meal in Broiler Chickens. rap. 5(10), 57-68.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-435-fa.html
یعقوبفر اکبر، شریفی سید داود، گلستانی میلانو گلستان. اثرات آنزیم ناتوزیم پلاس بر انرژی قابل سوخت و ساز و قابلیت هضم پروتئین جیره های حاوی دانه گندم و کنجاله کلزا در جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1393; 5 (10) :68-57

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-435-fa.html


موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
چکیده:   (4875 مشاهده)

این آزمایش به منظور بررسی اثر مکمل آنزیمی ناتوزایم پلاس در جیره­های غذایی حاوی گندم و کنجاله کلزا بر میزان انرژی قابل  سوخت و ساز، قابلیت هضم پروتئین جیره و ویسکوزیته محتویات دستگاه گوارش جوجه­های گوشتی انجام شد. به همین منظور از 72 قطعه جوجه­ی­ گوشتی سویه تجاری آربراکرز در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و سه تکرار در دو دوره آغازین (21-1 روزگی) و رشد (42-22 روزگی) استفاده شدند. جیره­های آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا (شاهد)، 2- جیره حاوی 30 درصد گندم و 3- جیره حاوی 30 درصد گندم+10 درصد کنجاله کلزا، با افزودن ناتوزایم به مقدار 350 گرم در تن به جیره­های مذکور در مجموع شش تیمار منظور شد. نتایج نشان داد که با افزودن آنزیم به جیره­های حاوی گندم و کنجاله کلزا، نسبت بازده مصرف پروتئین و انرژی را به طور معنی­داری بهبود یافت. آنزیم ناتوزیم پلاس سبب کاهش ویسکوزیته محتویات دستگاه گوارش و بهبود انرژی­زایی و قابلیت هضم پروتئین دانه گندم و کنجاله کلزا و همچنین جیره­های آزمایشی شد. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم پلاس در جیره­های حاوی دانه گندم و کنجاله کلزا، انرژی­زایی و قابلیت هضم پروتئین و در نتیجه بازده استفاده از انرژی قابل سوخت و ساز و پروتئین جیره را بهبود می­بخشد. استفاده از این آنزیم در جیره­های حاوی گندم و کنجاله کلزا توصیه می­شود.

متن کامل [PDF 367 kb]   (2251 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/12 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1393/11/12 | انتشار: 1393/11/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb