دوره 5، شماره 9 - ( بهار و تابستان 1393 )                   جلد 5 شماره 9 صفحات 24-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashemi S R, Dastar B, Hassani S, Jafari Ahangari Y. (2014). Effect of Trimethylglycine and Dietary Protein Levels on Blood Electrolytes and Lipids Concentrations in Broiler Chickens Subjected to Heat Stress. rap. 5(9), 13-24.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-391-fa.html
هاشمی سید رضا، دستار بهروز، حسنی سعید، جعفری آهنگری یوسف. تاثیر تری متیل گلایسین و میزان پروتئین جیره بر غلظت الکترولیت ها و لیپیدهای خون جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی پژوهشهاي توليدات دامي 1393; 5 (9) :24-13

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-391-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (6304 مشاهده)

  این تحقیق به منظور بررسی تاثیر تری متیل گلایسین در جیره های غذایی با پروتئین متعادل و کم پروتئین بر غلظت الکترولیت­ها و لیپیدهای خون جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی انجام شد. برای این منظور جوجه های گوشتی سویه راس 308 از سن 21 تا 42 روزگی با 4 تیمار آزمایشی مختلف تغذیه شدند. تیمارهای آزمایش ی شامل جیره با پروتئین متعادل (مقدار پروتئین توصیه شده انجمن ملی تحقیقات) و جیره کم پروتئین (85 درصد مقدار پروتئین توصیه شده انجمن ملی تحقیقات) بود که با مکمل نمودن تری متیل گلایسین به مقدار 5/1 گرم در هر کیلوگرم جیره مکمل شدند . هر یک از 4 تیمار آزمایش ی شامل 6 تکرار و هر تکرار شامل 18 قطعه جوجه بود . در سن 35 روزگی، تعداد 4 جوجه در هر واحد آزمایش ی جهت اندازه گیری فراسنجه های خونی در زمان­های قبل و پس از تنش شماره گذاری شدند. در طول سه هفته آزمایش پرندگان روزانه به مدت 8 ساعت تحت شرایط تنش گرمایی 37 درجه سانتی­گراد قرار داشتند. داده های آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2×2 (دو سطح پروتئین، دو سطح تری متیل گلایسین و دو جنس) تجزیه واریانس و مقایسه میانگین ها توسط آزمون دانکن انجام شد. سطح پروتئین بر افزایش وزن جوجه­ها در دور‏ ه رشد معنی­دار بود (05/0 P< ). سطح تری متیل گلایسین اثر معنی­داری بر افزایش وزن جوجه­های گوشتی در دوره 21 تا 42 روزگی نداشت (05/0 P > ). مصرف خوراک جوجه­های گوشتی تحت تاثیر سطح پروتئین قرار گرفت (05/0 P> ). مصرف خوراک پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی سطح پروتئین متعادل نسبت به جیره کم پروتئین بیشتر بود. افزودن تری متیل گلایسین اثر معنی­داری بر مقدار خوراک مصرفی نداشت (05/0 P> ). سطح پروتئین و تری متیل گلایسین اثر معنی­داری بر ضریب تبدیل خوراک نداشتند (05/0 P> ). پروتئین جیره، تری متیل گلایسین و جنس تاثیری بر غلظت الکترولیت­ها و لیپیدهای خون در زمان­های قبل و پس از اعمال تنش نداشتند ( 05/0 P> ). اعمال تنش گرمایی سبب کاهش غلظت پتاسیم خون از 34/4 به 56/3 میلی اکی والان در لیتر و افزایش چشمگیر غلظت تری گلیسیرید از 01/64 به 46/80، کلسترول از 69/112 به 57/135 و HDL خون از 75/67 به 49/74 میلی­گرم در دسی­لیتر شد ( 05/0 P< ). اعمال تنش گرمایی تاثیری بر غلظت سدیم و کلسیم خون نداشت ( 05/0 P> ).

متن کامل [PDF 367 kb]   (2120 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/8/25 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1393/8/25 | انتشار: 1393/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb