دوره 4، شماره 8 - ( پاییز و زمستان 1392 )                   جلد 4 شماره 8 صفحات 34-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naderi Jabadraghi M, Pirmohammadi R. (2014). The Effect of Starchy Source Digestion on Alfalfa Hay Digestibility by in Vivo and in Vitro Methods. rap. 4(8), 24-34.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-285-fa.html
نادری جبدرقی منصور، پیر محمدی رسول. تاثیر میزان هضم منابع نشاسته‌ای بر قابلیت هضم یونجه در شرایط درون تنی و برون تنی پژوهشهاي توليدات دامي 1392; 4 (8) :34-24

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-285-fa.html


دانشگاه ارومیه
چکیده:   (4365 مشاهده)

  این آزمایش به منظور بررسی تاثیر میزان هضم منابع نشاسته­ای (آرد گندم، نشاسته خالص درجه دو و یک) بر قابلیت هضم یونجه با استفاده از دو روش درون تنی و برون تنی انجام گرفت. در آزمایش درون تنی از چهار راس قوچ ماکویی به میانگین وزنی 4/1 ± 20/43 کیلو گرم در قالب طرح پایه کاملا تصادفی به صورت چرخشی و در روش آزمایشگاهی تیلی و تری از طرح ساده کاملا تصادفی استفاده شد. در هر دو آزمایش قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی جیره­های مخلوط (حاوی نشاسته) به طور معنی­داری بیشتر از جیره پایه (یونجه) بود. ولی قابلیت هضم NDF در جیره پایه بطور معنی­داری بیشتر از جیره­های مخلوط بود. مقدار pH شکمبه در جیره پایه به طور معنی­داری بیشتر از جیره­های مخلوط بود و کمترین مقدار به جیره مخلوط حاوی نشاسته درجه یک تعلق داشت. بالاترین ضریب همبستگی معادلات پیشگویی برای قابلیت هضم ماده خشک در شرایط درون تنی و کمترین ضریب همبستگی مربوط به قابلیت هضم NDF جیره های مخلوط بود. نتایج این آزمایش نشان داد که تاثیر تیمار نشاسته درجه یک بر کاهش قابلیت هضم فیبر یونجه بیشتر از سایر تیمار­ها می­باشد. هم ­ چنین مشاهده شد که معادلات رگرسیونی، قابلیت هضم ماده خشک جیره­های مخلوط در شرایط درون تنی را دقیق­تر از قابلیت هضم فیبر خام پیشگویی می­کنند.

واژه‌های کلیدی: قابلیت هضم، درون تنی، برون تنی، NDF
متن کامل [PDF 355 kb]   (2503 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/20 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1392/11/20 | انتشار: 1392/11/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb