دوره 1، شماره 1 - ( 2-1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 71-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Various Levels of Glycerol on Dallagh Rams Semen Characteristics in Pre and Post Freezing Conditions. rap. 2010; 1 (1) :71-84
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-158-fa.html
احمدی همدانی مهناز، جعفری آهنگری یوسف، حسن پور یحیی. تاثیر سطوح مختلف گلیسرول بر ویژگیهای منی قوچ دالاق در شرایط قبل و پس از انجماد. پژوهشهاي توليدات دامي. 1389; 1 (1) :71-84

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-158-fa.html


چکیده:   (2973 مشاهده)
هدف از این مطالعه، بررسی سطوح مختلف گلیسرول بر ویژگیهای حیاتی اسپرم قوچ دالاق در شرایط قبل و پس از انجماد بود. نمونه‌های منی از 4 راس قوچ سالم و بالغ با استفاده از شوک الکتریکی جمع‌آوری و با رقیق‌کننده تریس به نسبت 1 به 4 مخلوط و پس از رسیدن به دمای 5 درجه سانتی‌گراد ارزیابی شدند. پایوتهای نیم میلی‌لیتری با منی رقیق شده پر و روی بخار ازت مایع به مدت 7 دقیقه منجمد و پس از آن در ازت مایع نگهداری شد. پس از 10 روز یخ گشایی، ویژگی های مورفولوژی، درصد اسپرم زنده و متحرک بررسی شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار شامل سطوح 4، 6 و 8 درصد گلیسرول و 9 تکرار صورت گرفت. نتایج نشان داد که اثر گلیسرول بر درصد زنده مانی و تحرک اسپرم قبل و پس از انجماد معنی دار بود ( 05/0P<)، اما تاثیر معنی داری بر ویژگی های مورفولوژیکی اسپرم نداشت (05/0P>). بالاترین درصد زنده‌ مانی و تحرک و کمترین میزان ناهنجاری مورفولوژیکی اسپرم در سطح 4 درصد گلیسرول به دست آمد. بنابراین به منظور نگهداری اسپرم قوچ دالاق در شرایط قبل و پس از انجماد، استفاده از 4 درصد گلیسرول در رقیق کننده تریس پیشنهاد می شود.
واژه‌های کلیدی: ویژگیهای منی، گلیسرول، قوچ دالاق
متن کامل [PDF 474 kb]   (649 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb