دوره 1، شماره 2 - ( 1-1389 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 21-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pirmohamadi R, Teimouri Yansari A, Bbaeei E, Zali karehnab L. (2010). ​Investigation of Physical Effectiveness of Grape Pomace in Comparison to Alfalfa Hay in Makui Sheep. rap. 1(2), 10-21.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-148-fa.html
پیرمحمدی رسول، تیموری اسدا...، بابایی الناز، زالی کره ناب لطیف. بررسی فیبر مؤثر فیزیکی انواع تفاله های انگور درمقایسه با علوفه خشک یونجه در گوسفند ماکویی پژوهشهاي توليدات دامي 1389; 1 (2) :21-10

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-148-fa.html


دانشگاه ارومیه
چکیده:   (6995 مشاهده)

این تحقیق به منظور تعیین عامل مؤثر فیزیکی دو نوع تفاله انگور (سفید و قرمز) و مقایسه آنها با علف خشک یونجه در نشخوارکنندگان با استفاده از چهار رأس گوسفند نر بالغ اخته شده نژاد ماکوئی با میانگین وزن 2/1 ±40 کیلوگرم طراحی و انجام شد. برای دستیابی به یک شاخص شاهد، ابتدا
دام­ها به مدت 14روز فقط با علف خشک یونجه تغذیه شدند و زمان مصرف خوراک و زمان نشخوار به صورت با مشاهده مستقیم در 24 ساعت تعیین گردید. میزان فعالیت جویدن از مجموع زمان­های مصرف خوراک و نشخوار به دست آمد. سپس تفاله های انگور قرمز و سفید هر یک به طور جداگانه به نسبت (50:50) با علف خشک یونجه جایگزین شدند و گوسفندان به مدت 10روز با جیره کاملا مخلوط تغذیه شدند. در طول دوره مصرف، زمان مصرف خوراک، زمان نشخوار و کل فعالیت جویدن دام­ها تعیین شد. نتایج نشان داد که عامل مؤثر فیزیکی و الیاف نامحلول در شوینده خنثی مؤثر فیزیکی جیره شاهد و جیره­های آزمایشی تفاوت معنی داری داشتند. عامل مؤثر فیزیکی جیره شاهد، جیره حاوی علف  خشک یونجه و تفاله انگور قرمز و برای جیره حاوی علف خشک یونجه و تفاله انگور سفید به ترتیب 96/0، 68/0 و 61/0 درصد بود. توزیع اندازه ذرات باقی مانده روی الک های 19 (0004/0 >
P)،
8 (0001/0 >P) و 18/1 (0037/0 >P) میلی متری جیره شاهد با جیره­های مخلوط از نظر آماری اختلاف معنی­داری داشتند، اما زمان مصرف خوراک، زمان نشخوار و کل فعالیت جویدن بین جیره شاهد و جیره های آزمایشی حاوی تفاله­ها تفاوت معنی­داری داشتند. نتایج آزمایش نشان داد که جایگزینی تفاله های انگور با علف خشک یونجه سبب کاهش اندازه ذرات جیره، کاهش اندازه عامل مؤثر فیزیکی، زمان مصرف خوراک، زمان نشخوار و کل فعالیت جویدن دام در مقایسه با علف خشک یونجه به عنوان یک علوفه استاندارد شده است.

متن کامل [PDF 911 kb]   (1447 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/2/1 | ویرایش نهایی: 1397/11/30 | پذیرش: 1392/2/9 | انتشار: 1392/2/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb