دوره 1، شماره 2 - ( 1-1389 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 79-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faghieh Abdollahi M, Rezae M, Sayyahzadeh H. (2010). Effect of Different Levels of Broken Rice on Performance and Egg Characteristics of Leghorn Egg-Type Layers. rap. 1(2), 69-79.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-146-fa.html
فقیه‌عبدالهی محمد، رضایی منصور، سیاح زاده هادی. تاثیر سطوح مختلف خرده برنج در جیره بر عملکرد و خصوصیات تخم مرغ در مرغ های تخمگذار لگهورن پژوهشهاي توليدات دامي 1389; 1 (2) :79-69

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-146-fa.html


دانشکده علوم دامی و شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (10551 مشاهده)

خرده برنج یکی از فرآورده های فرعی تولید برنج می باشد که به مقدار زیاد در استانهای شمالی کشور تولید می شود. به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف خرده برنج بر کیفیت تخم مرغ  و عملکرد مرغ های تخمگذار، آزمایشی با استفاده از پنج سطح خرده برنج (صفر، 10، 20،30 و40 درصد) در قالب یک طرح کاملا تصادفی با استفاده از 90 قطعه مرغ تخمگذار سویه تجاری های لاین (W36) در یک دوره 84 روزه در پنج تیمار و شش تکرار و سه قطعه مرغ تخمگذار در هر تکرار انجام شد. در طول آزمایش عملکرد مرغ های تخمگذار (مصرف خوراک، درصد تولید تخم مرغ، وزن تخم مرغ، میانگین وزن توده تخم مرغ و ضریب تبدیل غذایی) ، فراسنجه های خونی (تری گلیسرید، کلسترول،LDL ،HDL  و گلوکز) در روزهای 42 و 84 آزمایش از 6 قطعه مرغ در هر تیمار، خصوصیات تخم مرغ (ارتفاع سفیده، ضخامت، استحکام و وزن پوسته، شاخص تخم مرغ و زرده، نمره تخم مرغ، واحد هاو، رنگ زرده و مقدار کلسترول زرده) و همچنین وزن بدن مرغ های تخمگذار مورد بررسی قرار گرفت. دراین آزمایش تاثیرخرده برنج در هیچ یک از سطوح مورد استفاده بر میزان مصرف خوراک، ارتفاع سفیده، ضخامت، استحکام و وزن پوسته، شاخص تخم مرغ و زرده، نمره تخم مرغ، واحد هاو و مقدار کلسترول تخم مرغ معنی دار نبود ولی رنگ زرده را به طور معنی داری کاهش داد. افزودن خرده برنج  به جیره باعث افزایش معنی دار سطح کلسترول و گلوکز پلاسما خون مرغ های تخمگذار در پایان هفته ششم و همچنین باعث افزایش معنی دار سطح کلسترول، LDL و گلوکز خون مرغان تخمگذار در پایان هفته دوازدهم شد (05/0>P). افزایش خرده برنج در جیره سبب افزایش
معنی داری میانگین وزن توده تخم مرغ، درصد تولید تخم مرغ، وزن تخم مرغ، ضریب تبدیل غذایی و وزن بدن مرغ های تخمگذار در پایان  آزمایش شد (05/0>
P). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از  خرده برنج تا سطح 40 درصد در جیره تاثیر منفی بر تولید تخم مرغ، وزن تخم مرغ، میانگین وزن توده تخم مرغ، ضریب تبدیل غذایی و وزن بدن مرغ های تخمگذار نداشت.

متن کامل [PDF 569 kb]   (1570 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/2/1 | ویرایش نهایی: 1397/11/30 | پذیرش: 1392/2/9 | انتشار: 1392/2/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb