دوره 3، شماره 6 - ( 12-1391 )                   جلد 3 شماره 6 صفحات 15-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شاعری میلاد، محیط اردشیر، انصاری پیرسرایی زربخت، تقی زاده محسن. اثر اسانس شوید بر برخی از فراسنجه های خونی، غلظت کلسترول زرده تخم مرغ، قدرت جوجه درآوری و کیفیت جوجه در مرغ های مادر گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1391; 3 (6) :15-24

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-118-fa.html


چکیده:   (3868 مشاهده)

  هدف این آزمایش، اثر اسانس شوید روی برخی از فراسنجه­های خونی، غلظت کلسترول زرده تخم مرغ، قدرت جوجه درآوری و کیفیت جوجه مرغ­های مادر گوشتی بود. تعداد 80 قطعه مرغ و 8 قطعه خروس از سویه تجاری راس 308 انتخاب و به طور تصادفی به 4 تیمار، 2 تکرار و 10 زیر مشاهده در هر تکرار تقسیم بندی شدند. یک تیمار به عنوان شاهد (فاقد اسانس) در نظر گرفته شد. تیمارهای دیگر از 10، 20 و 40 میلی لیتر اسانس به ازای هر 100 کیلوگرم خوراک، به مدت 4 هفته تغذیه شدند. اسانس شوید اثر معنی داری بر غلظت تری­گلیسرید و HDL پلاسما نداشت، ولی به طور معنی­داری غلظت کلسترول پلاسما را افزایش داد (05/0 P < ) اثر اسانس شوید روی غلظت کلسترول زرده تخم مرغ معنی­دار نبود . همچنین بین تیمارها از نظر کیفیت جوجه اثر معنی داری مشاهده نشد. افزودن اسانس شوید به جیره درصد جوجه درآوری را به طور معنی داری افزایش داد (05/0 P < ). به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از اسانس شوید در سطح 10 میلی لیتر به ازای هر 100 کیلوگرم خوراک در جیره مرغ­های مادر گوشتی، به طور معنی ­دار درصد جوجه درآوری را بهبود می بخشد.

متن کامل [PDF 410 kb]   (2118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb